Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Meer mensen huren elektrische auto tijdens vakantie

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Meer mensen huren elektrische auto tijdens vakantie
Nederlanders huren dit jaar meer elektrische of hybride auto’s op hun vakantiebestemming in vergelijking met vorig jaar. Uit cijfers van vergelijkingssite EasyTerra blijkt dat er dit jaar een stijging is van 126 procent ten opzicht van 2022. Daarnaast is het huren van een elektrische auto volgens EasyTerra goedkoper geworden dan het huren van een niet-elektrische auto.

Zeker in vergelijking met de afgelopen vijf jaar is er een flinke stijging te zien in het aantal verhuurde elektrische en hybride auto’s. Sinds 2018 is het totaal aantal verhuurde elektrische auto’s met 1.079 procent gestegen. Ondanks deze groei is het aandeel dit jaar nog maar 2,4 procent van het totaal aantal verhuurde auto’s. Echter was het aandeel in 2018 slechts 0,1 procent.

Tjeerd Kramer, eigenaar en oprichter van EasyTerra: “We verwachten dat de groei in verhuur van elektrische auto’s de komende tijd alleen maar verder blijft stijgen. Het aanbod blijft ook groeien. Daarbij komt er meer vraag vanuit Nederlanders die thuis gewend zijn aan elektrisch rijden. Het lijkt echt een combinatie van meer aanbod en een hogere vraag. Vooral het aanbod stimuleert de groei.”

Ook bij HolidayCars.com wordt eenzelfde trend vastgesteld. Zij zien in hun data dat er dit jaar 135 procent meer elektrische auto’s zijn verhuurd in vergelijking met vorig jaar.

Zweden en Noorwegen aan de top

In Zweden is bijna één op de zes huurauto’s hybride of volledig elektrisch, blijkt uit cijfers van EasyTerra. Daarmee heeft Zweden het hoogste percentage elektrische of hybride huurauto’s. Noorwegen staat op de tweede plaats: daar zijn bijna één op de zeven huurauto’s (deels) elektrisch aangedreven. In de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders, Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland ligt het percentage tussen de 0,8 en 5,4 procent. Frankrijk staat hierbij vooraan en Griekenland achteraan.

Goedkoper

Wat EasyTerra opvalt is dat de gemiddelde huurprijs voor elektrische auto’s de afgelopen twee jaar lager ligt dan een niet-elektrische auto. Zij zijn gemiddeld 45 euro goedkoper wanneer er wordt gehuurd voor een periode van gemiddeld acht dagen. In 2021 was het nog duurder, met een verschil van 16 euro op basis van een achtdaagse huurperiode.

EasyTerra

EasyTerra is een onafhankelijke prijsvergelijkingswebsite voor huurauto’s. Op het platform worden huurauto-aanbieders wereldwijd met elkaar vergeleken, zowel de prijzen als kenmerken van de auto’s. via het platform kunnen op ruim 24.000 locaties auto’s worden gehuurd verspreid over 151 landen.

29 november '23 ( 9:51)

Radio4All: nu overal op FM te horen met vanaf vrijdag nieuwe muziek

Bij Radio4All wordt tot nu toe voornamelijk lofi muziek uitgezonden, muziek van lage kwaliteit, maar vanaf vrijdag wordt deze rustige muziek vervangen door zogenoemde Happy Beats. Dat maakt de radiozender, waarvan Giel Beelen creatief directeur is, dinsdag bekend. Daarnaast zendt het station vanaf nu vanuit alle zestien opgestelde FM-antennes over het hele land uit.

