Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Skyscanner geeft vakantiehacks om te besparen op je zomervakantie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 12 min
Ondanks de inflatie willen Nederlanders dit jaar massaal op zomervakantie. Uit onderzoek van Skyscanner, wereldwijde leider op het gebied van reizen, blijkt dat 86 procent van de Nederlanders van plan is om deze zomer op vakantie te gaan. Toch heeft een derde (37 procent) de zomervakantie nog niet geboekt. Dat heeft verschillende redenen: 52 procent weet nog niet waar ze naartoe zullen gaan, 38 procent weet nog niet zeker wanneer ze op vakantie kunnen en 36 procent is nog op zoek naar de beste deal. Dit meldt Skyscanner.
Nederlanders denken dat dat zij deze zomer gemiddeld 330 euro zullen betalen voor hun vliegtickets. Maar door slim te zoeken en te vergelijken, kunnen reizigers eenvoudig besparen op hun vliegtickets. Speciaal voor degenen die nog op zoek zijn naar de beste deal, lanceert Skyscanner de vernieuwde Besparingsgenerator die onder andere laat zien wat deze zomer de goedkoopste week is om op vakantie te gaan.

Reis in de week van 19 augustus om te besparen

De data-experts van Skyscanner hebben de gegevens van miljoenen vluchten en reisaanbieders uitgeplozen om de beste vakantiehacks voor deze zomer te vinden. Uit die data-analyse blijkt dat de week van 19 augustus de beste en goedkoopste week is voor Nederlandse gezinnen om te reizen en de week van 22 juli de duurste. Reizigers kunnen dankzij de zomereditie van de Besparingsgenerator tot 31 procent besparen op hun vliegtickets, dat betekent tot 634 euro voor een gezin van vier.
 
Dat niet alle Nederlanders weten dat dit de goedkoopste week is, blijkt wel uit het zoekgedrag van Nederlanders. In slechts 2 procent van de zoekopdrachten zochten Nederlanders naar vluchten in week van 19 augustus, die dus het goedkoopste is.

Zelf eten koken

Om de vakantie dit jaar te kunnen bekostigen, besparen mensen op verschillende manieren. Zo koken en eten Nederlanders vaker thuis en gaan ze minder vaak naar de kapper, zo blijkt uit het onderzoek. Om op vakantie te kunnen, geven Nederlanders aan dat ze bezuinigen op:
 
1.     Uit eten gaan (70 procent)
 
2.     Eten bestellen (60 procent)
 
3.     Kleding kopen (54 procent)
 
4.     Koffietjes buiten de deur (52 procent)
 
5.     Beautybehandelingen zoals de kapper of nagelsalon (44 procent)

Bespaartips

Laura Lindsay, reisexpert van Skyscanner: "We weten hoezeer Nederlanders uitkijken naar hun zomervakantie - dit jaar meer dan ooit. We zien het daarom als onze plicht om alle gegevens waar wij toegang toe hebben te analyseren en deze inzichten te delen via onze Besparingsgenerator, die is bijgewerkt voor de zomer van 2023. Op deze manier weten Nederlanders hoe ze deze zomer meer uit hun geld kunnen halen. Er valt zoveel geld te besparen als consumenten hun reismogelijkheden makkelijker en beter kunnen vergelijken. Daarom heeft Skyscanner alles in het werk gesteld om reizigers in staat te stellen zelf zo goed mogelijk te kunnen vergelijken."
 
Skyscanner deelt vier concrete tips voor de Nederlandse markt om voor deze zomervakantie de beste prijs voor vliegtickets te vinden:
 
 
Uit de gegevens van Skyscanner dat Nederlandse reizigers gemiddeld 31 procent kunnen besparen door in de zomervakantie in de week van 19 augustus te reizen in plaats van de week van 22 juli. Daarmee kan een gezin van vier personen tot 634 euro besparen. 
 
 
Reizigers die flexibel zijn en kunnen vliegen op minder populaire dagen van de week, kunnen volgens Skyscanner's Besparingsgenerator voor de zomer tot 36 procent besparen op de kosten van hun vluchten in juli en augustus. Een extra voordeel? De luchthavens zullen waarschijnlijk minder druk zijn! Aangezien 81 procent van de Nederlandse reizigers aangeeft bereid te zijn om de dag en/of week van hun zomervakantie te veranderen om dit jaar te besparen, loont het echt om onderzoek te doen met behulp van de ‘Hele maand’-weergave van Skyscanner. Zo kan een gezin met vier personen bijvoorbeeld gemiddeld in totaal 225 euro besparen op hun tickets door in juli en augustus op een woensdag naar Spanje te vliegen in plaats van op een zondag.
 
 
Als je nog niet weet waar je naartoe wilt, kun je je ook laten verrassen. Skyscanner heeft de zoekfunctie ‘Overal’, waarbij je kunt zoeken naar de goedkoopste bestemmingen, zonder voorkeur voor een land. Zo vlieg je in augustus al naar Rome vanaf 85 euro retour, Ibiza vanaf 102 euro retour en Lissabon vanaf 152 euro retour. Dat ligt een stuk lager dan de 329 euro die Nederlanders verwachten uit te geven aan een ticket deze zomer.
 
