Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zandvoortse horeca sluit deuren en alcoholverkoop stopt om ongewenst gedrag tegen te gaan

Door ANP
schedule 5 min
Zandvoortse horeca sluit deuren en alcoholverkoop stopt om ongewenst gedrag tegen te gaan
Zandvoort legt tijdens het Formule 1-weekend de alcoholverkoop aan banden in de strijd tegen grensoverschrijdend gedrag. Zo mogen supermarkten na 15.00 uur geen drank meer verkopen. "We zagen vorig jaar wel dat heel veel alcohol uit de slijterijen rechtstreeks het dorp in kwam en dat mensen met flessen Bacardi op straat stonden, dat vonden we ongewenst", aldus de burgemeester van Zandvoort David Moolenburgh.

Ook gaat de horeca in het kustdorp eerder dicht dan vorige jaren. "Ondernemers zien ook dat er een moment is dat het beter is om de boel te sluiten." Dit jaar zijn de mogelijkheden om grensoverschrijdend gedrag te melden uitgebreid. De organisatie van de Formule 1 doet dat na tientallen meldingen over ongewenst gedrag bij de vorige editie. "Het is een vreselijke zaak dat het nodig is", vindt Moolenburgh.

Vorig jaar was er een noodnummer om ongewenst gedrag te melden. Dit jaar kan er ook een melding gedaan worden in de app van de Dutch Grand Prix, legt een woordvoerder van de organisatie uit. Verder is er een medewerker van de GGD aanwezig die mensen kan opvangen die te maken hebben gehad met ongewenst gedrag. Verder zijn alle medewerkers geïnstrueerd hoe om te gaan met mensen die ongewenst gedrag zouden hebben ervaren. De burgemeester prijst de organisatie dat deze mogelijkheid er is.

Protest

Verder is Moolenburgh opgelucht dat taxichauffeurs hebben afgezien van plannen om wegen te blokkeren. Even dreigden 150 boze taxichauffeurs uit protest tegen de beperkingen in het oppikken van Zandvoort-klanten toegangswegen te blokkeren. "Daar hebben we goede afspraken mee kunnen maken." Moolenburgh is daar blij om en verwacht dan ook niet dat er dit weekend problemen met chauffeurs gaan ontstaan. Mocht dat alsnog gebeuren, dan liggen er scenario's klaar om te kunnen handelen, vertelt hij.

Dat geldt ook voor acties van klimaatactivisten. Zo heeft Extinction Rebellion een protest aangekondigd voor zaterdag. "We maken goede afspraken over de plek waar dat kan en over het algemeen gaat dat prima", zegt Moolenburgh. Een week eerder werden nog tien klimaatactivisten aangehouden die de toegang tot het circuit blokkeerden.

Verder is Zandvoort helemaal klaar voor deze editie van de Grand Prix, aldus de burgemeester. "De organisatie staat als een huis." Moolenburgh ziet dat "de voorzichtigheid er een beetje af is" na twee edities en merkt dat zijn dorpsgenoten alleen maar enthousiaster worden over het evenement.

Door: ANP

26 september '23 (15:02)

Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden

Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden. De aanbieder van campingvakanties heeft uitstel van betaling aangevraagd, wat vaak een voorbode is van faillissement.

26 september '23 (14:59)

Ook ingebroken in auto van Barry Paf tijdens première Kane-docu

Ook in de auto van radio-dj Barry Paf is maandagavond tijdens de première van de documentaire over Kane ingebroken. Dat laat hij weten op Instagram. Eerder deelde Giel Beelen al dat zijn ruit diezelfde avond was ingeslagen en zijn spullen waren buitgemaakt.

26 september '23 ( 9:00)

Ingebroken in auto Giel Beelen: hele muziekbestand Radio4All weg

De ramen van de huurauto van Giel Beelen zijn maandagavond ingeslagen terwijl de radio-dj bij de première van de documentaire van de band Kane was. Dieven hebben twee laptops buitgemaakt waarop het "hele muziekbestand van Radio4All" staat. Dat vertelt Beelen, die creatief directeur van de nieuwe radiozender is, in een bericht op Instagram.

26 september '23 ( 8:55)

CBS: voor het eerst in jaren stijging aantal vrijwilligers

Zo'n vier op de tien Nederlanders deden vorig jaar vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bij een sportclub, school of kerk. Daarmee is het aandeel vrijwilligers in 2022 toegenomen na de flinke daling in de coronajaren. Desondanks is deze groep volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nog altijd kleiner dan in de periode voor corona.

25 september '23 (10:41)

Uitvinder zoekt deelnemers voor pilot tegen fietsdiefstal

Uitvinder Thijs Schumacher zoekt deelnemers om zijn uitvinding te testen. Hij wil fietsdiefstal met zijn nieuwe uitvinding FRAME-ID voorkomen. Met dit verwijderbare scan-and-trace systeem, wat in de zadelstangbuis van de fiets wordt geplaatst, wil hij alle fietsen inwendig voorzien van een permanent scanbaar framenummer. Dit zet de fietsen op naam en zorgt mogelijk dat het aantal fietsdiefstallen in Nederland vermindert. Daarvoor is hij op zoek naar 20.000 vrijwilligers, meldt FRAME-ID.

25 september '23 (10:08)

Zoover: Nederlanders boekten meer lastminute zonvakanties en betaalden daar ook meer voor

Deze zomer hebben Nederlandse vakantiegangers 58 procent meer lastminute zonvakanties geboekt dan vorig jaar. Daarbij waren Turkije en Spanje de populairste bestemmingen bij vliegvakanties. De gemiddelde reissom voor een geboekte zonvakantie steeg van 1969 euro in 2022 naar 2282 euro dit jaar, een stijging van bijna 16 procent. Dat meldt boekingssite Zoover.

25 september '23 ( 9:29)

NBTC: flinke toename buitenlandse toeristen in Nederland verwacht

Nederland krijgt dit jaar waarschijnlijk flink meer buitenlandse toeristen over de vloer dan vorig jaar. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht afgerond bijna 21 miljoen internationale gasten. Dat zou neerkomen op een toename van 30 procent. Vooral Duitsers weten ons land vaker te vinden, volgt uit de nieuwe prognoses die de organisatie maandag naar buiten brengt.

22 september '23 (15:23)

Vijf tips voor ontspanning na (en tijdens) een lange werkweek

Het is september en dat betekent dat het echte leven weer gaat beginnen. De schoolstoelen zijn weer bezet, werkcomputers worden opgestart en de koffie op kantoor wordt in kannen aangesleept. Opleiding en werk zijn van essentieel belang, maar wat je daarbuiten om doet is misschien nog veel belangrijker. Om na het weekend met een frisse blik weer terug achter de laptop te kruipen, is hier een lijst met vijf tips om heerlijk tot rust te komen tijdens en buiten de werkweek.

22 september '23 (11:22)

Assense politiek wil voor altijd herten kunnen aaien

Kinderen in Assen doen hun uiterste best om het hertenkamp in de stad te behouden. Ook de Kinderraad heeft een oproep gedaan aan de politiek om het hertenkamp te laten staan. Nu heeft de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering ook haar steun betuigd aan de oproep. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

22 september '23 ( 8:50)

Radiozenders NPO kampten met onlinestoring, inmiddels verholpen

De radiozenders van de NPO kampen vrijdagochtend met een onlinestoring. Dat heeft een woordvoerder van de Publieke Omroep bevestigd.