Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Meeste vakantiegangers die terug wilden uit Rhodos weer in Nederland

Door ANP
schedule 4 min
Meeste vakantiegangers die terug wilden uit Rhodos weer in Nederland
De meeste van de Nederlanders die weg wilden uit het door bosbranden getroffen Rhodos zijn weer terug in het land. In de nacht van maandag op dinsdag kwamen er op Schiphol drie vliegtuigen aan vanuit het Griekse eiland, met aan boord ook geëvacueerde vakantiegangers. Volgens Corendon en Sunweb zijn daarmee vrijwel alle mensen terug die met hun organisatie mee waren en naar huis wilden.

De Belgische Lara Geerardin kwam met haar man, twee jonge kinderen en ouders met de Corendon-vlucht aan op Schiphol. Op hun tweede vakantiedag in Kiotari moesten ze in allerijl hun hotel verlaten wegens de bosbranden. "Het was zeer hectisch, zeker met twee kinderen. We moesten op eigen houtje weg en maar zien dat we ergens kwamen", vertelt Lara. De familie moest 3 kilometer lopen in de hitte. Ze kregen onderdak in een ander hotel, waar ze heel blij mee waren. Over Corendon zijn ze minder te spreken. "Ze waren moeilijk bereikbaar", vertelt Lara.

Het gezin zag de evacuatie wel aankomen. "'s Ochtends lag er as op de handdoeken op het terras en je rook het ook. We waren toch naar het strand gegaan, maar die rookpluim werd steeds donkerder." Daarop besloten ze alvast alles in te pakken. "We hebben een beetje ons instinct gevolgd", zegt Lara. Na een melding op de telefoon moesten ze het hotel verlaten. "We waren graag gebleven. We hadden nog acht dagen." De familie reist nu met de bus verder naar Brussel, waar ze in de buurt wonen. "Dat is gelukkig geregeld", aldus Lara.

Corendon vloog vanuit Rhodos de laatste circa honderd getroffen Nederlandse reizigers terug die met de organisatie op vakantie waren. Aan boord reisden ook vakantiegangers mee die met reisorganisatie Prijsvrij naar Rhodos waren. Een vlucht van Transavia maakte maandagavond vanaf Lesbos een tussenstop op Rhodos om enkele tientallen Nederlandse vakantiegangers van Sunweb op te halen. Volgens de reisorganisatie ging het om zo'n zeventig mensen. Ook TUI fly vloog maandagavond vanaf het Griekse eiland naar Schiphol.

Wegens de bosbranden op Rhodos zijn duizenden mensen geëvacueerd, onder wie vele tientallen Nederlanders.

26 september '23 ( 9:00)

Ingebroken in auto Giel Beelen: hele muziekbestand Radio4All weg

De ramen van de huurauto van Giel Beelen zijn maandagavond ingeslagen terwijl de radio-dj bij de première van de documentaire van de band Kane was. Dieven hebben twee laptops buitgemaakt waarop het "hele muziekbestand van Radio4All" staat. Dat vertelt Beelen, die creatief directeur van de nieuwe radiozender is, in een bericht op Instagram.

26 september '23 ( 8:55)

CBS: voor het eerst in jaren stijging aantal vrijwilligers

Zo'n vier op de tien Nederlanders deden vorig jaar vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bij een sportclub, school of kerk. Daarmee is het aandeel vrijwilligers in 2022 toegenomen na de flinke daling in de coronajaren. Desondanks is deze groep volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nog altijd kleiner dan in de periode voor corona.

25 september '23 (10:41)

Uitvinder zoekt deelnemers voor pilot tegen fietsdiefstal

Uitvinder Thijs Schumacher zoekt deelnemers om zijn uitvinding te testen. Hij wil fietsdiefstal met zijn nieuwe uitvinding FRAME-ID voorkomen. Met dit verwijderbare scan-and-trace systeem, wat in de zadelstangbuis van de fiets wordt geplaatst, wil hij alle fietsen inwendig voorzien van een permanent scanbaar framenummer. Dit zet de fietsen op naam en zorgt mogelijk dat het aantal fietsdiefstallen in Nederland vermindert. Daarvoor is hij op zoek naar 20.000 vrijwilligers, meldt FRAME-ID.

25 september '23 (10:08)

Zoover: Nederlanders boekten meer lastminute zonvakanties en betaalden daar ook meer voor

Deze zomer hebben Nederlandse vakantiegangers 58 procent meer lastminute zonvakanties geboekt dan vorig jaar. Daarbij waren Turkije en Spanje de populairste bestemmingen bij vliegvakanties. De gemiddelde reissom voor een geboekte zonvakantie steeg van 1969 euro in 2022 naar 2282 euro dit jaar, een stijging van bijna 16 procent. Dat meldt boekingssite Zoover.

25 september '23 ( 9:29)

NBTC: flinke toename buitenlandse toeristen in Nederland verwacht

Nederland krijgt dit jaar waarschijnlijk flink meer buitenlandse toeristen over de vloer dan vorig jaar. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht afgerond bijna 21 miljoen internationale gasten. Dat zou neerkomen op een toename van 30 procent. Vooral Duitsers weten ons land vaker te vinden, volgt uit de nieuwe prognoses die de organisatie maandag naar buiten brengt.

22 september '23 (15:23)

Vijf tips voor ontspanning na (en tijdens) een lange werkweek

Het is september en dat betekent dat het echte leven weer gaat beginnen. De schoolstoelen zijn weer bezet, werkcomputers worden opgestart en de koffie op kantoor wordt in kannen aangesleept. Opleiding en werk zijn van essentieel belang, maar wat je daarbuiten om doet is misschien nog veel belangrijker. Om na het weekend met een frisse blik weer terug achter de laptop te kruipen, is hier een lijst met zeven tips om heerlijk tot rust te komen tijdens en buiten de werkweek.

22 september '23 (11:22)

Assense politiek wil voor altijd herten kunnen aaien

Kinderen in Assen doen hun uiterste best om het hertenkamp in de stad te behouden. Ook de Kinderraad heeft een oproep gedaan aan de politiek om het hertenkamp te laten staan. Nu heeft de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering ook haar steun betuigd aan de oproep. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

22 september '23 ( 8:50)

Radiozenders NPO kampten met onlinestoring, inmiddels verholpen

De radiozenders van de NPO kampen vrijdagochtend met een onlinestoring. Dat heeft een woordvoerder van de Publieke Omroep bevestigd.

20 september '23 (13:31)

Tuintegels wippen voor gratis planten in Haarlem

De gemeente Haarlem komt dit weekend met een actie om tuinen groener te maken. Mensen die op zaterdag 23 september tuintegels inleveren, krijgen in ruil daarvoor gratis plantjes om in de tuin aan te poten. Steeds meer Haarlemmers doen mee aan de Tegelwipdag, meldt gemeente Haarlem.

20 september '23 (10:44)

NOC*NSF: sport hét middel voor versterken maatschappelijk weefsel

Sportkoepel NOC*NSF ziet een grote rol weggelegd voor sport in het versterken van "het maatschappelijk weefsel dat de samenleving bij elkaar houdt" en de kansengelijkheid in de miljoenennota. Sport is daarvoor een onontbeerlijk beleidsinstrument en het rendement daarvan kan sterk verhoogd worden, reageert de sportkoepel.