Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nederlanders hebben steeds hoger ‘vakantielibido’, meereizend kroost is grootste stoorzender

Door Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
Nederlanders hebben steeds hoger ‘vakantielibido’, meereizend kroost is grootste stoorzender / Foto: CLS Healthcare
Nederlandse vakantiegangers hebben steeds meer zin in seks, doen het vaker, avontuurlijker én uitgebreider. Het liefst nemen ze een luchtdrukvibrator mee. Wel kan je het beste je kinderen thuislaten: die worden hierbij als grootste stoorzender ervaren. Dit blijkt uit de resultaten van de vakantieseks-enquête van erotiekshop Willie.nl. Ruim 1.500 mensen deden mee aan de enquête. Zij geven seks op vakantie gemiddeld een acht, meldt CLS Healthcare. 

In samenwerking met FHM en Psychologie Magazine vroeg Willie.nl vakantiegangers naar de beleving van vakantieseks en of er wel eens speeltjes mee de koffer in worden gesmokkeld.

Hoger libido

Van alle ondervraagden geeft 76 procent aan dat zij tijdens een vakantie meer zin hebben in seks. De grootste oorzaak van dit hogere libido is volgens respondenten te wijten aan de ontspannen sfeer tijdens een vakantie. Daarnaast is er meer tijd en ruimte om het te doen, en vinden mensen het leuk om op verschillende plekken de liefde te bedrijven.

Anders dan thuis

Meer, minder of evenveel zin, er wordt op vakantie in ieder geval anders gesekst dan thuis. Bijna de helft van de ondervraagden het vaker en avontuurlijker te doen. Een derde zegt dat zij er op vakantie ook meer tijd voor nemen en het uitgebreider doen. Voor 14 procent is seks op vakantie minder frequent, avontuurlijk en uitgebreid dan thuis.

Belang van vakantieseks

Het belang van seks op vakantie om de intimiteit met de partner te bevorderen, wordt gemiddeld en het vaakst beoordeeld met een 8. Daarna worden negens en tienen het meest gegeven. Het onderzoek concludeert dat vakantieseks belangrijk wordt gevonden. In hoeverre hun vakantieseks in die intimiteitsbehoefte voorziet, beoordelen respondenten gemiddeld met een 7,8. Toch geeft ook een kleine 8 procent dit een onvoldoende.

Stoorzenders

Zowel respondenten die hun vakantieseks goed vinden als respondenten die hun vakantieseks matig of onvoldoende vinden, ervaren obstakels bij het hebben van seks op vakantie. Meereizend kroost blijkt het grootste obstakel te zijn: 27 procent van de respondenten noemt dit als stoorzender. Gebrek aan privacy, zoals glurende buren of gehorigheid van de accommodatie staat op de tweede plek met 22 procent. Warmte en gebrek aan comfort (slapen in een tent, krakende hotelbedden en faciliteiten op afstand) delen beide de derde plek met 12 procent.

Speeltjes

Van alle ondervraagden heeft 64 procent weleens een seksspeeltje meegenomen op vakantie. De mensen die weleens een speeltje meenemen, doen dat vooral als ze met hun partner of gezin op vakantie gaan. Ongeveer 12 procent van de ondervraagden die wel eens een speeltje meeneemt, zegt dit ook te doen als zij op vakantie gaan met vrienden. Toys gaan het vaakst mee op zonvakantie en weekendjes weg. En ondanks de vele camping-gerelateerde obstakels, zegt bijna 40 procent van de mensen die een peeltje meenemen dat zij die ook op de camping gebruiken. Daarbij is de luchtdrukvibrator veruit het populairste speeltje. 

26 september '23 (15:02)

Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden

Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden. De aanbieder van campingvakanties heeft uitstel van betaling aangevraagd, wat vaak een voorbode is van faillissement.

26 september '23 (14:59)

Ook ingebroken in auto van Barry Paf tijdens première Kane-docu

Ook in de auto van radio-dj Barry Paf is maandagavond tijdens de première van de documentaire over Kane ingebroken. Dat laat hij weten op Instagram. Eerder deelde Giel Beelen al dat zijn ruit diezelfde avond was ingeslagen en zijn spullen waren buitgemaakt.

