Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hondenbrokkenmerk lanceert reclamebord speciaal voor honden

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
Hondenbrokkenmerk lanceert reclamebord speciaal voor honden
Diverse bossen in Nederland waren onlangs het decor van de eerste reclameborden ter wereld speciaal voor honden. De borden prikkelen de zintuigen van de viervoeters. Een nieuw hondenbrokkenmerk introduceerde op originele wijze haar nieuwe, gezonde merk hondenvoer. Dat meldt Honderd.

Hondeneigenaren die vandaag of morgen door het bos lopen met hun viervoeter moeten opletten. Zij kunnen hun hond zomaar eens uit het oog verliezen als deze een spoor oppikt van de nieuwe reclameborden van hondenbrokkenmerk Honderd. 

Reclameboodschappen 

Consumenten worden dagelijks overladen met reclameboodschappen. Hondenbrokkenmerk Honderd ontwikkelde daarom een reclamebord gericht op honden. Het bord is diervriendelijk en qua formaat aangepast aan de viervoeter. Daarmee benadrukt de fabrikant dat de hond bij hen centraal staat. Het bord bevat speciale geurverspreiders die de geur van hondenbrokken afgeven. In het bord is tevens een luidspreker verwerkt die het geluid van een stille hondenfluit uitzendt. Reclame gericht op de hond dus.

Hoogleraar marketing, Efthymios Constantinides, zegt: “Deze vorm van reclame, speciaal gericht op de hond, is een wereldprimeur. De diervriendelijke toepassing van sensorische stimulanten zoals geur en geluid, zijn een uiterst krachtig middel om de aandacht van honden (en daarmee hun baasjes) te trekken.”

Fysieke kenmerken van de hond 

Het speciaal ontworpen reclamebord is afgestemd op de fysieke kenmerken van de hond. Honden ademen zo’n 300 keer per minuut en kunnen ‘stereo’ ruiken. Hun reukvermogen is dus sterk ontwikkeld. Daardoor pikken ze snel een geurspoor op. Ter vergelijk: een mens heeft 5 miljoen reukcellen; een hond heeft er tussen de 125 en 300 miljoen. Daarnaast toont onderzoek aan dat honden ongeveer vier keer beter horen dan wij. Het menselijk gehoor is beperkt tot een golflengte van 20 - 20.000 hertz. Een hond kan tonen horen binnen het bereik van 15 - 50.000 hertz. Stille hondenfluitjes beginnen meestal bij 35.000 Hz. Vindingrijk dus om met dit innovatieve billboard in te spelen op de zintuigen van de hond.

Door: Nationale Recreatiegids 

20 september '23 (13:31)

Tuintegels wippen voor gratis planten in Haarlem

De gemeente Haarlem komt dit weekend met een actie om tuinen groener te maken. Mensen die op zaterdag 23 september tuintegels inleveren, krijgen in ruil daarvoor gratis plantjes om in de tuin aan te poten. Steeds meer Haarlemmers doen mee aan de Tegelwipdag, meldt gemeente Haarlem.

20 september '23 (10:44)

NOC*NSF: sport hét middel voor versterken maatschappelijk weefsel

Sportkoepel NOC*NSF ziet een grote rol weggelegd voor sport in het versterken van "het maatschappelijk weefsel dat de samenleving bij elkaar houdt" en de kansengelijkheid in de miljoenennota. Sport is daarvoor een onontbeerlijk beleidsinstrument en het rendement daarvan kan sterk verhoogd worden, reageert de sportkoepel.

20 september '23 (10:14)

Ondernemers roepen kabinet op juiste maatregelen te nemen

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland vinden het goed om te zien dat het demissionaire kabinet in zijn prinsjesdagplannen de lasten voor ondernemers niet zwaar verhoogt. Daarbij wijzen ze op de ondernemers van wie de winstgevendheid onder druk staat. Wel is het volgens de organisaties belangrijk de juiste maatregelen te nemen. "Het opnieuw stevig verhogen van onder andere het minimumloon klinkt sympathiek, maar mensen houden daar relatief weinig van over."

19 september '23 (15:15)

Petitie 3FM voor ESF-nominatie Joost Klein heeft al 10.000 krabbels gescoord

Als het aan NPO 3FM en duizenden luisteraars ligt, gaat rapper en youtuber Joost Klein volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival (ESF) in Zweden. De zender startte vorige week woensdag een petitie om Klein naar Stockholm te krijgen en dinsdag werd bekend dat inmiddels al meer dan 10.000 mensen hiervoor hebben getekend.

19 september '23 (12:20)

Gemeente Lelystad wil Bataviastad uitbreiden met hotel, attracties en survivalpark

Straks wordt het meer dan alleen maar shoppen in Bataviastad in Lelystad. De gemeente heeft details vrijgegeven over de plannen voor Bataviastad. Zo komen er onder meer een hotel, pretparkattracties en een survivalpark. Dat meldt de gemeente Lelystad.

19 september '23 (10:58)

Touroperator TUI ziet ondanks inflatie sterke vraag naar reizen in wintermaanden

Touroperator TUI ziet een sterke vraag naar vakantiereizen in de winterperiode, ondanks de hoge inflatie die de koopkracht van huishoudens ondermijnt. Volgens het bedrijf liggen de boekingen voor het winterseizoen 15 procent hoger dan een jaar geleden, terwijl de prijzen 4 procent hoger zijn.

19 september '23 ( 9:13)

De Griezels van Roald Dahl in 2025 als animatiefilm te zien op Netflix

Van het boek De Griezels van schrijver Roald Dahl komt in 2025 een animatiefilm op Netflix uit. Het is de eerste animatiefilm van een van de boeken van Dahl op Netflix. In 2021 kreeg de streamingdienst de rechten van de werken van de Britse schrijver in handen.

18 september '23 (11:15)

Arnhem heeft volgend jaar geen ruimte voor cruiseschepen

Cruiseschepen kunnen volgend jaar niet aan- en afmeren in Arnhem. De Gelderse hoofdstad is gewoonlijk een vaste opstapplaats voor cruises over de Rijn naar Duitsland en Zwitserland. Maar omdat er nu zes schepen aan de kade zijn afgemeerd voor de opvang van asielzoekers en vluchtelingen, en omdat de Rijnkade versterkt moet worden, is er in 2024 geen plaats over voor cruiseschepen. De gemeente verwacht dat het probleem in 2025 voorbij is, schrijft burgemeester Ahmed Marcouch in een brief aan de raad.

18 september '23 ( 9:53)

Pete Philly & Perquisite gaan nieuw album uitbrengen

Het Nederlandse muziekduo Pete Philly & Perquisite komt met een nieuw album. Dat vertelden de twee muzikanten zondag bij Renze Op Zondag. Op 17 november geeft het duo, dat in 2009 uit elkaar ging, een reünieconcert in AFAS Live in Amsterdam.

15 september '23 (15:00)

Breda en Tilburg eerste plaatsen die legale cannabis verkopen

Het veelbesproken wietexperiment gaat op 15 december na jaren van voorbereiding echt beginnen. De proef waarbij legale telers wiet zullen leveren aan coffeeshops, werd meerdere keren uitgesteld. Het gaat in december eerst om de aanloopfase, schrijven de demissionaire ministers Dilan Yeşilgöz (Justitie) en Ernst Kuipers (Volksgezondheid) in een Kamerbrief.