27 november '23 (11:04)

Meer grote aanbieders pakketreizen vermelden hun prijzen nu op de juiste manier

Meer grote aanbieders van pakketreizen in Nederland passen hun prijzen aan na eisen ACM. Dit houdt in dat zij één prijs tonen waarin alle onvermijdbare kosten zijn opgenomen of dat zij verplichte kosten als één bedrag onder de prijs vermelden. Hierdoor is het voor consumenten meteen duidelijk wat de uiteindelijke kosten zijn, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

24 november '23 (11:43)

Koningin Maximá adopteert drie egels

De koninklijke familie is uitgebreid door koningin Maximá. Zij adopteerde drie egeltjes, zo deelt ze op de Instagrampagina van het koningshuis. De egels zijn uitgezet in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.

24 november '23 ( 8:47)

Grote Clubactie brengt recordbedrag van 16 miljoen euro op

De Grote Clubactie heeft dit jaar ruim 16 miljoen euro opgebracht voor sport-, cultuur- en hobbyclubs. Het bedrag - om precies te zijn 16.381.041 euro - is 3,6 miljoen euro hoger dan vorig jaar. Het geld is binnengehaald door 310.000 leden van 5710 verenigingen in ons land, die langs de deuren gingen om loten te verkopen en daarmee geld op te halen voor hun club.

20 november '23 (10:59)

Meer gemeenten stellen dit jaar een vuurwerkverbod in

Het aantal gemeenten dat een vuurwerkverbod instelt stijgt. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Vorig jaar gold een vuurwerkverbod in 12 gemeenten, inmiddels kunnen mensen in 16 gemeenten geen consumentenvuurwerk meer afsteken. Voor de jaarwisseling van 2024/2025 willen nog eens drie gemeenten een verbod op vuurwerk, meldt RTL Nieuws.

20 november '23 ( 9:12)

Politieke partijen van alle kleuren willen sleutelen aan publieke omroep

Hilversum wacht met spanning op 22 november: de kans is groot dat de politiek na de verkiezingen gaat sleutelen aan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De nieuw verkozen Tweede Kamer gaat namelijk de ingrijpende voorstellen bespreken van het adviescollege dat heeft nagedacht over de toekomst van het omroepstelsel. Bovendien denkt VVD aan bezuinigingen en wil de partij van Pieter Omtzigt (Nieuw Sociaal Contract) - die hoog staat in de peilingen - één van de drie televisiezenders schrappen.

16 november '23 (10:02)

Landelijke storing in systeem om OV-fietsen te huren

De NS kampt met een landelijke storing in het systeem om OV-fietsen in- en uit te checken. Daarom adviseert de vervoerder reizigers op dit moment geen OV-fiets te huren op de stations. Het inleveren van zo'n fiets kan wel.

15 november '23 ( 9:43)

Kuipers en Depla gaan langs coffeeshop voor start wietproef

Over een maand gaat de wietproef in Tilburg en Breda van start. Daarom bezochten minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en burgemeester Depla dinsdag coffeeshop Het Paradijs in Breda. Volgens de minister is de proef van belang omdat er nog veel onduidelijkheden zijn over de legale wietkweek. Dat meldt Omroep Brabant.

15 november '23 ( 8:41)

Evenementenbedrijf krijgt ongelijk van rechter in zaak TicketSwap

De rechtbank Amsterdam heeft dinsdag de vorderingen van evenementenorganisatie Free Your Mind in de zaak tegen TicketSwap afgewezen. De evenementenorganisatie had een rechtszaak aangespannen tegen TicketSwap omdat het platform gebruikers van de dienst zou misleiden. TicketSwap is een platform waarop particulieren hun gekochte festival- en concertkaarten kunnen doorverkopen.

13 november '23 (14:19)

Natuurlijk Rotterdam organiseert natuurcafé over de natuur in de winter

Ben jij een natuurliefhebber en houd je van een gezellig avondje kletsen met medenatuurliefhebbers? Dan organiseert Natuurlijk Rotterdam het perfecte evenement! Op vrijdag 24 november kunnen geïnteresseerden namelijk naar Het Energiehuis aan de Heindijk 350 in Rotterdam. KNNV Natuurlijk Rotterdam organiseert daar een natuurcafé. Dat meldt de Havenloods.