Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Fietsverhuurders rond Zandvoort kunnen stormloop bijna niet meer aan

Door ANP
schedule 5 min
Fietsverhuurders rond Zandvoort kunnen stormloop bijna niet meer aan
Fans van de Formule 1 huren massaal fietsen om op het circuit in Zandvoort te komen. Sommige fietsverhuurders in en rond het dorp hebben niet of nauwelijks nog fietsen beschikbaar. Zandvoort is vanaf donderdag dicht voor autoverkeer, bezoekers van de Grand Prix moeten dus bijvoorbeeld de fiets pakken of met het openbaar vervoer reizen.

De organisatie van het race-evenement verwacht elke dag ruim 100.000 fans in Zandvoort. Meer dan een op de drie bezoekers komt op de fiets, meldde Dutch GP-directeur Robert van Overdijk eerder dinsdag. De Grand Prix duurt van vrijdag tot en met zondag.

Richard Boersma van fietsenverhuurder Zindels Zandvoort verhuurde zijn laatste fietsen voor dit weekend een maand geleden. "Het gaat ontzettend hard", zegt hij. Voor het race-evenement had zijn bedrijf 250 extra fietsen beschikbaar, waardoor er in totaal vierhonderd tweewielers waren. "De grootste groep heeft tweehonderd e-bikes gehuurd." In andere weken worden vijftig tot zestig fietsen per dag verhuurd, afhankelijk van het weer.

Bijzonder weekend

Mede-eigenaar Sam van Dam van Rent-a-Bike van Dam noemt het "een bijzonder weekend" voor zijn bedrijf en verwacht dat zijn fietsen over een paar dagen allemaal zijn verhuurd. Ondanks dat hij in Noordwijkerhout zit, 15 kilometer van het circuit, zijn zo'n 20 tot 30 procent meer fietsen geclaimd vergeleken met een normale vakantieperiode. "Bijna alle e-bikes zijn verhuurd, de rest is nog wel beschikbaar", vertelt hij. Van Dam verhuurt in totaal meer dan 250 e-bikes en ruim honderd gewone fietsen, waarvan de meeste dit weekend naar Formule 1-fans gaan.

Wijsman fietsen in Zandvoort is een fietsenwinkel die zeventig tot 75 fietsen aanbiedt om te huren. Alle e-bikes zijn inmiddels op en de gewone fietsen ook bijna, meldt een verkoper. "Zonder Formule 1 en met mooi weer zou dit ook gebeuren. Wel zijn ze vrij ver van tevoren verhuurd." Sommige fans hebben een fiets geclaimd kort nadat bekend was geworden dat er dit jaar weer een Formule 1-race in Zandvoort komt. Ook bij deze fietsenmaker zijn vooral de elektrische varianten in trek.

Reserveringen

Verhuurder Behind the Beach laat weten dat onder anderen bezoekers van de Formule 1 een fiets van hem willen, het liefst een e-bike. Het bedrijf heeft van de zevenhonderd tweewielers nog 250 beschikbaar, zegt Raymond van Duyn. "Veel reserveringen worden er nu ook nog gedaan."

Een woordvoerster van de NS zegt dat er geen extra OV-fietsen komen bij station Zandvoort aan Zee. Wel vertrekt tijdens het evenement elke vijf minuten een trein tussen Zandvoort en Amsterdam Centraal.

26 september '23 (15:02)

Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden

Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden. De aanbieder van campingvakanties heeft uitstel van betaling aangevraagd, wat vaak een voorbode is van faillissement.

26 september '23 (14:59)

Ook ingebroken in auto van Barry Paf tijdens première Kane-docu

Ook in de auto van radio-dj Barry Paf is maandagavond tijdens de première van de documentaire over Kane ingebroken. Dat laat hij weten op Instagram. Eerder deelde Giel Beelen al dat zijn ruit diezelfde avond was ingeslagen en zijn spullen waren buitgemaakt.

