Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

John Blankenstein Foundation 'heel blij' met WatLaf-actie Lubach

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
John Blankenstein Foundation 'heel blij' met WatLaf-actie Lubach
De John Blankenstein Foundation, de organisatie die zich inzet voor acceptatie van lhbti'ers in het voetbal, is "blij, trots en vereerd" met de WatLaf-actie van De Avondshow van Arjen Lubach. Dat laat Karin Blankenstein namens de organisatie weten aan het ANP.

Lubach lanceerde de band als alternatief voor de OneLove-actie van de KNVB. Lubach noemde de bond "een stelletje lafbekken" omdat zij het dragen van de band niet meer aanmoedigen. Ruim 3200 mensen hebben inmiddels een WatLaf-aanvoerdersband gekocht.

"We waren heel verrast toen we hoorden van de actie", aldus Karin Blankenstein. "We juichen toe dat de KNVB in maart een heel antidiscriminatieplan gaat lanceren. Maar dit onderwerp, gays in de voetbalwereld, verdient echt meer extra aandacht. Er is nog steeds geen voetballer in Nederland uit de kast gekomen. Homo is onder scholieren nog steeds het meest gebruikte scheldwoord."

Moeilijker

Blankenstein stelt dat het onderwerp daardoor niet gaat leven bij mensen die er niet zelf mee te maken hebben. "Als er wordt gepraat over racistische spreekkoren, denkt nu iedereen aan Mendes Moreira die in tranen van het veld stapte. Zo'n beeld hebben we nog niet bij lhbti'ers in het voetbal. Sterker nog: het lijkt alleen maar moeilijker geworden om in dat opzicht jezelf te zijn op het voetbalveld."

De actie van Lubach loopt tot vrijdag. De opbrengsten van de WatLaf-actie gaan naar de John Blankenstein Foundation. De KNVB stelde in reactie op het initiatief van Lubach dat de gezamenlijke actie waarmee de KNVB clubs vraagt mee te doen is verhuisd naar de internationale dag tegen racisme en discriminatie op 21 maart. "Want dan kunnen we ons tegen alle vormen van discriminatie uitspreken, dus ook tegen racisme en antisemitisme", aldus een woordvoerder. Het was volgens de KNVB nooit de bedoeling dat spelers verplicht werden een OneLove-band te dragen.

24 juli '24 (11:55)

Ondernemers in 'wolvengebied' Leusden zien gasten wegblijven

Ondernemers in de gemeente Leusden hebben sinds de afsluiting van landgoed Den Treek te maken met annuleringen en een fors teruglopend aantal bezoekers. Een deel van het omvangrijke natuurgebied is sinds donderdag dicht, na twee recente incidenten met een wolf. "We missen nu de passanten; wandelaars en fietsers die spontaan op het terras aanschuiven", zegt Kees Haalboom, eigenaar van pannenkoekenhuis Bergzicht. Hij heeft al bij de gemeente en de provincie Utrecht aangeklopt voor mogelijke compensatie voor gemiste inkomsten.

24 juli '24 (11:42)

Ondernemer boos omdat zijn speelparadijs in Etten-Leur nog niet klaar is

In Etten-Leur wil een ondernemer een speelparadijs neerzetten aan de Hoge Neerstraat, waar voorheen een partycentrum stond. Daar zit hij al lange tijd voor om de tafel met de gemeente. Tijdens een van die gesprekken kon hij zijn frustraties moeilijk voor zich houden. Het hele proces duurt erg lang volgens hem, meldt BN de Stem.

23 juli '24 ( 8:30)

ANWB: automobilisten kunnen beste hele zomer Parijs mijden

De ANWB roept Nederlandse automobilisten op de hele zomer de wegen rondom Parijs te mijden. Ook al zijn de Olympische Spelen nog niet begonnen, volgt de organisatie daarmee het dringende advies van de Franse politie.

19 juli '24 (13:21)

Reisbranche: storing kon niet op slechter moment komen

De wereldwijde computerstoring die voor flinke verstoringen zorgt in de luchtvaart "kon niet op een slechter moment komen". Dat zegt reisbranchevereniging ANVR. "Dit is een van de drukste weken van het jaar, midden in de zomervakantie. De consequenties zijn nog veel groter dan op een doordeweekse dag op een ander moment in het jaar", zegt directeur Frank Radstake.

18 juli '24 (12:57)

HISWA te Water: veel bezoekers en standhouders verwacht

De watersportbeurs HISWA te Water is dit jaar van 28 augustus tot en met 1 september 2024 in Batavia Haven in Lelystad. Op de beurs staan allerlei standhouders in de watersport en komen liefhebbers van de sport wederom een kijkje nemen. De organisatie hoopt dit jaar net zoveel boten en bezoekers te kunnen trekken als vorig jaar. Dit meldt HISWA te Water.

18 juli '24 ( 9:10)

ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

17 juli '24 ( 8:43)

Nederlandse export fietsen in zeven jaar tijd verdubbeld

Fietsen zijn een steeds groter exportproduct geworden voor Nederland. In een periode van zeven jaar is de exportwaarde van fietsen ruim verdubbeld, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

16 juli '24 (12:16)

Beoogde verhoging toeristenbelasting Ermelo maakt ondernemers niet blij

Het wordt vanaf volgend jaar waarschijnlijk een stukje duurder om te overnachten in Ermelo. Er moeten meer inkomsten komen via de toeristen- en forensenbelasting in de gemeente, zo’n 800.000 euro extra. Dat zal naar alle verwachting betekenen dat onder andere de toeristenbelasting verhoogd wordt. Niet iedereen kan het besluit begrijpen, meldt de Stentor.

15 juli '24 (14:33)

Loonstijging in cao's neemt voor het eerst in maanden iets toe

De gemiddelde loonstijging in nieuwe cao-afspraken is in juni voor het eerst in maanden weer wat toegenomen. AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van Nederlandse werkgevers, denkt wel dat het om een "incidentele fluctuatie" gaat. De onderliggende trend blijft dalend, is de indruk.

11 juli '24 (11:10)

‘Extremere weersomstandigheden bieden kansen voor Nederlandse recreatieondernemers’

Vorige week bracht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) de Vakantie Sentiment Monitor uit. Daarin werden een aantal conclusies getrokken, waaronder de keuze van Nederlanders om vakantie in eigen land te vieren vanwege extreme weersomstandigheden. HISWA-RECRON ziet daarin kansen voor ondernemers in Nederland, meldt de branchevereniging.