Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Meeste vakantiegangers die terug wilden uit Rhodos weer in Nederland

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Meeste vakantiegangers die terug wilden uit Rhodos weer in Nederland
De meeste van de Nederlanders die weg wilden uit het door bosbranden getroffen Rhodos zijn weer terug in het land. In de nacht van maandag op dinsdag kwamen er op Schiphol drie vliegtuigen aan vanuit het Griekse eiland, met aan boord ook geëvacueerde vakantiegangers. Volgens Corendon en Sunweb zijn daarmee vrijwel alle mensen terug die met hun organisatie mee waren en naar huis wilden.

De Belgische Lara Geerardin kwam met haar man, twee jonge kinderen en ouders met de Corendon-vlucht aan op Schiphol. Op hun tweede vakantiedag in Kiotari moesten ze in allerijl hun hotel verlaten wegens de bosbranden. "Het was zeer hectisch, zeker met twee kinderen. We moesten op eigen houtje weg en maar zien dat we ergens kwamen", vertelt Lara. De familie moest 3 kilometer lopen in de hitte. Ze kregen onderdak in een ander hotel, waar ze heel blij mee waren. Over Corendon zijn ze minder te spreken. "Ze waren moeilijk bereikbaar", vertelt Lara.

Het gezin zag de evacuatie wel aankomen. "'s Ochtends lag er as op de handdoeken op het terras en je rook het ook. We waren toch naar het strand gegaan, maar die rookpluim werd steeds donkerder." Daarop besloten ze alvast alles in te pakken. "We hebben een beetje ons instinct gevolgd", zegt Lara. Na een melding op de telefoon moesten ze het hotel verlaten. "We waren graag gebleven. We hadden nog acht dagen." De familie reist nu met de bus verder naar Brussel, waar ze in de buurt wonen. "Dat is gelukkig geregeld", aldus Lara.

Corendon vloog vanuit Rhodos de laatste circa honderd getroffen Nederlandse reizigers terug die met de organisatie op vakantie waren. Aan boord reisden ook vakantiegangers mee die met reisorganisatie Prijsvrij naar Rhodos waren. Een vlucht van Transavia maakte maandagavond vanaf Lesbos een tussenstop op Rhodos om enkele tientallen Nederlandse vakantiegangers van Sunweb op te halen. Volgens de reisorganisatie ging het om zo'n zeventig mensen. Ook TUI fly vloog maandagavond vanaf het Griekse eiland naar Schiphol.

Wegens de bosbranden op Rhodos zijn duizenden mensen geëvacueerd, onder wie vele tientallen Nederlanders.

16 mei '24 (13:34)

10 leuke activiteiten voor het aankomende Pinksterweekend

Het Pinksterweekend is een perfecte gelegenheid om eropuit te gaan en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, culturele uitstapjes of gewoon lekker ontspannen, Nederland heeft voor elk wat wils. Hier zijn 10 leuke activiteiten om te ondernemen tijdens het Pinksterweekend.

16 mei '24 (13:15)

Corendon lanceert eigen vluchten naar Bonaire

Reisorganisatie Corendon introduceert een nieuwe route naar het Caribische eiland Bonaire. Met deze toevoeging aan hun aanbod van bestemmingen brengt Corendon reizigers rechtstreeks vanuit Nederland naar dit tropische paradijs, zo meldt TravelPro.

16 mei '24 ( 8:41)

Mogelijk een 'recordzomer' voor Easyjet door stijgende vraag naar vliegvakanties

EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een "sterke winstgroei". Over de afgelopen zes maanden noteerde de airline nog wel rode cijfers, al viel dat verlies mee in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

15 mei '24 (13:18)

Lange files voorspeld in verband met Pinksterweekend

Ga jij vrijdag de weg op? Let dan goed op! Mensen die vrijdagmiddag de weg op gaan moeten rekening houden met veel files omdat het lange pinksterweekend dan start, meldt de ANWB. Veel mensen gaan voor het lange weekend naar een camping of vakantiepark. Ook op maandag, tweede pinksterdag, kan het druk worden op de weg omdat vakantiegangers dan weer naar huis gaan.

15 mei '24 ( 9:21)

Overgrote meerderheid klanten wil opnieuw boeken via vakantieplatform

Een klein 90 procent van klanten van vakantieplatformen zijn van plan in de komende drie jaar via hetzelfde platform te boeken. In de afgelopen drie jaar boekten klanten gemiddeld 3,3 keer bij eenzelfde partij, blijkt uit de Nationale Benchmark Vakantieplatformen. Dit is een onderzoek van Multiscope onder ruim 6.000 Nederlanders, meldt de organisatie.

14 mei '24 ( 8:56)

Vakantiegeld Nederlanders gaat niet altijd naar vakantie

Een op de tien Nederlanders gebruikt het vakantiegeld niet om op vakantie te gaan, maar om vaste lasten te betalen. Vooral jongeren gebruiken hun vakantiegeld om kosten te betalen, meldt prijsvergelijker Pricewise. Van deze groep lost 14 procent er achterstanden of schulden mee af, net als 14,3 procent van de 40- tot 49-jarigen.

08 mei '24 ( 8:52)

Ook Corendon-reiziger gaat betalen voor rolkoffer als handbagage

Corendon gaat vanaf woensdag kosten in rekening brengen bij reizigers die grote stukken handbagage meenemen. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij na berichtgeving van De Telegraaf. Voor bagage die groter is dan een kleine rugzak, zoals een rolkoffer, betalen mensen voortaan minimaal 15 euro per enkele reis.

03 mei '24 (12:06)

‘Dagrecreatie getroffen door mogelijke btw-verhoging op logies’

Volgens HISWA-RECRON kleven er nadelen aan het verhogen van de btw op logies. Zo leidt het minder gasten, overnachtingen en brutowinst bij aangesloten groepsaccommodaties en vakantieparken van HISWA-RECRON. Ook bezoekers van dagrecreatieve bedrijven worden getroffen door een btw-verhoging op logies, meldt de belangenorganisatie.

03 mei '24 ( 9:12)

Pete Philly & Perquisite brengt na zestien jaar nieuw album uit

Hiphopformatie Pete Philly & Perquisite brengt vrijdag na zestien jaar een nieuw album uit. Hoewel de twee artiesten elkaar nooit echt uit het oog verloren, voelde het goed om na al die jaren weer samen muziek te maken. "We vroegen ons af: wat gebeurt er als we opnieuw samen de studio in gaan? Wat komt er dan uit? Voor we het wisten zaten we al op zeven nummers en dachten we: waarom stoppen als de flow zo goed voelt? Laten we een heel album maken!", vertellen de muzikanten in gesprek met het ANP.

01 mei '24 (12:02)

NPO met juristen in gesprek over situatie rond documentaire PowNed

De NPO is met haar juridische afdeling aan het kijken wat er nu gebeurt rond de documentaire PowNed of View: De Prikpen. Dat laat een woordvoerder woensdag aan het ANP weten. "De journalistieke vrijheid is een groot goed", meldt de NPO in een verklaring. "We hebben PowNed onze ondersteuning aangeboden."