Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gids wordt onwel tijdens rondleiding bovenin kerk Zaltbommel, brandweer haalt haar naar beneden

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Gids wordt onwel tijdens rondleiding bovenin kerk Zaltbommel, brandweer haalt haar naar beneden / Foto: "De toren van de Sint Maartenskerk in Zaltbommel" door Jan Dijkstra
Zondagmiddag werd een vrouwelijk gids onwel tijdens een rondleiding in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel. Om de vrouw naar beneden te halen is de brandweer ingeschakeld. Die konden haar echter met een hoogwerker niet bereiken. Dat meldt Brabants Dagblad.

Rond 17.00 uur kwamen de hulpdiensten ter plaatse bij de kerk in Zaltbommel. De 66-jarige gids zou waarschijnlijk last hebben gekregen van de hitte. Vervolgens verloor de vrouw haar bewustzijn en werd de brandweer ingeschakeld om haar naar beneden te halen.

De gids begon om 15.15 uur met de tweede rondleiding van de dag. Een 27-jarige man was ook mee met de rondleiding. Hij vertelt dat het erg warm was tijdens de rondleiding. Ze maakten af en toe een pauze om bij te komen van de hitte. Maar naarmate het warmer werd, begon de vrouw zich ook steeds minder goed te voelen. “Eenmaal boven ging ze zitten en verloor ze haar bewustzijn”, vertelt de man.

Na een voorstel van de man om weer naar beneden af te dalen, ging het weer slechter met de vrouw. Een andere jongeman die bij de rondleiding aanwezig was haastte zich naar beneden voor een flesje water. Toen hij beneden was bleken de hulpdiensten ook al aanwezig te zijn. De gids vond het niet nodig dat die ter plaatse kwamen. Na het flesje water voelde de vrouw zich al beter.

Uiteindelijk arriveerde de brandweer met een hoogwerker om de gids naar beneden te brengen. Die kon echter niet op de juiste verdieping komen. Daarom is de vrouw eerst een stuk naar beneden gedragen. Vervolgens is ze alsnog met de hoogwerker naar beneden getild.

Een vrijwilliger van de kerk laat weten dat de gids veilig beneden is aangekomen en weer volledig bij bewustzijn is. Wel is ze naar het ziekenhuis gebracht ter controle. 


30 mei '24 (12:12)

Unieke samenwerking: Hello Fresh en de Efteling maken recepten gebaseerd op attracties

HelloFresh en de Efteling hebben hun krachten gebundeld om een unieke samenwerking te lanceren. Voor het eerst brengen ze samen een reeks recepten uit die zijn geïnspireerd op de beroemde attracties van het sprookjespark. Deze samenwerking combineert de magie van de Efteling met de culinaire expertise van HelloFresh, zo meldt Fonk.

30 mei '24 ( 8:38)

Woensdag brachten Amsterdammers laatste eerbetoon aan Jan Otten

Amsterdammers hebben woensdag afscheid genomen van Wallen-ondernemer Jan Otten, die afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd overleed. Na een tocht langs verschillende plekken op de Wallen was er een openbaar afscheid in de roze verlichte Waalse Kerk, met optredens van onder anderen Glennis Grace en Samantha Steenwijk.

28 mei '24 ( 8:42)

Frank van der Lende krijgt avondshow op Radio Veronica

Frank van der Lende krijgt een nieuw programma op Radio Veronica. De radio-dj gaat vanaf komende maandag de avondshow Frank tot Laat maken. Het programma is iedere week te horen van maandag tot en met donderdag tussen 21.00 en 00.00 uur.

27 mei '24 (12:13)

Provincie Overijssel maakt zich klaar voor flinke groei toerisme

Het gaat goed met het toerisme en recreatie in de provincie Overijssel. De sector, met 48.000 werkende mensen, kent een sterk herstel na de coronapandemie. Overijssel blijkt een populaire bestemming. Afwisselende landschappen, prachtige natuur en historische dorpen en steden zijn voor mensen de reden om naar de provincie te reizen. Ook zijn er relatief veel hoogwaardige campings. De verwachting is daarom dat steeds meer mensen Overijssel weten te vinden. In 2030 is er mogelijk sprake van 1 miljoen overnachtingen. In totaal zijn het er dan 10 miljoen, meldt de provincie.

23 mei '24 (15:24)

Einde tijdperk: geen 'Leukste uitje van Nederland' verkiezing meer

De ANWB stopt met de jaarlijkse verkiezing van het 'Leukste Uitje van Nederland'. Dit besluit is genomen na een periode van meer dan tien jaar waarin deze verkiezing een begrip was in de recreatiesector, zo meldt Pretwerk.

22 mei '24 (12:06)

Onderzoek: winkelstraten Nederland dit voorjaar veel drukker

De winkelstraten in Nederland zijn dit voorjaar veel drukker dan voorgaande jaren. Dat stelt onderzoeksbureau Locatus, dat elk halfjaar de straten opgaat om het aantal passanten in winkelgebieden te tellen.

22 mei '24 (11:40)

Zo is gemeente Schouwen-Duiveland bezig met toerisme

In de provincie Zeeland is toerisme een belangrijke economische factor. Zo ook in de gemeente Schouwen-Duiveland. Toch staat het toerisme in de provincie, meldt Omroep Zeeland, onder druk. Bewoners van de gemeente Noord-Beveland staan niet te springen over de uitbreiding van Roompot. Schouwen-Duiveland merkt daar dan weer minder van, blijkt uit het tweejaarlijks symposium in de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven over het vervolg van toerisme in de gemeente.

16 mei '24 (13:34)

10 leuke activiteiten voor het aankomende Pinksterweekend

Het Pinksterweekend is een perfecte gelegenheid om eropuit te gaan en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, culturele uitstapjes of gewoon lekker ontspannen, Nederland heeft voor elk wat wils. Hier zijn 10 leuke activiteiten om te ondernemen tijdens het Pinksterweekend.

16 mei '24 (13:15)

Corendon lanceert eigen vluchten naar Bonaire

Reisorganisatie Corendon introduceert een nieuwe route naar het Caribische eiland Bonaire. Met deze toevoeging aan hun aanbod van bestemmingen brengt Corendon reizigers rechtstreeks vanuit Nederland naar dit tropische paradijs, zo meldt TravelPro.

16 mei '24 ( 8:41)

Mogelijk een 'recordzomer' voor Easyjet door stijgende vraag naar vliegvakanties

EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een "sterke winstgroei". Over de afgelopen zes maanden noteerde de airline nog wel rode cijfers, al viel dat verlies mee in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.