Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Achterhoek Toerisme gaat de lucht in voor zakelijke toeristen

Door Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Achterhoek Toerisme gaat de lucht in voor zakelijke toeristen
Woensdag 21 juni is de campagne ‘Achterhoek Convention Bureau’ van Achterhoek Toerisme vliegend van start gegaan. Met de campagne wordt de Achterhoek stevig op de kaart gezet als dé bestemming voor zakelijke bijeenkomsten. Deelnemers, stakeholders en anderen kwamen bij Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem samen voor een inhoudelijk programma én om de feestelijke start samen te vieren. De campagne ging letterlijk de lucht in met het oplaten van een luchtballon met prijswinnaars. 

In de Achterhoek is het aanbod van locaties, faciliteiten en services om zakelijke vergaderingen en andere bijeenkomsten te kunnen organiseren groot. Een platform om dat aanbod te bundelen was er nog niet. Met het Achterhoek Convention Bureau wordt ingespeeld op de vraag uit het werkveld om meer zakelijk toerisme naar de regio te halen. Maar ook om Achterhoekse organisaties te inspireren om zakelijke bijeenkomsten in de eigen regio te organiseren. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om samen met het bedrijfsleven een platform te creëren dat organisatoren inspireert om vergaderingen, bijeenkomsten en zakelijke overnachtingen in de Achterhoek te organiseren. Inmiddels hebben zich al bijna 60 bedrijven zich op het platform met elkaar verbonden en zijn er al meer dan 65 arrangementen te boeken. Ter inspiratie is er een mooi overzichtelijk magazine ontwikkeld. 

Veel enthousiasme

Inspirerende voorbeelden uit de branche kwamen van Frans Miggelbrink, dagvoorzitter en Sjoerd Weikamp, mede-eigenaar van Eventbranche.nl. Het tweetal vervulde tijdens de feestelijke bijeenkomst zowel de rol van gastheer als inhoudelijk deskundige. Volgens Weikamp vult de Het Achterhoek Convention Bureau niet alleen een gat in de markt, maar heeft het ook de potentie om te groeien. Het enthousiasme van de aangesloten partners, de bereidheid tot samenwerken én het geheel eigen, groene karakter van de regio, maken dat de Achterhoek hoge ogen gooit om dé bestemming voor congressen, meetings en events te worden.

Ballonvaart

Als officiële openingshandeling overhandigde Henk Bulten, wethouder van de gemeente Doetinchem en bestuurslid van Achterhoek Toerisme het eerste exemplaar van het Achterhoek Convention Bureau inspiratie-magazine aan Jurgen van Aalst, bestuurslid VNO-NCW regio Achterhoek. Samen maakten ze de touwen van de luchtballon los met aan boord medewerkers van de bedrijven Kramp uit Varsseveld, groep accommodatie Vliersche Veld uit Neede en Estinea uit Aalten. Om extra bekendheid te genereren voor het Achterhoek Convention Bureau konden bedrijven alvast kenbaar maken graag een magazine te willen ontvangen. Onder de inzendingen werden vouchers voor de ballonvaart verloot. Danielle Hogeweg van Estinea is blij met de campagne en het magazine, ‘het kost altijd best veel tijd om een geschikte vergaderlocatie te vinden in onze eigen regio. Het is fijn dat een groot deel van het aanbod nu overzichtelijk in een mooi magazine is opgenomen. Daar gaan we zeker gebruik van maken’.  

Door: Nationale Recreatiegids

16 mei '24 (13:34)

10 leuke activiteiten voor het aankomende Pinksterweekend

Het Pinksterweekend is een perfecte gelegenheid om eropuit te gaan en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, culturele uitstapjes of gewoon lekker ontspannen, Nederland heeft voor elk wat wils. Hier zijn 10 leuke activiteiten om te ondernemen tijdens het Pinksterweekend.

16 mei '24 (13:15)

Corendon lanceert eigen vluchten naar Bonaire

Reisorganisatie Corendon introduceert een nieuwe route naar het Caribische eiland Bonaire. Met deze toevoeging aan hun aanbod van bestemmingen brengt Corendon reizigers rechtstreeks vanuit Nederland naar dit tropische paradijs, zo meldt TravelPro.

