Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Uitjes voor een regenachtige dag

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 13 min
location_on [xx]km
Uitjes voor een regenachtige dag
Wanneer het regent kun je er natuurlijk voor kiezen om lekker thuis te blijven, maar er zijn ook hartstikke leuke uitjes die je kunt maken. Ook als het slecht weer is. Met deze tips weet jij precies wat jij kunt doen op een regenachtige dag om heerlijk te ontspannen.

Een regenachtige dag is de perfecte gelegenheid voor indooractiviteiten. Een high tea in een gezellige lunchroom of een museumbezoek om coole schatten te ontdekken. Er is enorm veel mogelijk, als je maar weet waar je heen kunt. Lees snel verder om inspiratie op te doen voor leuke indoor uitstapjes!

LEGOLAND Discovery Centre in Scheveningen

Dit uitje is niet alleen geschikt voor de kinderen: ook ouders en andere volwassenen kunnen hier een geweldige dag beleven. Zo is er veel plek om van alles met LEGO te bouwen, er zijn films en je kunt zelfs een rit maken door een stad, helemaal gebouwd van LEGO! Nog mooier: via ANWB kun je met korting naar het Discovery Centre. Dat kan tot en met 7 januari 2024, dus wees er snel bij. Je kunt tickets bestellen via deze link.

De Orchideeën Hoeve

Vorig jaar was De Orchideeën Hoeve het leukste uitje van de provincie Flevoland. En dat is niet voor niets: het is een prachtige binnen activiteit, met een vlindertuin en een junglepark. Naar dat laatste moet je trouwens niet gaan als je bang bent voor slangen: die glijden en kronkelen overal door het park. Maar dan kun je altijd nog naar de vlindertuin. Dit is de grootste vlindertuin van Europa en is toch wel iets minder eng dan slangen. Er vliegen 55 soorten vlinders rond, die van over de hele wereld komen. Om de kinderen lekker uit te laten razen is er ook een groot overdekt speelparadijs, met glijbanen, survivalbruggen en papegaaien om te voeren.

Tickets vind je hier.

Glow-in-the-dark-midgetgolf

Normaal gesproken sta je op een groen grasveldje in de buitenlucht je potje midgetgolf te spelen. Maar wat nou als het regent en je toch graag een balletje wilt slaan, en daar ook nog eens een extra twist wil geven?

Dat kan op de vele glow-in-the-dark-midgetgolfbanen in het land. Hiermee verandert het uitje ineens van kleumen in de kou naar een kleurrijke indooractiviteit. De banen zijn leuk gedecoreerd en de balletjes en de holes lichten vaak op als je schiet. Er zijn veel verschillende plekken waar je kunt midgetgolven in het donker, van Groningen tot Capelle aan den IJssel.

Subtropisch zwembad

Of het nu sneeuwt, hagelt of regent, in subtropische zwembaden schijnt altijd de zon. Woon je in het noorden, dan raden wij de Bonte Wever in Assen aan. Ook leuk: dit zwembad heeft een golfslagbad. Onze aanrader voor midden-Nederland is De Scheg in Deventer. Daar heb je erg leuke glijbanen. Voor pap en mam is er ook gelegenheid om lekker in de sauna te zitten. In het zuiden van het land zijn ook verschillende zwembaden te vinden. Zo heb je een aantal glijbanen én een wildwaterbaan in het Vennenbos in Hapert.

Museumbezoek

Een museumbezoek is niet alleen erg leerzaam, het kan ook erg ontspannend zijn. Er zijn musea in allerlei verschillende soorten en maten, onderwerpen en exposities, dus er zit altijd wel iets bij wat je leuk vindt. Zo is de Pokémon-expositie nog te zien in het Van Gogh Museum, heeft het Rijksmuseum allerlei leuke tentoonstellingen en er zijn gave exposities over de Rolling Stones en Erwin Olaf in het Groninger Museum.

Dagje wellness

Zeker als het buiten koud en nat is, is er niets lekker dan relaxen in de spa. Hier kun je weer helemaal zen worden in het warme water van het bubbelbad of de stress laten wegmasseren. Er zijn veel verschillende locaties waar je naar de spa & wellness kunt gaan. Hieronder vind je wat inspiratie.

De Dutch Wellness Award verkoos dit jaar Thermen Berendonck in Wijchen als beste wellnessresort van Nederland, dus die kunnen wij sowieso aanraden. Maar je hebt ook fantastische resorts in andere delen van het land.

Denk aan cityspa Wine & Wellness in Utrecht, waar je kunt genieten van een duik in het water en een glas wijn na. Of Thermae 2000 in Valkenburg, een van de grootste wellnesscentra van Nederland. Zij hebben ook nog eens een herfstactie, waarmee je een hele dag toegang hebt tot alle wellnessfaciliteiten en meer! Kijk voor meer info op de website.

