Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Skyscanner geeft vakantiehacks om te besparen op je zomervakantie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 12 min
location_on [xx]km
Ondanks de inflatie willen Nederlanders dit jaar massaal op zomervakantie. Uit onderzoek van Skyscanner, wereldwijde leider op het gebied van reizen, blijkt dat 86 procent van de Nederlanders van plan is om deze zomer op vakantie te gaan. Toch heeft een derde (37 procent) de zomervakantie nog niet geboekt. Dat heeft verschillende redenen: 52 procent weet nog niet waar ze naartoe zullen gaan, 38 procent weet nog niet zeker wanneer ze op vakantie kunnen en 36 procent is nog op zoek naar de beste deal. Dit meldt Skyscanner.
Nederlanders denken dat dat zij deze zomer gemiddeld 330 euro zullen betalen voor hun vliegtickets. Maar door slim te zoeken en te vergelijken, kunnen reizigers eenvoudig besparen op hun vliegtickets. Speciaal voor degenen die nog op zoek zijn naar de beste deal, lanceert Skyscanner de vernieuwde Besparingsgenerator die onder andere laat zien wat deze zomer de goedkoopste week is om op vakantie te gaan.

Reis in de week van 19 augustus om te besparen

De data-experts van Skyscanner hebben de gegevens van miljoenen vluchten en reisaanbieders uitgeplozen om de beste vakantiehacks voor deze zomer te vinden. Uit die data-analyse blijkt dat de week van 19 augustus de beste en goedkoopste week is voor Nederlandse gezinnen om te reizen en de week van 22 juli de duurste. Reizigers kunnen dankzij de zomereditie van de Besparingsgenerator tot 31 procent besparen op hun vliegtickets, dat betekent tot 634 euro voor een gezin van vier.
 
Dat niet alle Nederlanders weten dat dit de goedkoopste week is, blijkt wel uit het zoekgedrag van Nederlanders. In slechts 2 procent van de zoekopdrachten zochten Nederlanders naar vluchten in week van 19 augustus, die dus het goedkoopste is.

Zelf eten koken

Om de vakantie dit jaar te kunnen bekostigen, besparen mensen op verschillende manieren. Zo koken en eten Nederlanders vaker thuis en gaan ze minder vaak naar de kapper, zo blijkt uit het onderzoek. Om op vakantie te kunnen, geven Nederlanders aan dat ze bezuinigen op:
 
1.     Uit eten gaan (70 procent)
 
2.     Eten bestellen (60 procent)
 
3.     Kleding kopen (54 procent)
 
4.     Koffietjes buiten de deur (52 procent)
 
5.     Beautybehandelingen zoals de kapper of nagelsalon (44 procent)

Bespaartips

Laura Lindsay, reisexpert van Skyscanner: "We weten hoezeer Nederlanders uitkijken naar hun zomervakantie - dit jaar meer dan ooit. We zien het daarom als onze plicht om alle gegevens waar wij toegang toe hebben te analyseren en deze inzichten te delen via onze Besparingsgenerator, die is bijgewerkt voor de zomer van 2023. Op deze manier weten Nederlanders hoe ze deze zomer meer uit hun geld kunnen halen. Er valt zoveel geld te besparen als consumenten hun reismogelijkheden makkelijker en beter kunnen vergelijken. Daarom heeft Skyscanner alles in het werk gesteld om reizigers in staat te stellen zelf zo goed mogelijk te kunnen vergelijken."
 
Skyscanner deelt vier concrete tips voor de Nederlandse markt om voor deze zomervakantie de beste prijs voor vliegtickets te vinden:
 
 
Uit de gegevens van Skyscanner dat Nederlandse reizigers gemiddeld 31 procent kunnen besparen door in de zomervakantie in de week van 19 augustus te reizen in plaats van de week van 22 juli. Daarmee kan een gezin van vier personen tot 634 euro besparen. 
 