 
Het loont om flexibel te zijn met de luchthaven van vertrek – en aankomst. Door te kijken of er goedkopere vluchten zijn vanaf Brussel of bijvoorbeeld Düsseldorf, kun je vaak makkelijk tot honderd euro besparen. Zo is een ticket naar Palma de Mallorca in augustus vanaf Düsseldorf (135 euro) een stuk goedkoper dan wanneer je vanaf Schiphol zou vliegen (213 euro).
 
Door: Nationale Recreatiegids
25 september '23 (10:41)

Uitvinder zoekt deelnemers voor pilot tegen fietsdiefstal

Uitvinder Thijs Schumacher zoekt deelnemers om zijn uitvinding te testen. Hij wil fietsdiefstal met zijn nieuwe uitvinding FRAME-ID voorkomen. Met dit verwijderbare scan-and-trace systeem, wat in de zadelstangbuis van de fiets wordt geplaatst, wil hij alle fietsen inwendig voorzien van een permanent scanbaar framenummer. Dit zet de fietsen op naam en zorgt mogelijk dat het aantal fietsdiefstallen in Nederland vermindert. Daarvoor is hij op zoek naar 20.000 vrijwilligers, meldt FRAME-ID.

25 september '23 (10:08)

Zoover: Nederlanders boekten meer lastminute zonvakanties en betaalden daar ook meer voor

Deze zomer hebben Nederlandse vakantiegangers 58 procent meer lastminute zonvakanties geboekt dan vorig jaar. Daarbij waren Turkije en Spanje de populairste bestemmingen bij vliegvakanties. De gemiddelde reissom voor een geboekte zonvakantie steeg van 1969 euro in 2022 naar 2282 euro dit jaar, een stijging van bijna 16 procent. Dat meldt boekingssite Zoover.

25 september '23 ( 9:29)

NBTC: flinke toename buitenlandse toeristen in Nederland verwacht

Nederland krijgt dit jaar waarschijnlijk flink meer buitenlandse toeristen over de vloer dan vorig jaar. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht afgerond bijna 21 miljoen internationale gasten. Dat zou neerkomen op een toename van 30 procent. Vooral Duitsers weten ons land vaker te vinden, volgt uit de nieuwe prognoses die de organisatie maandag naar buiten brengt.

22 september '23 (15:23)

Vijf tips voor ontspanning na (en tijdens) een lange werkweek

Het is september en dat betekent dat het echte leven weer gaat beginnen. De schoolstoelen zijn weer bezet, werkcomputers worden opgestart en de koffie op kantoor wordt in kannen aangesleept. Opleiding en werk zijn van essentieel belang, maar wat je daarbuiten om doet is misschien nog veel belangrijker. Om na het weekend met een frisse blik weer terug achter de laptop te kruipen, is hier een lijst met zeven tips om heerlijk tot rust te komen tijdens en buiten de werkweek.

22 september '23 (11:22)

Assense politiek wil voor altijd herten kunnen aaien

Kinderen in Assen doen hun uiterste best om het hertenkamp in de stad te behouden. Ook de Kinderraad heeft een oproep gedaan aan de politiek om het hertenkamp te laten staan. Nu heeft de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering ook haar steun betuigd aan de oproep. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

22 september '23 ( 8:50)

Radiozenders NPO kampten met onlinestoring, inmiddels verholpen

De radiozenders van de NPO kampen vrijdagochtend met een onlinestoring. Dat heeft een woordvoerder van de Publieke Omroep bevestigd.

20 september '23 (13:31)

Tuintegels wippen voor gratis planten in Haarlem

De gemeente Haarlem komt dit weekend met een actie om tuinen groener te maken. Mensen die op zaterdag 23 september tuintegels inleveren, krijgen in ruil daarvoor gratis plantjes om in de tuin aan te poten. Steeds meer Haarlemmers doen mee aan de Tegelwipdag, meldt gemeente Haarlem.

20 september '23 (10:44)

NOC*NSF: sport hét middel voor versterken maatschappelijk weefsel

Sportkoepel NOC*NSF ziet een grote rol weggelegd voor sport in het versterken van "het maatschappelijk weefsel dat de samenleving bij elkaar houdt" en de kansengelijkheid in de miljoenennota. Sport is daarvoor een onontbeerlijk beleidsinstrument en het rendement daarvan kan sterk verhoogd worden, reageert de sportkoepel.

20 september '23 (10:14)

Ondernemers roepen kabinet op juiste maatregelen te nemen

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland vinden het goed om te zien dat het demissionaire kabinet in zijn prinsjesdagplannen de lasten voor ondernemers niet zwaar verhoogt. Daarbij wijzen ze op de ondernemers van wie de winstgevendheid onder druk staat. Wel is het volgens de organisaties belangrijk de juiste maatregelen te nemen. "Het opnieuw stevig verhogen van onder andere het minimumloon klinkt sympathiek, maar mensen houden daar relatief weinig van over."

19 september '23 (15:15)

Petitie 3FM voor ESF-nominatie Joost Klein heeft al 10.000 krabbels gescoord

Als het aan NPO 3FM en duizenden luisteraars ligt, gaat rapper en youtuber Joost Klein volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival (ESF) in Zweden. De zender startte vorige week woensdag een petitie om Klein naar Stockholm te krijgen en dinsdag werd bekend dat inmiddels al meer dan 10.000 mensen hiervoor hebben getekend.