Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Jan Roos na vonnis Roddelpraat: rechtspraak ligt op zijn reet

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Jan Roos na vonnis Roddelpraat: rechtspraak ligt op zijn reet
Jan Roos heeft weinig vertrouwen meer in de rechtspraak. Hij denkt dat hij met Roddelpraat nooit een zaak zal winnen, zo reageert hij tegen het ANP op het vonnis in de zaak tegen John de Mol.

De rechtbank in Utrecht bepaalde woensdag dat Roos en zijn collega Dennis Schouten een schadevergoeding van 5000 euro moeten betalen aan De Mol vanwege ongegronde beschuldigingen die zij over hem uitten in hun YouTube-programma Roddelpraat. De twee beweerden dat De Mol drie mensen zou hebben omgekocht die getuigen waren van de vermeende mishandeling van Shima Kaes door haar ex Johnny de Mol.

Roos geeft aan dat hij nog niet weet of er een vervolgstap komt, omdat hij nog niet weet "hoe het juridisch in elkaar steekt met een bodemprocedure". "Maar weet je wat het is, het heeft geen zin", zegt de programmamaker ook. "Je recht halen dat gaat bij ons niet lukken, het gaat erom de schade te beperken. Wij kunnen geen rechtszaak winnen. Iedere keer als we verliezen kijken we naar hoeveel we hebben verloren. We hebben nu al meerdere zaken gehad waarin wij niet kunnen winnen."

Symbolisch bedragje

Volgens Roos is er "ik weet niet hoe lang al sprake van dat de rechtspraak op zijn reet ligt". "Als je Roddelpraat voor het gerecht trekt win je altijd", stelt hij. "In de zaak tegen Famke Louise zei de rechter in haar eerste zin 'deze bagger kijk ik niet'. Als dat de rechter is die uitspraak doet dan weet je al genoeg. Als Akwasi bij een optreden oproept tot geweld wordt hij niet eens vervolgd, maar als ik het doe kan ik je wel vertellen wat er gebeurt."

De 5000 euro schadevergoeding neemt Roos voor lief. "Plasman (advocaat van De Mol, red.) viert zijn overwinning, maar dit is vergeleken met de eis niet bijzonder veel. Dit is een soort van symbolisch bedragje." De Mol had een schadevergoeding van 27.500 euro geëist.

Door: ANP

28 mei '24 ( 8:42)

Frank van der Lende krijgt avondshow op Radio Veronica

Frank van der Lende krijgt een nieuw programma op Radio Veronica. De radio-dj gaat vanaf komende maandag de avondshow Frank tot Laat maken. Het programma is iedere week te horen van maandag tot en met donderdag tussen 21.00 en 00.00 uur.

27 mei '24 (12:13)

Provincie Overijssel maakt zich klaar voor flinke groei toerisme

Het gaat goed met het toerisme en recreatie in de provincie Overijssel. De sector, met 48.000 werkende mensen, kent een sterk herstel na de coronapandemie. Overijssel blijkt een populaire bestemming. Afwisselende landschappen, prachtige natuur en historische dorpen en steden zijn voor mensen de reden om naar de provincie te reizen. Ook zijn er relatief veel hoogwaardige campings. De verwachting is daarom dat steeds meer mensen Overijssel weten te vinden. In 2030 is er mogelijk sprake van 1 miljoen overnachtingen. In totaal zijn het er dan 10 miljoen, meldt de provincie.

23 mei '24 (15:24)

Einde tijdperk: geen 'Leukste uitje van Nederland' verkiezing meer

De ANWB stopt met de jaarlijkse verkiezing van het 'Leukste Uitje van Nederland'. Dit besluit is genomen na een periode van meer dan tien jaar waarin deze verkiezing een begrip was in de recreatiesector, zo meldt Pretwerk.

22 mei '24 (12:06)

Onderzoek: winkelstraten Nederland dit voorjaar veel drukker

De winkelstraten in Nederland zijn dit voorjaar veel drukker dan voorgaande jaren. Dat stelt onderzoeksbureau Locatus, dat elk halfjaar de straten opgaat om het aantal passanten in winkelgebieden te tellen.

22 mei '24 (11:40)

Zo is gemeente Schouwen-Duiveland bezig met toerisme

In de provincie Zeeland is toerisme een belangrijke economische factor. Zo ook in de gemeente Schouwen-Duiveland. Toch staat het toerisme in de provincie, meldt Omroep Zeeland, onder druk. Bewoners van de gemeente Noord-Beveland staan niet te springen over de uitbreiding van Roompot. Schouwen-Duiveland merkt daar dan weer minder van, blijkt uit het tweejaarlijks symposium in de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven over het vervolg van toerisme in de gemeente.

16 mei '24 (13:34)

10 leuke activiteiten voor het aankomende Pinksterweekend

Het Pinksterweekend is een perfecte gelegenheid om eropuit te gaan en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, culturele uitstapjes of gewoon lekker ontspannen, Nederland heeft voor elk wat wils. Hier zijn 10 leuke activiteiten om te ondernemen tijdens het Pinksterweekend.

16 mei '24 (13:15)

Corendon lanceert eigen vluchten naar Bonaire

Reisorganisatie Corendon introduceert een nieuwe route naar het Caribische eiland Bonaire. Met deze toevoeging aan hun aanbod van bestemmingen brengt Corendon reizigers rechtstreeks vanuit Nederland naar dit tropische paradijs, zo meldt TravelPro.

16 mei '24 ( 8:41)

Mogelijk een 'recordzomer' voor Easyjet door stijgende vraag naar vliegvakanties

EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een "sterke winstgroei". Over de afgelopen zes maanden noteerde de airline nog wel rode cijfers, al viel dat verlies mee in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

15 mei '24 (13:18)

Lange files voorspeld in verband met Pinksterweekend

Ga jij vrijdag de weg op? Let dan goed op! Mensen die vrijdagmiddag de weg op gaan moeten rekening houden met veel files omdat het lange pinksterweekend dan start, meldt de ANWB. Veel mensen gaan voor het lange weekend naar een camping of vakantiepark. Ook op maandag, tweede pinksterdag, kan het druk worden op de weg omdat vakantiegangers dan weer naar huis gaan.

15 mei '24 ( 9:21)

Overgrote meerderheid klanten wil opnieuw boeken via vakantieplatform

Een klein 90 procent van klanten van vakantieplatformen zijn van plan in de komende drie jaar via hetzelfde platform te boeken. In de afgelopen drie jaar boekten klanten gemiddeld 3,3 keer bij eenzelfde partij, blijkt uit de Nationale Benchmark Vakantieplatformen. Dit is een onderzoek van Multiscope onder ruim 6.000 Nederlanders, meldt de organisatie.