Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Jan Roos na vonnis Roddelpraat: rechtspraak ligt op zijn reet

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
Jan Roos na vonnis Roddelpraat: rechtspraak ligt op zijn reet
Jan Roos heeft weinig vertrouwen meer in de rechtspraak. Hij denkt dat hij met Roddelpraat nooit een zaak zal winnen, zo reageert hij tegen het ANP op het vonnis in de zaak tegen John de Mol.

De rechtbank in Utrecht bepaalde woensdag dat Roos en zijn collega Dennis Schouten een schadevergoeding van 5000 euro moeten betalen aan De Mol vanwege ongegronde beschuldigingen die zij over hem uitten in hun YouTube-programma Roddelpraat. De twee beweerden dat De Mol drie mensen zou hebben omgekocht die getuigen waren van de vermeende mishandeling van Shima Kaes door haar ex Johnny de Mol.

Roos geeft aan dat hij nog niet weet of er een vervolgstap komt, omdat hij nog niet weet "hoe het juridisch in elkaar steekt met een bodemprocedure". "Maar weet je wat het is, het heeft geen zin", zegt de programmamaker ook. "Je recht halen dat gaat bij ons niet lukken, het gaat erom de schade te beperken. Wij kunnen geen rechtszaak winnen. Iedere keer als we verliezen kijken we naar hoeveel we hebben verloren. We hebben nu al meerdere zaken gehad waarin wij niet kunnen winnen."

Symbolisch bedragje

Volgens Roos is er "ik weet niet hoe lang al sprake van dat de rechtspraak op zijn reet ligt". "Als je Roddelpraat voor het gerecht trekt win je altijd", stelt hij. "In de zaak tegen Famke Louise zei de rechter in haar eerste zin 'deze bagger kijk ik niet'. Als dat de rechter is die uitspraak doet dan weet je al genoeg. Als Akwasi bij een optreden oproept tot geweld wordt hij niet eens vervolgd, maar als ik het doe kan ik je wel vertellen wat er gebeurt."

De 5000 euro schadevergoeding neemt Roos voor lief. "Plasman (advocaat van De Mol, red.) viert zijn overwinning, maar dit is vergeleken met de eis niet bijzonder veel. Dit is een soort van symbolisch bedragje." De Mol had een schadevergoeding van 27.500 euro geëist.

Door: ANP

22 september '23 ( 8:50)

Radiozenders NPO kampten met onlinestoring, inmiddels verholpen

De radiozenders van de NPO kampen vrijdagochtend met een onlinestoring. Dat heeft een woordvoerder van de Publieke Omroep bevestigd.

20 september '23 (13:31)

Tuintegels wippen voor gratis planten in Haarlem

De gemeente Haarlem komt dit weekend met een actie om tuinen groener te maken. Mensen die op zaterdag 23 september tuintegels inleveren, krijgen in ruil daarvoor gratis plantjes om in de tuin aan te poten. Steeds meer Haarlemmers doen mee aan de Tegelwipdag, meldt gemeente Haarlem.

20 september '23 (10:44)

NOC*NSF: sport hét middel voor versterken maatschappelijk weefsel

Sportkoepel NOC*NSF ziet een grote rol weggelegd voor sport in het versterken van "het maatschappelijk weefsel dat de samenleving bij elkaar houdt" en de kansengelijkheid in de miljoenennota. Sport is daarvoor een onontbeerlijk beleidsinstrument en het rendement daarvan kan sterk verhoogd worden, reageert de sportkoepel.

20 september '23 (10:14)

Ondernemers roepen kabinet op juiste maatregelen te nemen

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland vinden het goed om te zien dat het demissionaire kabinet in zijn prinsjesdagplannen de lasten voor ondernemers niet zwaar verhoogt. Daarbij wijzen ze op de ondernemers van wie de winstgevendheid onder druk staat. Wel is het volgens de organisaties belangrijk de juiste maatregelen te nemen. "Het opnieuw stevig verhogen van onder andere het minimumloon klinkt sympathiek, maar mensen houden daar relatief weinig van over."

19 september '23 (15:15)

Petitie 3FM voor ESF-nominatie Joost Klein heeft al 10.000 krabbels gescoord

Als het aan NPO 3FM en duizenden luisteraars ligt, gaat rapper en youtuber Joost Klein volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival (ESF) in Zweden. De zender startte vorige week woensdag een petitie om Klein naar Stockholm te krijgen en dinsdag werd bekend dat inmiddels al meer dan 10.000 mensen hiervoor hebben getekend.

19 september '23 (12:20)

Gemeente Lelystad wil Bataviastad uitbreiden met hotel, attracties en survivalpark

Straks wordt het meer dan alleen maar shoppen in Bataviastad in Lelystad. De gemeente heeft details vrijgegeven over de plannen voor Bataviastad. Zo komen er onder meer een hotel, pretparkattracties en een survivalpark. Dat meldt de gemeente Lelystad.

19 september '23 (10:58)

Touroperator TUI ziet ondanks inflatie sterke vraag naar reizen in wintermaanden

Touroperator TUI ziet een sterke vraag naar vakantiereizen in de winterperiode, ondanks de hoge inflatie die de koopkracht van huishoudens ondermijnt. Volgens het bedrijf liggen de boekingen voor het winterseizoen 15 procent hoger dan een jaar geleden, terwijl de prijzen 4 procent hoger zijn.

19 september '23 ( 9:13)

De Griezels van Roald Dahl in 2025 als animatiefilm te zien op Netflix

Van het boek De Griezels van schrijver Roald Dahl komt in 2025 een animatiefilm op Netflix uit. Het is de eerste animatiefilm van een van de boeken van Dahl op Netflix. In 2021 kreeg de streamingdienst de rechten van de werken van de Britse schrijver in handen.

18 september '23 (11:15)

Arnhem heeft volgend jaar geen ruimte voor cruiseschepen

Cruiseschepen kunnen volgend jaar niet aan- en afmeren in Arnhem. De Gelderse hoofdstad is gewoonlijk een vaste opstapplaats voor cruises over de Rijn naar Duitsland en Zwitserland. Maar omdat er nu zes schepen aan de kade zijn afgemeerd voor de opvang van asielzoekers en vluchtelingen, en omdat de Rijnkade versterkt moet worden, is er in 2024 geen plaats over voor cruiseschepen. De gemeente verwacht dat het probleem in 2025 voorbij is, schrijft burgemeester Ahmed Marcouch in een brief aan de raad.

18 september '23 ( 9:53)

Pete Philly & Perquisite gaan nieuw album uitbrengen

Het Nederlandse muziekduo Pete Philly & Perquisite komt met een nieuw album. Dat vertelden de twee muzikanten zondag bij Renze Op Zondag. Op 17 november geeft het duo, dat in 2009 uit elkaar ging, een reünieconcert in AFAS Live in Amsterdam.