Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zandvoortse horeca sluit deuren en alcoholverkoop stopt om ongewenst gedrag tegen te gaan

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
Zandvoortse horeca sluit deuren en alcoholverkoop stopt om ongewenst gedrag tegen te gaan
Zandvoort legt tijdens het Formule 1-weekend de alcoholverkoop aan banden in de strijd tegen grensoverschrijdend gedrag. Zo mogen supermarkten na 15.00 uur geen drank meer verkopen. "We zagen vorig jaar wel dat heel veel alcohol uit de slijterijen rechtstreeks het dorp in kwam en dat mensen met flessen Bacardi op straat stonden, dat vonden we ongewenst", aldus de burgemeester van Zandvoort David Moolenburgh.

Ook gaat de horeca in het kustdorp eerder dicht dan vorige jaren. "Ondernemers zien ook dat er een moment is dat het beter is om de boel te sluiten." Dit jaar zijn de mogelijkheden om grensoverschrijdend gedrag te melden uitgebreid. De organisatie van de Formule 1 doet dat na tientallen meldingen over ongewenst gedrag bij de vorige editie. "Het is een vreselijke zaak dat het nodig is", vindt Moolenburgh.

Vorig jaar was er een noodnummer om ongewenst gedrag te melden. Dit jaar kan er ook een melding gedaan worden in de app van de Dutch Grand Prix, legt een woordvoerder van de organisatie uit. Verder is er een medewerker van de GGD aanwezig die mensen kan opvangen die te maken hebben gehad met ongewenst gedrag. Verder zijn alle medewerkers geïnstrueerd hoe om te gaan met mensen die ongewenst gedrag zouden hebben ervaren. De burgemeester prijst de organisatie dat deze mogelijkheid er is.

Protest

Verder is Moolenburgh opgelucht dat taxichauffeurs hebben afgezien van plannen om wegen te blokkeren. Even dreigden 150 boze taxichauffeurs uit protest tegen de beperkingen in het oppikken van Zandvoort-klanten toegangswegen te blokkeren. "Daar hebben we goede afspraken mee kunnen maken." Moolenburgh is daar blij om en verwacht dan ook niet dat er dit weekend problemen met chauffeurs gaan ontstaan. Mocht dat alsnog gebeuren, dan liggen er scenario's klaar om te kunnen handelen, vertelt hij.

Dat geldt ook voor acties van klimaatactivisten. Zo heeft Extinction Rebellion een protest aangekondigd voor zaterdag. "We maken goede afspraken over de plek waar dat kan en over het algemeen gaat dat prima", zegt Moolenburgh. Een week eerder werden nog tien klimaatactivisten aangehouden die de toegang tot het circuit blokkeerden.

Verder is Zandvoort helemaal klaar voor deze editie van de Grand Prix, aldus de burgemeester. "De organisatie staat als een huis." Moolenburgh ziet dat "de voorzichtigheid er een beetje af is" na twee edities en merkt dat zijn dorpsgenoten alleen maar enthousiaster worden over het evenement.

Door: ANP

24 juli '24 (11:55)

Ondernemers in 'wolvengebied' Leusden zien gasten wegblijven

Ondernemers in de gemeente Leusden hebben sinds de afsluiting van landgoed Den Treek te maken met annuleringen en een fors teruglopend aantal bezoekers. Een deel van het omvangrijke natuurgebied is sinds donderdag dicht, na twee recente incidenten met een wolf. "We missen nu de passanten; wandelaars en fietsers die spontaan op het terras aanschuiven", zegt Kees Haalboom, eigenaar van pannenkoekenhuis Bergzicht. Hij heeft al bij de gemeente en de provincie Utrecht aangeklopt voor mogelijke compensatie voor gemiste inkomsten.

24 juli '24 (11:42)

Ondernemer boos omdat zijn speelparadijs in Etten-Leur nog niet klaar is

In Etten-Leur wil een ondernemer een speelparadijs neerzetten aan de Hoge Neerstraat, waar voorheen een partycentrum stond. Daar zit hij al lange tijd voor om de tafel met de gemeente. Tijdens een van die gesprekken kon hij zijn frustraties moeilijk voor zich houden. Het hele proces duurt erg lang volgens hem, meldt BN de Stem.

23 juli '24 ( 8:30)

ANWB: automobilisten kunnen beste hele zomer Parijs mijden

De ANWB roept Nederlandse automobilisten op de hele zomer de wegen rondom Parijs te mijden. Ook al zijn de Olympische Spelen nog niet begonnen, volgt de organisatie daarmee het dringende advies van de Franse politie.

19 juli '24 (13:21)

Reisbranche: storing kon niet op slechter moment komen

De wereldwijde computerstoring die voor flinke verstoringen zorgt in de luchtvaart "kon niet op een slechter moment komen". Dat zegt reisbranchevereniging ANVR. "Dit is een van de drukste weken van het jaar, midden in de zomervakantie. De consequenties zijn nog veel groter dan op een doordeweekse dag op een ander moment in het jaar", zegt directeur Frank Radstake.

18 juli '24 (12:57)

HISWA te Water: veel bezoekers en standhouders verwacht

De watersportbeurs HISWA te Water is dit jaar van 28 augustus tot en met 1 september 2024 in Batavia Haven in Lelystad. Op de beurs staan allerlei standhouders in de watersport en komen liefhebbers van de sport wederom een kijkje nemen. De organisatie hoopt dit jaar net zoveel boten en bezoekers te kunnen trekken als vorig jaar. Dit meldt HISWA te Water.

18 juli '24 ( 9:10)

ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

17 juli '24 ( 8:43)

Nederlandse export fietsen in zeven jaar tijd verdubbeld

Fietsen zijn een steeds groter exportproduct geworden voor Nederland. In een periode van zeven jaar is de exportwaarde van fietsen ruim verdubbeld, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

16 juli '24 (12:16)

Beoogde verhoging toeristenbelasting Ermelo maakt ondernemers niet blij

Het wordt vanaf volgend jaar waarschijnlijk een stukje duurder om te overnachten in Ermelo. Er moeten meer inkomsten komen via de toeristen- en forensenbelasting in de gemeente, zo’n 800.000 euro extra. Dat zal naar alle verwachting betekenen dat onder andere de toeristenbelasting verhoogd wordt. Niet iedereen kan het besluit begrijpen, meldt de Stentor.

15 juli '24 (14:33)

Loonstijging in cao's neemt voor het eerst in maanden iets toe

De gemiddelde loonstijging in nieuwe cao-afspraken is in juni voor het eerst in maanden weer wat toegenomen. AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van Nederlandse werkgevers, denkt wel dat het om een "incidentele fluctuatie" gaat. De onderliggende trend blijft dalend, is de indruk.

11 juli '24 (11:10)

‘Extremere weersomstandigheden bieden kansen voor Nederlandse recreatieondernemers’

Vorige week bracht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) de Vakantie Sentiment Monitor uit. Daarin werden een aantal conclusies getrokken, waaronder de keuze van Nederlanders om vakantie in eigen land te vieren vanwege extreme weersomstandigheden. HISWA-RECRON ziet daarin kansen voor ondernemers in Nederland, meldt de branchevereniging.