Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Achterhoek Toerisme gaat de lucht in voor zakelijke toeristen

Door Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
Achterhoek Toerisme gaat de lucht in voor zakelijke toeristen
Woensdag 21 juni is de campagne ‘Achterhoek Convention Bureau’ van Achterhoek Toerisme vliegend van start gegaan. Met de campagne wordt de Achterhoek stevig op de kaart gezet als dé bestemming voor zakelijke bijeenkomsten. Deelnemers, stakeholders en anderen kwamen bij Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem samen voor een inhoudelijk programma én om de feestelijke start samen te vieren. De campagne ging letterlijk de lucht in met het oplaten van een luchtballon met prijswinnaars. 

In de Achterhoek is het aanbod van locaties, faciliteiten en services om zakelijke vergaderingen en andere bijeenkomsten te kunnen organiseren groot. Een platform om dat aanbod te bundelen was er nog niet. Met het Achterhoek Convention Bureau wordt ingespeeld op de vraag uit het werkveld om meer zakelijk toerisme naar de regio te halen. Maar ook om Achterhoekse organisaties te inspireren om zakelijke bijeenkomsten in de eigen regio te organiseren. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om samen met het bedrijfsleven een platform te creëren dat organisatoren inspireert om vergaderingen, bijeenkomsten en zakelijke overnachtingen in de Achterhoek te organiseren. Inmiddels hebben zich al bijna 60 bedrijven zich op het platform met elkaar verbonden en zijn er al meer dan 65 arrangementen te boeken. Ter inspiratie is er een mooi overzichtelijk magazine ontwikkeld. 

Veel enthousiasme

Inspirerende voorbeelden uit de branche kwamen van Frans Miggelbrink, dagvoorzitter en Sjoerd Weikamp, mede-eigenaar van Eventbranche.nl. Het tweetal vervulde tijdens de feestelijke bijeenkomst zowel de rol van gastheer als inhoudelijk deskundige. Volgens Weikamp vult de Het Achterhoek Convention Bureau niet alleen een gat in de markt, maar heeft het ook de potentie om te groeien. Het enthousiasme van de aangesloten partners, de bereidheid tot samenwerken én het geheel eigen, groene karakter van de regio, maken dat de Achterhoek hoge ogen gooit om dé bestemming voor congressen, meetings en events te worden.

Ballonvaart

Als officiële openingshandeling overhandigde Henk Bulten, wethouder van de gemeente Doetinchem en bestuurslid van Achterhoek Toerisme het eerste exemplaar van het Achterhoek Convention Bureau inspiratie-magazine aan Jurgen van Aalst, bestuurslid VNO-NCW regio Achterhoek. Samen maakten ze de touwen van de luchtballon los met aan boord medewerkers van de bedrijven Kramp uit Varsseveld, groep accommodatie Vliersche Veld uit Neede en Estinea uit Aalten. Om extra bekendheid te genereren voor het Achterhoek Convention Bureau konden bedrijven alvast kenbaar maken graag een magazine te willen ontvangen. Onder de inzendingen werden vouchers voor de ballonvaart verloot. Danielle Hogeweg van Estinea is blij met de campagne en het magazine, ‘het kost altijd best veel tijd om een geschikte vergaderlocatie te vinden in onze eigen regio. Het is fijn dat een groot deel van het aanbod nu overzichtelijk in een mooi magazine is opgenomen. Daar gaan we zeker gebruik van maken’.  

Door: Nationale Recreatiegids

20 september '23 (13:31)

Tuintegels wippen voor gratis planten in Haarlem

De gemeente Haarlem komt dit weekend met een actie om tuinen groener te maken. Mensen die op zaterdag 23 september tuintegels inleveren, krijgen in ruil daarvoor gratis plantjes om in de tuin aan te poten. Steeds meer Haarlemmers doen mee aan de Tegelwipdag, meldt gemeente Haarlem.

20 september '23 (10:44)

NOC*NSF: sport hét middel voor versterken maatschappelijk weefsel

Sportkoepel NOC*NSF ziet een grote rol weggelegd voor sport in het versterken van "het maatschappelijk weefsel dat de samenleving bij elkaar houdt" en de kansengelijkheid in de miljoenennota. Sport is daarvoor een onontbeerlijk beleidsinstrument en het rendement daarvan kan sterk verhoogd worden, reageert de sportkoepel.