26 september '23 ( 9:00)

Ingebroken in auto Giel Beelen: hele muziekbestand Radio4All weg

De ramen van de huurauto van Giel Beelen zijn maandagavond ingeslagen terwijl de radio-dj bij de première van de documentaire van de band Kane was. Dieven hebben twee laptops buitgemaakt waarop het "hele muziekbestand van Radio4All" staat. Dat vertelt Beelen, die creatief directeur van de nieuwe radiozender is, in een bericht op Instagram.

26 september '23 ( 8:55)

CBS: voor het eerst in jaren stijging aantal vrijwilligers

Zo'n vier op de tien Nederlanders deden vorig jaar vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bij een sportclub, school of kerk. Daarmee is het aandeel vrijwilligers in 2022 toegenomen na de flinke daling in de coronajaren. Desondanks is deze groep volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nog altijd kleiner dan in de periode voor corona.

25 september '23 (10:41)

Uitvinder zoekt deelnemers voor pilot tegen fietsdiefstal

Uitvinder Thijs Schumacher zoekt deelnemers om zijn uitvinding te testen. Hij wil fietsdiefstal met zijn nieuwe uitvinding FRAME-ID voorkomen. Met dit verwijderbare scan-and-trace systeem, wat in de zadelstangbuis van de fiets wordt geplaatst, wil hij alle fietsen inwendig voorzien van een permanent scanbaar framenummer. Dit zet de fietsen op naam en zorgt mogelijk dat het aantal fietsdiefstallen in Nederland vermindert. Daarvoor is hij op zoek naar 20.000 vrijwilligers, meldt FRAME-ID.

25 september '23 (10:08)

Zoover: Nederlanders boekten meer lastminute zonvakanties en betaalden daar ook meer voor

Deze zomer hebben Nederlandse vakantiegangers 58 procent meer lastminute zonvakanties geboekt dan vorig jaar. Daarbij waren Turkije en Spanje de populairste bestemmingen bij vliegvakanties. De gemiddelde reissom voor een geboekte zonvakantie steeg van 1969 euro in 2022 naar 2282 euro dit jaar, een stijging van bijna 16 procent. Dat meldt boekingssite Zoover.

25 september '23 ( 9:29)

NBTC: flinke toename buitenlandse toeristen in Nederland verwacht

Nederland krijgt dit jaar waarschijnlijk flink meer buitenlandse toeristen over de vloer dan vorig jaar. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht afgerond bijna 21 miljoen internationale gasten. Dat zou neerkomen op een toename van 30 procent. Vooral Duitsers weten ons land vaker te vinden, volgt uit de nieuwe prognoses die de organisatie maandag naar buiten brengt.

22 september '23 (15:23)

Vijf tips voor ontspanning na (en tijdens) een lange werkweek

Het is september en dat betekent dat het echte leven weer gaat beginnen. De schoolstoelen zijn weer bezet, werkcomputers worden opgestart en de koffie op kantoor wordt in kannen aangesleept. Opleiding en werk zijn van essentieel belang, maar wat je daarbuiten om doet is misschien nog veel belangrijker. Om na het weekend met een frisse blik weer terug achter de laptop te kruipen, is hier een lijst met vijf tips om heerlijk tot rust te komen tijdens en buiten de werkweek.

22 september '23 (11:22)

Assense politiek wil voor altijd herten kunnen aaien

Kinderen in Assen doen hun uiterste best om het hertenkamp in de stad te behouden. Ook de Kinderraad heeft een oproep gedaan aan de politiek om het hertenkamp te laten staan. Nu heeft de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering ook haar steun betuigd aan de oproep. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

22 september '23 ( 8:50)

Radiozenders NPO kampten met onlinestoring, inmiddels verholpen

De radiozenders van de NPO kampen vrijdagochtend met een onlinestoring. Dat heeft een woordvoerder van de Publieke Omroep bevestigd.