Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nederlanders hebben steeds hoger ‘vakantielibido’, meereizend kroost is grootste stoorzender

Door Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Nederlanders hebben steeds hoger ‘vakantielibido’, meereizend kroost is grootste stoorzender / Foto: CLS Healthcare
Nederlandse vakantiegangers hebben steeds meer zin in seks, doen het vaker, avontuurlijker én uitgebreider. Het liefst nemen ze een luchtdrukvibrator mee. Wel kan je het beste je kinderen thuislaten: die worden hierbij als grootste stoorzender ervaren. Dit blijkt uit de resultaten van de vakantieseks-enquête van erotiekshop Willie.nl. Ruim 1.500 mensen deden mee aan de enquête. Zij geven seks op vakantie gemiddeld een acht, meldt CLS Healthcare. 

In samenwerking met FHM en Psychologie Magazine vroeg Willie.nl vakantiegangers naar de beleving van vakantieseks en of er wel eens speeltjes mee de koffer in worden gesmokkeld.

Hoger libido

Van alle ondervraagden geeft 76 procent aan dat zij tijdens een vakantie meer zin hebben in seks. De grootste oorzaak van dit hogere libido is volgens respondenten te wijten aan de ontspannen sfeer tijdens een vakantie. Daarnaast is er meer tijd en ruimte om het te doen, en vinden mensen het leuk om op verschillende plekken de liefde te bedrijven.

Anders dan thuis

Meer, minder of evenveel zin, er wordt op vakantie in ieder geval anders gesekst dan thuis. Bijna de helft van de ondervraagden het vaker en avontuurlijker te doen. Een derde zegt dat zij er op vakantie ook meer tijd voor nemen en het uitgebreider doen. Voor 14 procent is seks op vakantie minder frequent, avontuurlijk en uitgebreid dan thuis.

Belang van vakantieseks

Het belang van seks op vakantie om de intimiteit met de partner te bevorderen, wordt gemiddeld en het vaakst beoordeeld met een 8. Daarna worden negens en tienen het meest gegeven. Het onderzoek concludeert dat vakantieseks belangrijk wordt gevonden. In hoeverre hun vakantieseks in die intimiteitsbehoefte voorziet, beoordelen respondenten gemiddeld met een 7,8. Toch geeft ook een kleine 8 procent dit een onvoldoende.

Stoorzenders

Zowel respondenten die hun vakantieseks goed vinden als respondenten die hun vakantieseks matig of onvoldoende vinden, ervaren obstakels bij het hebben van seks op vakantie. Meereizend kroost blijkt het grootste obstakel te zijn: 27 procent van de respondenten noemt dit als stoorzender. Gebrek aan privacy, zoals glurende buren of gehorigheid van de accommodatie staat op de tweede plek met 22 procent. Warmte en gebrek aan comfort (slapen in een tent, krakende hotelbedden en faciliteiten op afstand) delen beide de derde plek met 12 procent.

Speeltjes

Van alle ondervraagden heeft 64 procent weleens een seksspeeltje meegenomen op vakantie. De mensen die weleens een speeltje meenemen, doen dat vooral als ze met hun partner of gezin op vakantie gaan. Ongeveer 12 procent van de ondervraagden die wel eens een speeltje meeneemt, zegt dit ook te doen als zij op vakantie gaan met vrienden. Toys gaan het vaakst mee op zonvakantie en weekendjes weg. En ondanks de vele camping-gerelateerde obstakels, zegt bijna 40 procent van de mensen die een peeltje meenemen dat zij die ook op de camping gebruiken. Daarbij is de luchtdrukvibrator veruit het populairste speeltje. 

27 mei '24 (12:13)

Provincie Overijssel maakt zich klaar voor flinke groei toerisme

Het gaat goed met het toerisme en recreatie in de provincie Overijssel. De sector, met 48.000 werkende mensen, kent een sterk herstel na de coronapandemie. Overijssel blijkt een populaire bestemming. Afwisselende landschappen, prachtige natuur en historische dorpen en steden zijn voor mensen de reden om naar de provincie te reizen. Ook zijn er relatief veel hoogwaardige campings. De verwachting is daarom dat steeds meer mensen Overijssel weten te vinden. In 2030 is er mogelijk sprake van 1 miljoen overnachtingen. In totaal zijn het er dan 10 miljoen, meldt de provincie.

