Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

SERA ziet show op Pinkpop als 'I made it-moment': echt kicken

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
SERA ziet show op Pinkpop als 'I made it-moment': echt kicken
Voor zangeres SERA voelt haar optreden vrijdag op Pinkpop als een "I made it-moment". Dat zegt de 29-jarige zangeres, die voluit Sera de Bruin heet, in gesprek met het ANP. Voor SERA is het een droom die uitkomt. "Ik denk dat elke artiest wel denkt: Dat zou heel tof zijn. Zeker met alle namen die daar ooit al hebben gestaan."

SERA, afkomstig uit Sliedrecht, is doorgebroken door het coveren van bekende liedjes. Video's daarvan plaatste de zangeres op TikTok vanuit de auto en al snel haalde ze al miljoenen views. Waar SERA begon vanuit de auto, staat ze nu dus op een van de grootste festivals van Nederland. "Nu heb ik gewoon een band waar ik op terug kan vallen. Soms denk ik wel: Gaan we niet te snel, of is dit niet een te grote sprong in het diepe? Het is echt kicken allemaal."

De zangeres wil haar fans, maar ook mensen die haar nog niet kennen, verrassen met de aankondiging van haar nieuwe single. "Die ga ik op Pinkpop voor het eerst laten horen", vertelt SERA, die in 2021 haar debuutsingle Only Us uitbracht. Tijdens haar optreden, dat drie kwartier duurt, zingt de artieste maar twee covers. De rest is eigen materiaal. Ze zingt ook nummers die nog niet zijn uitgebracht. "Mijn fans hebben die nummers wel al gehoord tijdens de clubtour, maar anderen nog niet."

Festivalganger

Een echte festivalganger is SERA zelf nooit geweest. Ze had geen vriendengroep die "daar dan heen ging", vertelt ze. Na haar optreden op het festival in Landgraaf heeft de zangeres veel optredens gepland, onder meer in Duitsland. Ook gaat ze reizen om muziek te maken, want repertoire schrijven doet ze het liefst in het buitenland.

Volgend jaar hoopt SERA een heuse festivalganger te worden, maar dan wel als artieste. "Ik hoop dat ik dan kan knallen op alle festivals."

Door: ANP

29 september '23 (10:15)

Vernield monument voor overleden kankerpatiënten herbouwd in 2024

Het monument voor overleden kankerpatiënten in Dronten dat eerder dit jaar werd vernield, wordt in maart 2024 herbouwd. Dat laat KWF Kankerbestrijding vrijdag weten.

29 september '23 ( 9:10)

Reisorganisatie Vacansoleil heeft hoofd niet boven water kunnen houden

Vacansoleil is failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant, meldt de reisorganisatie. Het bankroet volgt op het uitstel van betaling, dat het bedrijf dinsdag aanvroeg. Volgens Vacansoleil werken medewerkers aan maatwerkoplossingen voor klanten die momenteel op vakantie zijn of nog gaan.

28 september '23 (12:06)

Professionals doen inspiratie op tijdens Recreatie Vakbeurs in november

Van 14 tot en met 16 november komen 8.500 recreatieprofessionals bij elkaar voor de jaarlijkse vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg. Dit meldt Recreatief Totaal. 

27 september '23 (11:29)

Hornbach ziet vraag naar klusspullen aantrekken na nat voorjaar

Hornbach zag de vraag naar zijn klus- en tuinproducten in het afgelopen kwartaal aantrekken. De Duitse doe-het-zelfketen zag de verkoop eerder nog teruglopen door het koude en natte voorjaar. Maar het weer werd daarna beter, wat volgens Hornbach uiteindelijk voor een inhaalslag heeft gezorgd. Wel houdt het bedrijf voor de rest van het jaar rekening met verslechterde economische vooruitzichten binnen Europa.

26 september '23 (15:02)

Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden

Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden. De aanbieder van campingvakanties heeft uitstel van betaling aangevraagd, wat vaak een voorbode is van faillissement.

26 september '23 (14:59)

Ook ingebroken in auto van Barry Paf tijdens première Kane-docu

Ook in de auto van radio-dj Barry Paf is maandagavond tijdens de première van de documentaire over Kane ingebroken. Dat laat hij weten op Instagram. Eerder deelde Giel Beelen al dat zijn ruit diezelfde avond was ingeslagen en zijn spullen waren buitgemaakt.

26 september '23 ( 9:00)

Ingebroken in auto Giel Beelen: hele muziekbestand Radio4All weg

De ramen van de huurauto van Giel Beelen zijn maandagavond ingeslagen terwijl de radio-dj bij de première van de documentaire van de band Kane was. Dieven hebben twee laptops buitgemaakt waarop het "hele muziekbestand van Radio4All" staat. Dat vertelt Beelen, die creatief directeur van de nieuwe radiozender is, in een bericht op Instagram.

26 september '23 ( 8:55)

CBS: voor het eerst in jaren stijging aantal vrijwilligers

Zo'n vier op de tien Nederlanders deden vorig jaar vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bij een sportclub, school of kerk. Daarmee is het aandeel vrijwilligers in 2022 toegenomen na de flinke daling in de coronajaren. Desondanks is deze groep volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nog altijd kleiner dan in de periode voor corona.

25 september '23 (10:41)

Uitvinder zoekt deelnemers voor pilot tegen fietsdiefstal

Uitvinder Thijs Schumacher zoekt deelnemers om zijn uitvinding te testen. Hij wil fietsdiefstal met zijn nieuwe uitvinding FRAME-ID voorkomen. Met dit verwijderbare scan-and-trace systeem, wat in de zadelstangbuis van de fiets wordt geplaatst, wil hij alle fietsen inwendig voorzien van een permanent scanbaar framenummer. Dit zet de fietsen op naam en zorgt mogelijk dat het aantal fietsdiefstallen in Nederland vermindert. Daarvoor is hij op zoek naar 20.000 vrijwilligers, meldt FRAME-ID.

25 september '23 (10:08)

Zoover: Nederlanders boekten meer lastminute zonvakanties en betaalden daar ook meer voor

Deze zomer hebben Nederlandse vakantiegangers 58 procent meer lastminute zonvakanties geboekt dan vorig jaar. Daarbij waren Turkije en Spanje de populairste bestemmingen bij vliegvakanties. De gemiddelde reissom voor een geboekte zonvakantie steeg van 1969 euro in 2022 naar 2282 euro dit jaar, een stijging van bijna 16 procent. Dat meldt boekingssite Zoover.