Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bezorgde christenen houden klimaatviering voor A12-protest

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Bezorgde christenen houden klimaatviering voor A12-protest
Voorafgaand aan het klimaatprotest van Extinction Rebellion op de A12 houden twee christelijke organisaties zaterdag een klimaatviering in Den Haag. Tijdens de dienst wordt stilgestaan bij "de ontwrichtende gevolgen van onze levensstijl op de schepping", laten Micha Nederland en GroeneKerken weten. Ze rekenen op honderden bezoekers.

De viering in de Christus Triumfatorkerk is onder meer "voor christenen die niet op de A12 willen zitten, maar die de klimaatcrisis wel superurgent vinden", legt voorzitter IJmert Muilwijk van Micha Nederland uit in een verklaring. Dominee Jeroen Sytsma gaat voor tijdens de bijeenkomst. Hij hoopt op "een moment van herkenning en bemoediging voor iedereen die voelt dat je de huidige klimaatcrisis niet in je eentje kunt dragen". Verder worden liederen gezongen en is er "ruimte voor het gedenken van klimaatschade wereldwijd".

Actiegroep XR is van plan om vanaf zaterdag het stuk van de A12 dat door Den Haag loopt weer te gaan blokkeren, ditmaal dagelijks en voor onbepaalde tijd. De activisten eisen dat de overheid een einde maakt aan alle fossiele subsidies, omdat die het gebruik van fossiele brandstoffen in de hand werken en zodoende bijdragen aan klimaatverandering. Burgemeester Jan van Zanen wil de voorgenomen blokkade niet toestaan. Hij vindt deze vorm van protest "zorgelijk en onacceptabel". Volgens de betogers zelf is het een logische plek. Zowel de tijdelijke Tweede Kamer als het ministerie van Economische Zaken en Klimaat liggen pal naast de weg.

Een stukje verderop aan de Laan van Reagan en Gorbatsjov wordt zondag ook een 'supportdemonstratie' gehouden. In tegenstelling tot de A12-blokkade zelf is die gewoon toegestaan.

27 mei '24 (12:13)

Provincie Overijssel maakt zich klaar voor flinke groei toerisme

Het gaat goed met het toerisme en recreatie in de provincie Overijssel. De sector, met 48.000 werkende mensen, kent een sterk herstel na de coronapandemie. Overijssel blijkt een populaire bestemming. Afwisselende landschappen, prachtige natuur en historische dorpen en steden zijn voor mensen de reden om naar de provincie te reizen. Ook zijn er relatief veel hoogwaardige campings. De verwachting is daarom dat steeds meer mensen Overijssel weten te vinden. In 2030 is er mogelijk sprake van 1 miljoen overnachtingen. In totaal zijn het er dan 10 miljoen, meldt de provincie.

23 mei '24 (15:24)

Einde tijdperk: geen 'Leukste uitje van Nederland' verkiezing meer

De ANWB stopt met de jaarlijkse verkiezing van het 'Leukste Uitje van Nederland'. Dit besluit is genomen na een periode van meer dan tien jaar waarin deze verkiezing een begrip was in de recreatiesector, zo meldt Pretwerk.

22 mei '24 (12:06)

Onderzoek: winkelstraten Nederland dit voorjaar veel drukker

De winkelstraten in Nederland zijn dit voorjaar veel drukker dan voorgaande jaren. Dat stelt onderzoeksbureau Locatus, dat elk halfjaar de straten opgaat om het aantal passanten in winkelgebieden te tellen.

22 mei '24 (11:40)

Zo is gemeente Schouwen-Duiveland bezig met toerisme

In de provincie Zeeland is toerisme een belangrijke economische factor. Zo ook in de gemeente Schouwen-Duiveland. Toch staat het toerisme in de provincie, meldt Omroep Zeeland, onder druk. Bewoners van de gemeente Noord-Beveland staan niet te springen over de uitbreiding van Roompot. Schouwen-Duiveland merkt daar dan weer minder van, blijkt uit het tweejaarlijks symposium in de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven over het vervolg van toerisme in de gemeente.

16 mei '24 (13:34)

10 leuke activiteiten voor het aankomende Pinksterweekend

Het Pinksterweekend is een perfecte gelegenheid om eropuit te gaan en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, culturele uitstapjes of gewoon lekker ontspannen, Nederland heeft voor elk wat wils. Hier zijn 10 leuke activiteiten om te ondernemen tijdens het Pinksterweekend.

16 mei '24 (13:15)

Corendon lanceert eigen vluchten naar Bonaire

Reisorganisatie Corendon introduceert een nieuwe route naar het Caribische eiland Bonaire. Met deze toevoeging aan hun aanbod van bestemmingen brengt Corendon reizigers rechtstreeks vanuit Nederland naar dit tropische paradijs, zo meldt TravelPro.

16 mei '24 ( 8:41)

Mogelijk een 'recordzomer' voor Easyjet door stijgende vraag naar vliegvakanties

EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een "sterke winstgroei". Over de afgelopen zes maanden noteerde de airline nog wel rode cijfers, al viel dat verlies mee in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

15 mei '24 (13:18)

Lange files voorspeld in verband met Pinksterweekend

Ga jij vrijdag de weg op? Let dan goed op! Mensen die vrijdagmiddag de weg op gaan moeten rekening houden met veel files omdat het lange pinksterweekend dan start, meldt de ANWB. Veel mensen gaan voor het lange weekend naar een camping of vakantiepark. Ook op maandag, tweede pinksterdag, kan het druk worden op de weg omdat vakantiegangers dan weer naar huis gaan.

15 mei '24 ( 9:21)

Overgrote meerderheid klanten wil opnieuw boeken via vakantieplatform

Een klein 90 procent van klanten van vakantieplatformen zijn van plan in de komende drie jaar via hetzelfde platform te boeken. In de afgelopen drie jaar boekten klanten gemiddeld 3,3 keer bij eenzelfde partij, blijkt uit de Nationale Benchmark Vakantieplatformen. Dit is een onderzoek van Multiscope onder ruim 6.000 Nederlanders, meldt de organisatie.

14 mei '24 ( 8:56)

Vakantiegeld Nederlanders gaat niet altijd naar vakantie

Een op de tien Nederlanders gebruikt het vakantiegeld niet om op vakantie te gaan, maar om vaste lasten te betalen. Vooral jongeren gebruiken hun vakantiegeld om kosten te betalen, meldt prijsvergelijker Pricewise. Van deze groep lost 14 procent er achterstanden of schulden mee af, net als 14,3 procent van de 40- tot 49-jarigen.