16 mei '24 ( 8:41)

Mogelijk een 'recordzomer' voor Easyjet door stijgende vraag naar vliegvakanties

EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een "sterke winstgroei". Over de afgelopen zes maanden noteerde de airline nog wel rode cijfers, al viel dat verlies mee in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

15 mei '24 (13:18)

Lange files voorspeld in verband met Pinksterweekend

Ga jij vrijdag de weg op? Let dan goed op! Mensen die vrijdagmiddag de weg op gaan moeten rekening houden met veel files omdat het lange pinksterweekend dan start, meldt de ANWB. Veel mensen gaan voor het lange weekend naar een camping of vakantiepark. Ook op maandag, tweede pinksterdag, kan het druk worden op de weg omdat vakantiegangers dan weer naar huis gaan.

15 mei '24 ( 9:21)

Overgrote meerderheid klanten wil opnieuw boeken via vakantieplatform

Een klein 90 procent van klanten van vakantieplatformen zijn van plan in de komende drie jaar via hetzelfde platform te boeken. In de afgelopen drie jaar boekten klanten gemiddeld 3,3 keer bij eenzelfde partij, blijkt uit de Nationale Benchmark Vakantieplatformen. Dit is een onderzoek van Multiscope onder ruim 6.000 Nederlanders, meldt de organisatie.

14 mei '24 ( 8:56)

Vakantiegeld Nederlanders gaat niet altijd naar vakantie

Een op de tien Nederlanders gebruikt het vakantiegeld niet om op vakantie te gaan, maar om vaste lasten te betalen. Vooral jongeren gebruiken hun vakantiegeld om kosten te betalen, meldt prijsvergelijker Pricewise. Van deze groep lost 14 procent er achterstanden of schulden mee af, net als 14,3 procent van de 40- tot 49-jarigen.

08 mei '24 ( 8:52)

Ook Corendon-reiziger gaat betalen voor rolkoffer als handbagage

Corendon gaat vanaf woensdag kosten in rekening brengen bij reizigers die grote stukken handbagage meenemen. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij na berichtgeving van De Telegraaf. Voor bagage die groter is dan een kleine rugzak, zoals een rolkoffer, betalen mensen voortaan minimaal 15 euro per enkele reis.

03 mei '24 (12:06)

‘Dagrecreatie getroffen door mogelijke btw-verhoging op logies’

Volgens HISWA-RECRON kleven er nadelen aan het verhogen van de btw op logies. Zo leidt het minder gasten, overnachtingen en brutowinst bij aangesloten groepsaccommodaties en vakantieparken van HISWA-RECRON. Ook bezoekers van dagrecreatieve bedrijven worden getroffen door een btw-verhoging op logies, meldt de belangenorganisatie.

03 mei '24 ( 9:12)

Pete Philly & Perquisite brengt na zestien jaar nieuw album uit

Hiphopformatie Pete Philly & Perquisite brengt vrijdag na zestien jaar een nieuw album uit. Hoewel de twee artiesten elkaar nooit echt uit het oog verloren, voelde het goed om na al die jaren weer samen muziek te maken. "We vroegen ons af: wat gebeurt er als we opnieuw samen de studio in gaan? Wat komt er dan uit? Voor we het wisten zaten we al op zeven nummers en dachten we: waarom stoppen als de flow zo goed voelt? Laten we een heel album maken!", vertellen de muzikanten in gesprek met het ANP.

01 mei '24 (12:02)

NPO met juristen in gesprek over situatie rond documentaire PowNed

De NPO is met haar juridische afdeling aan het kijken wat er nu gebeurt rond de documentaire PowNed of View: De Prikpen. Dat laat een woordvoerder woensdag aan het ANP weten. "De journalistieke vrijheid is een groot goed", meldt de NPO in een verklaring. "We hebben PowNed onze ondersteuning aangeboden."