Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zes kindvriendelijke uitjes in Zuid-Holland

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 8 min
location_on [xx]km
Zes kindvriendelijke uitjes in Zuid-Holland
Ben je al flauw van politieagent spelen tijdens de vakantie en wil je jouw kinderen lekker laten uitrazen? Wij hebben een lijstje gemaakt van de leukste kindvriendelijke activiteiten in Zuid-Holland waar de kids al hun energie kwijt kunnen!

Zuid-Holland kent veel leuke bezienswaardigheden, uitgestrekte natuurgebieden en een hoop leuke uitjes voor in de herfstvakantie. Hieronder geven we je wat inspiratie voor leuke kinderuitjes in de provincie.

Omdat het weer de komende weken niet optimaal is voor buitenactiviteiten, bestaat dit lijstje vooral uit indooractiviteiten.

Cinekid in Zuid-Holland

Ook in Zuid-Holland strijk het Cinekid Festival neer op verschillende locaties. Een aantal leuke uitjes vloeien hieruit voort. In dezijn er theater- en filmvertoningen te zien. Ook in is een filmvertoning ‘Klara’s gekke treinavontuur’, speciaal voor het Cinekid Festival. Deze laatste film is, samen met andere, ook te zien in het .

Space Expo

Nee, we gaan niet naar . Is ook nergens voor nodig, want het museum heeft deze herfstvakantie super leuke activiteiten voor de kleine astronauten. Je leert hier alles over ruimtevaart, zoals het bouwen van een raket en hoe je die lanceert. Ook leuk: je kan een echte meteoriet aanraken en een kijkje nemen in de capsule waarmee Andre Kuipers de ruimte in werd geschoten.

Meer informatie vind je hier: .https://www.space-expo.nl/

Spider City in Rotterdam

Dit leuke en uitdagende uitje is perfect voor een regenachtige dag. Niet alleen kinderen, maar ook ouders kunnen hier klimmen en klauteren als echte spinnen! Er zijn verschillende parcours en obstakels, variërend in moeilijkheid zodat zowel beginners als gevorderden hier hun lol op kunnen.

Via kun je tickets bestellen.

Avonturenboerderij Molenwaard

Op de Avonturenboerderij in Molenwaard beleef je een dagje Hollands plattelandsleven. De kinderen krijgen een opdrachtenboekje met verschillende puzzels en vragen. De antwoorden en oplossingen vinden zij door het hele park heen. Rond je die helemaal af, dan krijg je een echte boerderijdiploma.

De Avonturenboerderij is door de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje van de provincie Zuid-Holland. Wil je meer weten? Bekijk dan .

Mariniersmuseum

In het Mariniersmuseum neem je een duik in de wereld van de zeesoldaten. In het museum worden bijzondere verhalen verteld over het oudste korps ter wereld en geven een persoonlijk inkijkje in het dagelijks leven van mariniers.

Je leert hier hoe de mariniers tijdens de Tweede Wereldoorlog hard hebben gestreden om Rotterdam uit handen van de Duitsers te houden. Maar je kan nog veel meer doen, zoals patrouilleren met Majoor Maas of op de foto gaan als marinier.

Het wordt aangeraden om een ticket te bestellen voor een bezoekje. Dan ben je verzekerd van een plekje. Tickets kun je bestellen.

De Tuinderij

De Tuinderij heeft de zilveren prijs ‘Beste uitje in de provincie Zuid-Holland 2023’ gekregen van de ANWB. En dat is niet voor niets: zo gek als je het kunt verzinnen, het is hier. Ga bijvoorbeeld levend tafelvoetballen, of plankgas door de kas. Met zoveel verschillende dingen om te doen beleef jij hier gegarandeerd een leuke dag.

Meer weten? Klik dan . 

04 december '23 (11:50)

Eerste resultaten huisdierenpoepactie DierenPark Amersfoort bekend

Weten jullie nog dat wij in april een oproep deden om de poep van jouw huisdieren te doneren aan DierenPark Amersfoort voor enzymonderzoek? De eerste resultaten hiervan zijn bekend. Het onderzoek, een samenwerking van DierenPark Amersfoort en ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam), richtte zich op de enzymactiviteit in de uitwerpselen van zowel huisdieren als dieren die leven in de dierentuin. Uit de eerste resultaten blijkt dat er grote verschillen tussen de enzymactiviteit zijn. Dat meldt DierenPark Amersfoort.

