Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuw actieprogramma Toerisme en Recreatie Noord-Limburg

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Nieuw actieprogramma Toerisme en Recreatie Noord-Limburg
Acht samenwerkende gemeenten uit de regio Noord-Limburg hebben het nieuwe Actieprogramma Toerisme en Recreatie opgesteld. De Noord-Limburgse gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray geven de komende drie jaar samen uitvoering aan het actieprogramma.

De ambitie is om samen met partners de vrijetijdssector tot ‘een stuwende sector’ in Noord-Limburg te maken. De vrijetijdssector is een belangrijke speler in de regio. De sector is van groot belang voor de economie en de werkgelegenheid in de regio. Binnen het programma is de focus verlegd van toerisme als doel naar toerisme als middel. Het realiseren van meer bestedingen door bezoekers is geen doel op zich meer, maar juist het positieve effect voor de toeristische sector én Noord-Limburg is het belangrijkste. Daarnaast richten de gemeenten zich niet meer alleen op de inkomende toerist maar juist óók op recreatie door de eigen bewoners. Dit is een ambitie die naast economisch toegevoegde waarde ook toegevoegde waarde biedt voor de omgeving en bewoners in de Gezondste Regio.

Janine van Hulsteijn, wethouder en bestuurlijk trekker Toerisme en Recreatie van de Regio Noord-Limburg laat weten: ‘Het nieuwe actieprogramma is tot stand gekomen na interviews en sessies met ondernemers en andere belanghebbenden in de sector. De samenwerking met gemeenten en ondernemers is verder versterkt. Er ligt nu een plan met draagvlak waar we gezamenlijk de schouders onder zetten.

Dertig ondernemers

De regio wil samen met ondernemers Noord-Limburg toeristisch en recreatief verder ontwikkelen en op de kaart te zetten. Dit doen we door onder andere projecten mogelijk te maken op het gebied van dagrecreatie en verblijfsrecreatie en met het stimuleren van cross-overs. De gemeenten werken samen met ondernemers aan dit programma. Onder andere het project vitale vakantieparken is hieruit naar voren gekomen. Zo’n dertig ondernemers zijn al geholpen om hun bedrijfsvoering te verbeteren vanuit dit  programma, waardoor er een kwaliteitsverbetering heeft plaatsgevonden.

Noord Limburg kent veel mooie parels, die met de juiste marketing onder de aandacht kunnen worden gebracht bij onze bewoners en toeristen, nationaal en internationaal.’

Door: Nationale Recreatiegids

06 december '23 (13:48)

Nieuwe tegenslag voor Peter Gillis: vakantiepark Prinsenmeer moet per direct dicht

Vakantiepark Prinsenmeer in Ommel van Peter Gillis moet direct dicht. Alle vergunningen voor het park worden door de gemeente ingetrokken, omdat er ernstige vermoedens zijn dat Gillis die voor criminele doeleinden gebruikt. Dit betekent dat hij geen horeca-, milieu-, en exploitatievergunning meer heeft. Gasten en illegalen op het park moeten voor zaterdag weg zijn. Dit meldt NU.nl. 

06 december '23 ( 9:18)

TUI boekt recordomzet

Reisconcern TUI heeft het afgelopen jaar een recordomzet geboekt. Na het einde van de coronacrisis profiteerde de Duitse vakantieaanbieder van de opleving van het toerisme. Dat zorgde na jaren van verliezen ook weer voor een nettowinst.

05 december '23 (16:48)

'Sintspits' zorgt voor twee keer zoveel file in avondspits

De avondspits is dinsdag al vroeg begonnen. De ANWB meldt rond 16.20 uur ruim 660 kilometer file, "ruim twee keer zoveel als normaal op dit tijdstip", aldus een woordvoerder van de ANWB.

05 december '23 ( 9:05)

Emma Kok en André Rieu gaan ook volgend jaar samen op tournee

De 15-jarige Emma Kok gaat ook in 2024 op tournee met vioolvirtuoos André Rieu. De violist maakt dat maandag bekend op Instagram. Emma Kok maakte eerder dit jaar diepe indruk met haar vertolking van het Franstalige Voilà tijdens de Vrijthofconcerten van Rieu.

04 december '23 (11:50)

Eerste resultaten huisdierenpoepactie DierenPark Amersfoort bekend

Weten jullie nog dat wij in april een oproep deden om de poep van jouw huisdieren te doneren aan DierenPark Amersfoort voor enzymonderzoek? De eerste resultaten hiervan zijn bekend. Het onderzoek, een samenwerking van DierenPark Amersfoort en ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam), richtte zich op de enzymactiviteit in de uitwerpselen van zowel huisdieren als dieren die leven in de dierentuin. Uit de eerste resultaten blijkt dat er grote verschillen tussen de enzymactiviteit zijn. Dat meldt DierenPark Amersfoort.

04 december '23 ( 8:52)

Kwart Nederlanders geeft meer uit aan feestdagen, 1 op 5 juist minder

Ruim een kwart van de Nederlandse consumenten verwacht meer uit te geven aan Sinterklaas en Kerstmis dan vorig jaar en één op de vijf juist minder. Die laatste groep doet dat omdat de prijzen hoger zijn, omdat ze bewuster om willen gaan met geld en alleen noodzakelijke dingen willen kopen. Dat zegt ABN AMRO op basis van onderzoek onder 1250 mensen.

30 november '23 (12:48)

Budgetverdeling gemaakt door provincies om prijsstijging OV te voorkomen

De provincies hebben een verdeling gemaakt van de 300 miljoen euro die het kabinet beschikbaar heeft gesteld om prijsstijgingen in het regionale openbaar vervoer te voorkomen. De twee grote vervoerregio's in Nederland, Amsterdam en Rotterdam/Den Haag, krijgen gezamenlijk ruim de helft van dat bedrag. Gelderland ontvangt van de provincies het meeste geld: bijna 21 miljoen euro.

30 november '23 ( 9:03)

Rechter doet uitspraak in kort geding tussen Peter Gillis en ex Nicol Kremers

De rechtbank in Utrecht doet donderdag uitspraak in het kort geding dat Peter Gillis heeft aangespannen tegen zijn ex-partner Nicol Kremers. De Massa is Kassa-ster is van mening dat Kremers zich niet heeft gehouden aan een geheimhoudingsplicht in een vaststellingsovereenkomst.

30 november '23 ( 8:17)

Driedelige documentaire over moord Duinmeijer

De NTR heeft een driedelige documentaire gemaakt over de moord op Kerwin Duinmeijer in 1983. In de serie KERWIN, die vanaf 12 december te zien is op NPO Start, reconstrueert zijn broer Purly Lucas de dood van Kerwin en de impact die de racistische moord heeft gehad.

29 november '23 ( 9:51)

Radio4All: nu overal op FM te horen met vanaf vrijdag nieuwe muziek

Bij Radio4All wordt tot nu toe voornamelijk lofi muziek uitgezonden, muziek van lage kwaliteit, maar vanaf vrijdag wordt deze rustige muziek vervangen door zogenoemde Happy Beats. Dat maakt de radiozender, waarvan Giel Beelen creatief directeur is, dinsdag bekend. Daarnaast zendt het station vanaf nu vanuit alle zestien opgestelde FM-antennes over het hele land uit.