29 november '23 ( 9:51)

Radio4All: nu overal op FM te horen met vanaf vrijdag nieuwe muziek

Bij Radio4All wordt tot nu toe voornamelijk lofi muziek uitgezonden, muziek van lage kwaliteit, maar vanaf vrijdag wordt deze rustige muziek vervangen door zogenoemde Happy Beats. Dat maakt de radiozender, waarvan Giel Beelen creatief directeur is, dinsdag bekend. Daarnaast zendt het station vanaf nu vanuit alle zestien opgestelde FM-antennes over het hele land uit.

27 november '23 (11:04)

Meer grote aanbieders pakketreizen vermelden hun prijzen nu op de juiste manier

Meer grote aanbieders van pakketreizen in Nederland passen hun prijzen aan na eisen ACM. Dit houdt in dat zij één prijs tonen waarin alle onvermijdbare kosten zijn opgenomen of dat zij verplichte kosten als één bedrag onder de prijs vermelden. Hierdoor is het voor consumenten meteen duidelijk wat de uiteindelijke kosten zijn, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

24 november '23 (11:43)

Koningin Maximá adopteert drie egels

De koninklijke familie is uitgebreid door koningin Maximá. Zij adopteerde drie egeltjes, zo deelt ze op de Instagrampagina van het koningshuis. De egels zijn uitgezet in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.

24 november '23 ( 8:47)

Grote Clubactie brengt recordbedrag van 16 miljoen euro op

De Grote Clubactie heeft dit jaar ruim 16 miljoen euro opgebracht voor sport-, cultuur- en hobbyclubs. Het bedrag - om precies te zijn 16.381.041 euro - is 3,6 miljoen euro hoger dan vorig jaar. Het geld is binnengehaald door 310.000 leden van 5710 verenigingen in ons land, die langs de deuren gingen om loten te verkopen en daarmee geld op te halen voor hun club.

20 november '23 (10:59)

Meer gemeenten stellen dit jaar een vuurwerkverbod in

Het aantal gemeenten dat een vuurwerkverbod instelt stijgt. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Vorig jaar gold een vuurwerkverbod in 12 gemeenten, inmiddels kunnen mensen in 16 gemeenten geen consumentenvuurwerk meer afsteken. Voor de jaarwisseling van 2024/2025 willen nog eens drie gemeenten een verbod op vuurwerk, meldt RTL Nieuws.

20 november '23 ( 9:12)

Politieke partijen van alle kleuren willen sleutelen aan publieke omroep

Hilversum wacht met spanning op 22 november: de kans is groot dat de politiek na de verkiezingen gaat sleutelen aan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De nieuw verkozen Tweede Kamer gaat namelijk de ingrijpende voorstellen bespreken van het adviescollege dat heeft nagedacht over de toekomst van het omroepstelsel. Bovendien denkt VVD aan bezuinigingen en wil de partij van Pieter Omtzigt (Nieuw Sociaal Contract) - die hoog staat in de peilingen - één van de drie televisiezenders schrappen.

16 november '23 (10:02)

Landelijke storing in systeem om OV-fietsen te huren

De NS kampt met een landelijke storing in het systeem om OV-fietsen in- en uit te checken. Daarom adviseert de vervoerder reizigers op dit moment geen OV-fiets te huren op de stations. Het inleveren van zo'n fiets kan wel.

15 november '23 ( 9:43)

Kuipers en Depla gaan langs coffeeshop voor start wietproef

Over een maand gaat de wietproef in Tilburg en Breda van start. Daarom bezochten minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en burgemeester Depla dinsdag coffeeshop Het Paradijs in Breda. Volgens de minister is de proef van belang omdat er nog veel onduidelijkheden zijn over de legale wietkweek. Dat meldt Omroep Brabant.

15 november '23 ( 8:41)

Evenementenbedrijf krijgt ongelijk van rechter in zaak TicketSwap

De rechtbank Amsterdam heeft dinsdag de vorderingen van evenementenorganisatie Free Your Mind in de zaak tegen TicketSwap afgewezen. De evenementenorganisatie had een rechtszaak aangespannen tegen TicketSwap omdat het platform gebruikers van de dienst zou misleiden. TicketSwap is een platform waarop particulieren hun gekochte festival- en concertkaarten kunnen doorverkopen.

13 november '23 (14:19)

Natuurlijk Rotterdam organiseert natuurcafé over de natuur in de winter

Ben jij een natuurliefhebber en houd je van een gezellig avondje kletsen met medenatuurliefhebbers? Dan organiseert Natuurlijk Rotterdam het perfecte evenement! Op vrijdag 24 november kunnen geïnteresseerden namelijk naar Het Energiehuis aan de Heindijk 350 in Rotterdam. KNNV Natuurlijk Rotterdam organiseert daar een natuurcafé. Dat meldt de Havenloods.