26 september '23 ( 9:00)

Ingebroken in auto Giel Beelen: hele muziekbestand Radio4All weg

De ramen van de huurauto van Giel Beelen zijn maandagavond ingeslagen terwijl de radio-dj bij de première van de documentaire van de band Kane was. Dieven hebben twee laptops buitgemaakt waarop het "hele muziekbestand van Radio4All" staat. Dat vertelt Beelen, die creatief directeur van de nieuwe radiozender is, in een bericht op Instagram.

26 september '23 ( 8:55)

CBS: voor het eerst in jaren stijging aantal vrijwilligers

Zo'n vier op de tien Nederlanders deden vorig jaar vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bij een sportclub, school of kerk. Daarmee is het aandeel vrijwilligers in 2022 toegenomen na de flinke daling in de coronajaren. Desondanks is deze groep volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nog altijd kleiner dan in de periode voor corona.

25 september '23 (10:41)

Uitvinder zoekt deelnemers voor pilot tegen fietsdiefstal

Uitvinder Thijs Schumacher zoekt deelnemers om zijn uitvinding te testen. Hij wil fietsdiefstal met zijn nieuwe uitvinding FRAME-ID voorkomen. Met dit verwijderbare scan-and-trace systeem, wat in de zadelstangbuis van de fiets wordt geplaatst, wil hij alle fietsen inwendig voorzien van een permanent scanbaar framenummer. Dit zet de fietsen op naam en zorgt mogelijk dat het aantal fietsdiefstallen in Nederland vermindert. Daarvoor is hij op zoek naar 20.000 vrijwilligers, meldt FRAME-ID.

25 september '23 (10:08)

Zoover: Nederlanders boekten meer lastminute zonvakanties en betaalden daar ook meer voor

Deze zomer hebben Nederlandse vakantiegangers 58 procent meer lastminute zonvakanties geboekt dan vorig jaar. Daarbij waren Turkije en Spanje de populairste bestemmingen bij vliegvakanties. De gemiddelde reissom voor een geboekte zonvakantie steeg van 1969 euro in 2022 naar 2282 euro dit jaar, een stijging van bijna 16 procent. Dat meldt boekingssite Zoover.

25 september '23 ( 9:29)

NBTC: flinke toename buitenlandse toeristen in Nederland verwacht

Nederland krijgt dit jaar waarschijnlijk flink meer buitenlandse toeristen over de vloer dan vorig jaar. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht afgerond bijna 21 miljoen internationale gasten. Dat zou neerkomen op een toename van 30 procent. Vooral Duitsers weten ons land vaker te vinden, volgt uit de nieuwe prognoses die de organisatie maandag naar buiten brengt.

22 september '23 (15:23)

Vijf tips voor ontspanning na (en tijdens) een lange werkweek

Het is september en dat betekent dat het echte leven weer gaat beginnen. De schoolstoelen zijn weer bezet, werkcomputers worden opgestart en de koffie op kantoor wordt in kannen aangesleept. Opleiding en werk zijn van essentieel belang, maar wat je daarbuiten om doet is misschien nog veel belangrijker. Om na het weekend met een frisse blik weer terug achter de laptop te kruipen, is hier een lijst met vijf tips om heerlijk tot rust te komen tijdens en buiten de werkweek.

22 september '23 (11:22)

Assense politiek wil voor altijd herten kunnen aaien

Kinderen in Assen doen hun uiterste best om het hertenkamp in de stad te behouden. Ook de Kinderraad heeft een oproep gedaan aan de politiek om het hertenkamp te laten staan. Nu heeft de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering ook haar steun betuigd aan de oproep. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

22 september '23 ( 8:50)

Radiozenders NPO kampten met onlinestoring, inmiddels verholpen

De radiozenders van de NPO kampen vrijdagochtend met een onlinestoring. Dat heeft een woordvoerder van de Publieke Omroep bevestigd.