Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hondenbrokkenmerk lanceert reclamebord speciaal voor honden

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Hondenbrokkenmerk lanceert reclamebord speciaal voor honden
Diverse bossen in Nederland waren onlangs het decor van de eerste reclameborden ter wereld speciaal voor honden. De borden prikkelen de zintuigen van de viervoeters. Een nieuw hondenbrokkenmerk introduceerde op originele wijze haar nieuwe, gezonde merk hondenvoer. Dat meldt Honderd.

Hondeneigenaren die vandaag of morgen door het bos lopen met hun viervoeter moeten opletten. Zij kunnen hun hond zomaar eens uit het oog verliezen als deze een spoor oppikt van de nieuwe reclameborden van hondenbrokkenmerk Honderd. 

Reclameboodschappen 

Consumenten worden dagelijks overladen met reclameboodschappen. Hondenbrokkenmerk Honderd ontwikkelde daarom een reclamebord gericht op honden. Het bord is diervriendelijk en qua formaat aangepast aan de viervoeter. Daarmee benadrukt de fabrikant dat de hond bij hen centraal staat. Het bord bevat speciale geurverspreiders die de geur van hondenbrokken afgeven. In het bord is tevens een luidspreker verwerkt die het geluid van een stille hondenfluit uitzendt. Reclame gericht op de hond dus.

Hoogleraar marketing, Efthymios Constantinides, zegt: “Deze vorm van reclame, speciaal gericht op de hond, is een wereldprimeur. De diervriendelijke toepassing van sensorische stimulanten zoals geur en geluid, zijn een uiterst krachtig middel om de aandacht van honden (en daarmee hun baasjes) te trekken.”

Fysieke kenmerken van de hond 

Het speciaal ontworpen reclamebord is afgestemd op de fysieke kenmerken van de hond. Honden ademen zo’n 300 keer per minuut en kunnen ‘stereo’ ruiken. Hun reukvermogen is dus sterk ontwikkeld. Daardoor pikken ze snel een geurspoor op. Ter vergelijk: een mens heeft 5 miljoen reukcellen; een hond heeft er tussen de 125 en 300 miljoen. Daarnaast toont onderzoek aan dat honden ongeveer vier keer beter horen dan wij. Het menselijk gehoor is beperkt tot een golflengte van 20 - 20.000 hertz. Een hond kan tonen horen binnen het bereik van 15 - 50.000 hertz. Stille hondenfluitjes beginnen meestal bij 35.000 Hz. Vindingrijk dus om met dit innovatieve billboard in te spelen op de zintuigen van de hond.

Door: Nationale Recreatiegids 

16 mei '24 (13:34)

10 leuke activiteiten voor het aankomende Pinksterweekend

Het Pinksterweekend is een perfecte gelegenheid om eropuit te gaan en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, culturele uitstapjes of gewoon lekker ontspannen, Nederland heeft voor elk wat wils. Hier zijn 10 leuke activiteiten om te ondernemen tijdens het Pinksterweekend.

16 mei '24 (13:15)

Corendon lanceert eigen vluchten naar Bonaire

Reisorganisatie Corendon introduceert een nieuwe route naar het Caribische eiland Bonaire. Met deze toevoeging aan hun aanbod van bestemmingen brengt Corendon reizigers rechtstreeks vanuit Nederland naar dit tropische paradijs, zo meldt TravelPro.

16 mei '24 ( 8:41)

Mogelijk een 'recordzomer' voor Easyjet door stijgende vraag naar vliegvakanties

EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een "sterke winstgroei". Over de afgelopen zes maanden noteerde de airline nog wel rode cijfers, al viel dat verlies mee in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

15 mei '24 (13:18)

Lange files voorspeld in verband met Pinksterweekend

Ga jij vrijdag de weg op? Let dan goed op! Mensen die vrijdagmiddag de weg op gaan moeten rekening houden met veel files omdat het lange pinksterweekend dan start, meldt de ANWB. Veel mensen gaan voor het lange weekend naar een camping of vakantiepark. Ook op maandag, tweede pinksterdag, kan het druk worden op de weg omdat vakantiegangers dan weer naar huis gaan.

15 mei '24 ( 9:21)

Overgrote meerderheid klanten wil opnieuw boeken via vakantieplatform

Een klein 90 procent van klanten van vakantieplatformen zijn van plan in de komende drie jaar via hetzelfde platform te boeken. In de afgelopen drie jaar boekten klanten gemiddeld 3,3 keer bij eenzelfde partij, blijkt uit de Nationale Benchmark Vakantieplatformen. Dit is een onderzoek van Multiscope onder ruim 6.000 Nederlanders, meldt de organisatie.

14 mei '24 ( 8:56)

Vakantiegeld Nederlanders gaat niet altijd naar vakantie

Een op de tien Nederlanders gebruikt het vakantiegeld niet om op vakantie te gaan, maar om vaste lasten te betalen. Vooral jongeren gebruiken hun vakantiegeld om kosten te betalen, meldt prijsvergelijker Pricewise. Van deze groep lost 14 procent er achterstanden of schulden mee af, net als 14,3 procent van de 40- tot 49-jarigen.

08 mei '24 ( 8:52)

Ook Corendon-reiziger gaat betalen voor rolkoffer als handbagage

Corendon gaat vanaf woensdag kosten in rekening brengen bij reizigers die grote stukken handbagage meenemen. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij na berichtgeving van De Telegraaf. Voor bagage die groter is dan een kleine rugzak, zoals een rolkoffer, betalen mensen voortaan minimaal 15 euro per enkele reis.

03 mei '24 (12:06)

‘Dagrecreatie getroffen door mogelijke btw-verhoging op logies’

Volgens HISWA-RECRON kleven er nadelen aan het verhogen van de btw op logies. Zo leidt het minder gasten, overnachtingen en brutowinst bij aangesloten groepsaccommodaties en vakantieparken van HISWA-RECRON. Ook bezoekers van dagrecreatieve bedrijven worden getroffen door een btw-verhoging op logies, meldt de belangenorganisatie.

03 mei '24 ( 9:12)

Pete Philly & Perquisite brengt na zestien jaar nieuw album uit

Hiphopformatie Pete Philly & Perquisite brengt vrijdag na zestien jaar een nieuw album uit. Hoewel de twee artiesten elkaar nooit echt uit het oog verloren, voelde het goed om na al die jaren weer samen muziek te maken. "We vroegen ons af: wat gebeurt er als we opnieuw samen de studio in gaan? Wat komt er dan uit? Voor we het wisten zaten we al op zeven nummers en dachten we: waarom stoppen als de flow zo goed voelt? Laten we een heel album maken!", vertellen de muzikanten in gesprek met het ANP.

01 mei '24 (12:02)

NPO met juristen in gesprek over situatie rond documentaire PowNed

De NPO is met haar juridische afdeling aan het kijken wat er nu gebeurt rond de documentaire PowNed of View: De Prikpen. Dat laat een woordvoerder woensdag aan het ANP weten. "De journalistieke vrijheid is een groot goed", meldt de NPO in een verklaring. "We hebben PowNed onze ondersteuning aangeboden."