20 september '23 (10:14)

Ondernemers roepen kabinet op juiste maatregelen te nemen

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland vinden het goed om te zien dat het demissionaire kabinet in zijn prinsjesdagplannen de lasten voor ondernemers niet zwaar verhoogt. Daarbij wijzen ze op de ondernemers van wie de winstgevendheid onder druk staat. Wel is het volgens de organisaties belangrijk de juiste maatregelen te nemen. "Het opnieuw stevig verhogen van onder andere het minimumloon klinkt sympathiek, maar mensen houden daar relatief weinig van over."

19 september '23 (15:15)

Petitie 3FM voor ESF-nominatie Joost Klein heeft al 10.000 krabbels gescoord

Als het aan NPO 3FM en duizenden luisteraars ligt, gaat rapper en youtuber Joost Klein volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival (ESF) in Zweden. De zender startte vorige week woensdag een petitie om Klein naar Stockholm te krijgen en dinsdag werd bekend dat inmiddels al meer dan 10.000 mensen hiervoor hebben getekend.

19 september '23 (12:20)

Gemeente Lelystad wil Bataviastad uitbreiden met hotel, attracties en survivalpark

Straks wordt het meer dan alleen maar shoppen in Bataviastad in Lelystad. De gemeente heeft details vrijgegeven over de plannen voor Bataviastad. Zo komen er onder meer een hotel, pretparkattracties en een survivalpark. Dat meldt de gemeente Lelystad.

19 september '23 (10:58)

Touroperator TUI ziet ondanks inflatie sterke vraag naar reizen in wintermaanden

Touroperator TUI ziet een sterke vraag naar vakantiereizen in de winterperiode, ondanks de hoge inflatie die de koopkracht van huishoudens ondermijnt. Volgens het bedrijf liggen de boekingen voor het winterseizoen 15 procent hoger dan een jaar geleden, terwijl de prijzen 4 procent hoger zijn.

19 september '23 ( 9:13)

De Griezels van Roald Dahl in 2025 als animatiefilm te zien op Netflix

Van het boek De Griezels van schrijver Roald Dahl komt in 2025 een animatiefilm op Netflix uit. Het is de eerste animatiefilm van een van de boeken van Dahl op Netflix. In 2021 kreeg de streamingdienst de rechten van de werken van de Britse schrijver in handen.

18 september '23 (11:15)

Arnhem heeft volgend jaar geen ruimte voor cruiseschepen

Cruiseschepen kunnen volgend jaar niet aan- en afmeren in Arnhem. De Gelderse hoofdstad is gewoonlijk een vaste opstapplaats voor cruises over de Rijn naar Duitsland en Zwitserland. Maar omdat er nu zes schepen aan de kade zijn afgemeerd voor de opvang van asielzoekers en vluchtelingen, en omdat de Rijnkade versterkt moet worden, is er in 2024 geen plaats over voor cruiseschepen. De gemeente verwacht dat het probleem in 2025 voorbij is, schrijft burgemeester Ahmed Marcouch in een brief aan de raad.

18 september '23 ( 9:53)

Pete Philly & Perquisite gaan nieuw album uitbrengen

Het Nederlandse muziekduo Pete Philly & Perquisite komt met een nieuw album. Dat vertelden de twee muzikanten zondag bij Renze Op Zondag. Op 17 november geeft het duo, dat in 2009 uit elkaar ging, een reünieconcert in AFAS Live in Amsterdam.

15 september '23 (15:00)

Breda en Tilburg eerste plaatsen die legale cannabis verkopen

Het veelbesproken wietexperiment gaat op 15 december na jaren van voorbereiding echt beginnen. De proef waarbij legale telers wiet zullen leveren aan coffeeshops, werd meerdere keren uitgesteld. Het gaat in december eerst om de aanloopfase, schrijven de demissionaire ministers Dilan Yeşilgöz (Justitie) en Ernst Kuipers (Volksgezondheid) in een Kamerbrief.