04 december '23 ( 8:52)

Kwart Nederlanders geeft meer uit aan feestdagen, 1 op 5 juist minder

Ruim een kwart van de Nederlandse consumenten verwacht meer uit te geven aan Sinterklaas en Kerstmis dan vorig jaar en één op de vijf juist minder. Die laatste groep doet dat omdat de prijzen hoger zijn, omdat ze bewuster om willen gaan met geld en alleen noodzakelijke dingen willen kopen. Dat zegt ABN AMRO op basis van onderzoek onder 1250 mensen.

30 november '23 (12:48)

Budgetverdeling gemaakt door provincies om prijsstijging OV te voorkomen

De provincies hebben een verdeling gemaakt van de 300 miljoen euro die het kabinet beschikbaar heeft gesteld om prijsstijgingen in het regionale openbaar vervoer te voorkomen. De twee grote vervoerregio's in Nederland, Amsterdam en Rotterdam/Den Haag, krijgen gezamenlijk ruim de helft van dat bedrag. Gelderland ontvangt van de provincies het meeste geld: bijna 21 miljoen euro.

30 november '23 ( 9:03)

Rechter doet uitspraak in kort geding tussen Peter Gillis en ex Nicol Kremers

De rechtbank in Utrecht doet donderdag uitspraak in het kort geding dat Peter Gillis heeft aangespannen tegen zijn ex-partner Nicol Kremers. De Massa is Kassa-ster is van mening dat Kremers zich niet heeft gehouden aan een geheimhoudingsplicht in een vaststellingsovereenkomst.

30 november '23 ( 8:17)

Driedelige documentaire over moord Duinmeijer

De NTR heeft een driedelige documentaire gemaakt over de moord op Kerwin Duinmeijer in 1983. In de serie KERWIN, die vanaf 12 december te zien is op NPO Start, reconstrueert zijn broer Purly Lucas de dood van Kerwin en de impact die de racistische moord heeft gehad.

29 november '23 ( 9:51)

Radio4All: nu overal op FM te horen met vanaf vrijdag nieuwe muziek

Bij Radio4All wordt tot nu toe voornamelijk lofi muziek uitgezonden, muziek van lage kwaliteit, maar vanaf vrijdag wordt deze rustige muziek vervangen door zogenoemde Happy Beats. Dat maakt de radiozender, waarvan Giel Beelen creatief directeur is, dinsdag bekend. Daarnaast zendt het station vanaf nu vanuit alle zestien opgestelde FM-antennes over het hele land uit.

27 november '23 (11:04)

Meer grote aanbieders pakketreizen vermelden hun prijzen nu op de juiste manier

Meer grote aanbieders van pakketreizen in Nederland passen hun prijzen aan na eisen ACM. Dit houdt in dat zij één prijs tonen waarin alle onvermijdbare kosten zijn opgenomen of dat zij verplichte kosten als één bedrag onder de prijs vermelden. Hierdoor is het voor consumenten meteen duidelijk wat de uiteindelijke kosten zijn, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

24 november '23 (11:43)

Koningin Maximá adopteert drie egels

De koninklijke familie is uitgebreid door koningin Maximá. Zij adopteerde drie egeltjes, zo deelt ze op de Instagrampagina van het koningshuis. De egels zijn uitgezet in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.

24 november '23 ( 8:47)

Grote Clubactie brengt recordbedrag van 16 miljoen euro op

De Grote Clubactie heeft dit jaar ruim 16 miljoen euro opgebracht voor sport-, cultuur- en hobbyclubs. Het bedrag - om precies te zijn 16.381.041 euro - is 3,6 miljoen euro hoger dan vorig jaar. Het geld is binnengehaald door 310.000 leden van 5710 verenigingen in ons land, die langs de deuren gingen om loten te verkopen en daarmee geld op te halen voor hun club.

20 november '23 (10:59)

Meer gemeenten stellen dit jaar een vuurwerkverbod in

Het aantal gemeenten dat een vuurwerkverbod instelt stijgt. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Vorig jaar gold een vuurwerkverbod in 12 gemeenten, inmiddels kunnen mensen in 16 gemeenten geen consumentenvuurwerk meer afsteken. Voor de jaarwisseling van 2024/2025 willen nog eens drie gemeenten een verbod op vuurwerk, meldt RTL Nieuws.