23 mei '24 (15:24)

Einde tijdperk: geen 'Leukste uitje van Nederland' verkiezing meer

De ANWB stopt met de jaarlijkse verkiezing van het 'Leukste Uitje van Nederland'. Dit besluit is genomen na een periode van meer dan tien jaar waarin deze verkiezing een begrip was in de recreatiesector, zo meldt Pretwerk.

22 mei '24 (12:06)

Onderzoek: winkelstraten Nederland dit voorjaar veel drukker

De winkelstraten in Nederland zijn dit voorjaar veel drukker dan voorgaande jaren. Dat stelt onderzoeksbureau Locatus, dat elk halfjaar de straten opgaat om het aantal passanten in winkelgebieden te tellen.

22 mei '24 (11:40)

Zo is gemeente Schouwen-Duiveland bezig met toerisme

In de provincie Zeeland is toerisme een belangrijke economische factor. Zo ook in de gemeente Schouwen-Duiveland. Toch staat het toerisme in de provincie, meldt Omroep Zeeland, onder druk. Bewoners van de gemeente Noord-Beveland staan niet te springen over de uitbreiding van Roompot. Schouwen-Duiveland merkt daar dan weer minder van, blijkt uit het tweejaarlijks symposium in de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven over het vervolg van toerisme in de gemeente.

16 mei '24 (13:34)

10 leuke activiteiten voor het aankomende Pinksterweekend

Het Pinksterweekend is een perfecte gelegenheid om eropuit te gaan en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, culturele uitstapjes of gewoon lekker ontspannen, Nederland heeft voor elk wat wils. Hier zijn 10 leuke activiteiten om te ondernemen tijdens het Pinksterweekend.

16 mei '24 (13:15)

Corendon lanceert eigen vluchten naar Bonaire

Reisorganisatie Corendon introduceert een nieuwe route naar het Caribische eiland Bonaire. Met deze toevoeging aan hun aanbod van bestemmingen brengt Corendon reizigers rechtstreeks vanuit Nederland naar dit tropische paradijs, zo meldt TravelPro.

16 mei '24 ( 8:41)

Mogelijk een 'recordzomer' voor Easyjet door stijgende vraag naar vliegvakanties

EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een "sterke winstgroei". Over de afgelopen zes maanden noteerde de airline nog wel rode cijfers, al viel dat verlies mee in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

15 mei '24 (13:18)

Lange files voorspeld in verband met Pinksterweekend

Ga jij vrijdag de weg op? Let dan goed op! Mensen die vrijdagmiddag de weg op gaan moeten rekening houden met veel files omdat het lange pinksterweekend dan start, meldt de ANWB. Veel mensen gaan voor het lange weekend naar een camping of vakantiepark. Ook op maandag, tweede pinksterdag, kan het druk worden op de weg omdat vakantiegangers dan weer naar huis gaan.

15 mei '24 ( 9:21)

Overgrote meerderheid klanten wil opnieuw boeken via vakantieplatform

Een klein 90 procent van klanten van vakantieplatformen zijn van plan in de komende drie jaar via hetzelfde platform te boeken. In de afgelopen drie jaar boekten klanten gemiddeld 3,3 keer bij eenzelfde partij, blijkt uit de Nationale Benchmark Vakantieplatformen. Dit is een onderzoek van Multiscope onder ruim 6.000 Nederlanders, meldt de organisatie.

14 mei '24 ( 8:56)

Vakantiegeld Nederlanders gaat niet altijd naar vakantie

Een op de tien Nederlanders gebruikt het vakantiegeld niet om op vakantie te gaan, maar om vaste lasten te betalen. Vooral jongeren gebruiken hun vakantiegeld om kosten te betalen, meldt prijsvergelijker Pricewise. Van deze groep lost 14 procent er achterstanden of schulden mee af, net als 14,3 procent van de 40- tot 49-jarigen.