Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Fietsverhuurders rond Zandvoort kunnen stormloop bijna niet meer aan

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
Fietsverhuurders rond Zandvoort kunnen stormloop bijna niet meer aan
Fans van de Formule 1 huren massaal fietsen om op het circuit in Zandvoort te komen. Sommige fietsverhuurders in en rond het dorp hebben niet of nauwelijks nog fietsen beschikbaar. Zandvoort is vanaf donderdag dicht voor autoverkeer, bezoekers van de Grand Prix moeten dus bijvoorbeeld de fiets pakken of met het openbaar vervoer reizen.

De organisatie van het race-evenement verwacht elke dag ruim 100.000 fans in Zandvoort. Meer dan een op de drie bezoekers komt op de fiets, meldde Dutch GP-directeur Robert van Overdijk eerder dinsdag. De Grand Prix duurt van vrijdag tot en met zondag.

Richard Boersma van fietsenverhuurder Zindels Zandvoort verhuurde zijn laatste fietsen voor dit weekend een maand geleden. "Het gaat ontzettend hard", zegt hij. Voor het race-evenement had zijn bedrijf 250 extra fietsen beschikbaar, waardoor er in totaal vierhonderd tweewielers waren. "De grootste groep heeft tweehonderd e-bikes gehuurd." In andere weken worden vijftig tot zestig fietsen per dag verhuurd, afhankelijk van het weer.

Bijzonder weekend

Mede-eigenaar Sam van Dam van Rent-a-Bike van Dam noemt het "een bijzonder weekend" voor zijn bedrijf en verwacht dat zijn fietsen over een paar dagen allemaal zijn verhuurd. Ondanks dat hij in Noordwijkerhout zit, 15 kilometer van het circuit, zijn zo'n 20 tot 30 procent meer fietsen geclaimd vergeleken met een normale vakantieperiode. "Bijna alle e-bikes zijn verhuurd, de rest is nog wel beschikbaar", vertelt hij. Van Dam verhuurt in totaal meer dan 250 e-bikes en ruim honderd gewone fietsen, waarvan de meeste dit weekend naar Formule 1-fans gaan.

Wijsman fietsen in Zandvoort is een fietsenwinkel die zeventig tot 75 fietsen aanbiedt om te huren. Alle e-bikes zijn inmiddels op en de gewone fietsen ook bijna, meldt een verkoper. "Zonder Formule 1 en met mooi weer zou dit ook gebeuren. Wel zijn ze vrij ver van tevoren verhuurd." Sommige fans hebben een fiets geclaimd kort nadat bekend was geworden dat er dit jaar weer een Formule 1-race in Zandvoort komt. Ook bij deze fietsenmaker zijn vooral de elektrische varianten in trek.

Reserveringen

Verhuurder Behind the Beach laat weten dat onder anderen bezoekers van de Formule 1 een fiets van hem willen, het liefst een e-bike. Het bedrijf heeft van de zevenhonderd tweewielers nog 250 beschikbaar, zegt Raymond van Duyn. "Veel reserveringen worden er nu ook nog gedaan."

Een woordvoerster van de NS zegt dat er geen extra OV-fietsen komen bij station Zandvoort aan Zee. Wel vertrekt tijdens het evenement elke vijf minuten een trein tussen Zandvoort en Amsterdam Centraal.

30 mei '24 (12:12)

Unieke samenwerking: Hello Fresh en de Efteling maken recepten gebaseerd op attracties

HelloFresh en de Efteling hebben hun krachten gebundeld om een unieke samenwerking te lanceren. Voor het eerst brengen ze samen een reeks recepten uit die zijn geïnspireerd op de beroemde attracties van het sprookjespark. Deze samenwerking combineert de magie van de Efteling met de culinaire expertise van HelloFresh, zo meldt Fonk.

30 mei '24 ( 8:38)

Woensdag brachten Amsterdammers laatste eerbetoon aan Jan Otten

Amsterdammers hebben woensdag afscheid genomen van Wallen-ondernemer Jan Otten, die afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd overleed. Na een tocht langs verschillende plekken op de Wallen was er een openbaar afscheid in de roze verlichte Waalse Kerk, met optredens van onder anderen Glennis Grace en Samantha Steenwijk.

28 mei '24 ( 8:42)

Frank van der Lende krijgt avondshow op Radio Veronica

Frank van der Lende krijgt een nieuw programma op Radio Veronica. De radio-dj gaat vanaf komende maandag de avondshow Frank tot Laat maken. Het programma is iedere week te horen van maandag tot en met donderdag tussen 21.00 en 00.00 uur.

27 mei '24 (12:13)

Provincie Overijssel maakt zich klaar voor flinke groei toerisme

Het gaat goed met het toerisme en recreatie in de provincie Overijssel. De sector, met 48.000 werkende mensen, kent een sterk herstel na de coronapandemie. Overijssel blijkt een populaire bestemming. Afwisselende landschappen, prachtige natuur en historische dorpen en steden zijn voor mensen de reden om naar de provincie te reizen. Ook zijn er relatief veel hoogwaardige campings. De verwachting is daarom dat steeds meer mensen Overijssel weten te vinden. In 2030 is er mogelijk sprake van 1 miljoen overnachtingen. In totaal zijn het er dan 10 miljoen, meldt de provincie.

23 mei '24 (15:24)

Einde tijdperk: geen 'Leukste uitje van Nederland' verkiezing meer

De ANWB stopt met de jaarlijkse verkiezing van het 'Leukste Uitje van Nederland'. Dit besluit is genomen na een periode van meer dan tien jaar waarin deze verkiezing een begrip was in de recreatiesector, zo meldt Pretwerk.

22 mei '24 (12:06)

Onderzoek: winkelstraten Nederland dit voorjaar veel drukker

De winkelstraten in Nederland zijn dit voorjaar veel drukker dan voorgaande jaren. Dat stelt onderzoeksbureau Locatus, dat elk halfjaar de straten opgaat om het aantal passanten in winkelgebieden te tellen.

22 mei '24 (11:40)

Zo is gemeente Schouwen-Duiveland bezig met toerisme

In de provincie Zeeland is toerisme een belangrijke economische factor. Zo ook in de gemeente Schouwen-Duiveland. Toch staat het toerisme in de provincie, meldt Omroep Zeeland, onder druk. Bewoners van de gemeente Noord-Beveland staan niet te springen over de uitbreiding van Roompot. Schouwen-Duiveland merkt daar dan weer minder van, blijkt uit het tweejaarlijks symposium in de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven over het vervolg van toerisme in de gemeente.

16 mei '24 (13:34)

10 leuke activiteiten voor het aankomende Pinksterweekend

Het Pinksterweekend is een perfecte gelegenheid om eropuit te gaan en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, culturele uitstapjes of gewoon lekker ontspannen, Nederland heeft voor elk wat wils. Hier zijn 10 leuke activiteiten om te ondernemen tijdens het Pinksterweekend.

16 mei '24 (13:15)

Corendon lanceert eigen vluchten naar Bonaire

Reisorganisatie Corendon introduceert een nieuwe route naar het Caribische eiland Bonaire. Met deze toevoeging aan hun aanbod van bestemmingen brengt Corendon reizigers rechtstreeks vanuit Nederland naar dit tropische paradijs, zo meldt TravelPro.

16 mei '24 ( 8:41)

Mogelijk een 'recordzomer' voor Easyjet door stijgende vraag naar vliegvakanties

EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een "sterke winstgroei". Over de afgelopen zes maanden noteerde de airline nog wel rode cijfers, al viel dat verlies mee in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.