 
Reizigers die flexibel zijn en kunnen vliegen op minder populaire dagen van de week, kunnen volgens Skyscanner's Besparingsgenerator voor de zomer tot 36 procent besparen op de kosten van hun vluchten in juli en augustus. Een extra voordeel? De luchthavens zullen waarschijnlijk minder druk zijn! Aangezien 81 procent van de Nederlandse reizigers aangeeft bereid te zijn om de dag en/of week van hun zomervakantie te veranderen om dit jaar te besparen, loont het echt om onderzoek te doen met behulp van de ‘Hele maand’-weergave van Skyscanner. Zo kan een gezin met vier personen bijvoorbeeld gemiddeld in totaal 225 euro besparen op hun tickets door in juli en augustus op een woensdag naar Spanje te vliegen in plaats van op een zondag.
 
 
Als je nog niet weet waar je naartoe wilt, kun je je ook laten verrassen. Skyscanner heeft de zoekfunctie ‘Overal’, waarbij je kunt zoeken naar de goedkoopste bestemmingen, zonder voorkeur voor een land. Zo vlieg je in augustus al naar Rome vanaf 85 euro retour, Ibiza vanaf 102 euro retour en Lissabon vanaf 152 euro retour. Dat ligt een stuk lager dan de 329 euro die Nederlanders verwachten uit te geven aan een ticket deze zomer.
 
 
Het loont om flexibel te zijn met de luchthaven van vertrek – en aankomst. Door te kijken of er goedkopere vluchten zijn vanaf Brussel of bijvoorbeeld Düsseldorf, kun je vaak makkelijk tot honderd euro besparen. Zo is een ticket naar Palma de Mallorca in augustus vanaf Düsseldorf (135 euro) een stuk goedkoper dan wanneer je vanaf Schiphol zou vliegen (213 euro).
 
Door: Nationale Recreatiegids
30 november '23 (12:48)

Budgetverdeling gemaakt door provincies om prijsstijging OV te voorkomen

De provincies hebben een verdeling gemaakt van de 300 miljoen euro die het kabinet beschikbaar heeft gesteld om prijsstijgingen in het regionale openbaar vervoer te voorkomen. De twee grote vervoerregio's in Nederland, Amsterdam en Rotterdam/Den Haag, krijgen gezamenlijk ruim de helft van dat bedrag. Gelderland ontvangt van de provincies het meeste geld: bijna 21 miljoen euro.

30 november '23 ( 9:03)

Rechter doet uitspraak in kort geding tussen Peter Gillis en ex Nicol Kremers

De rechtbank in Utrecht doet donderdag uitspraak in het kort geding dat Peter Gillis heeft aangespannen tegen zijn ex-partner Nicol Kremers. De Massa is Kassa-ster is van mening dat Kremers zich niet heeft gehouden aan een geheimhoudingsplicht in een vaststellingsovereenkomst.

30 november '23 ( 8:17)

Driedelige documentaire over moord Duinmeijer

De NTR heeft een driedelige documentaire gemaakt over de moord op Kerwin Duinmeijer in 1983. In de serie KERWIN, die vanaf 12 december te zien is op NPO Start, reconstrueert zijn broer Purly Lucas de dood van Kerwin en de impact die de racistische moord heeft gehad.

29 november '23 ( 9:51)

Radio4All: nu overal op FM te horen met vanaf vrijdag nieuwe muziek

Bij Radio4All wordt tot nu toe voornamelijk lofi muziek uitgezonden, muziek van lage kwaliteit, maar vanaf vrijdag wordt deze rustige muziek vervangen door zogenoemde Happy Beats. Dat maakt de radiozender, waarvan Giel Beelen creatief directeur is, dinsdag bekend. Daarnaast zendt het station vanaf nu vanuit alle zestien opgestelde FM-antennes over het hele land uit.

27 november '23 (11:04)

Meer grote aanbieders pakketreizen vermelden hun prijzen nu op de juiste manier

Meer grote aanbieders van pakketreizen in Nederland passen hun prijzen aan na eisen ACM. Dit houdt in dat zij één prijs tonen waarin alle onvermijdbare kosten zijn opgenomen of dat zij verplichte kosten als één bedrag onder de prijs vermelden. Hierdoor is het voor consumenten meteen duidelijk wat de uiteindelijke kosten zijn, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

24 november '23 (11:43)

Koningin Maximá adopteert drie egels

De koninklijke familie is uitgebreid door koningin Maximá. Zij adopteerde drie egeltjes, zo deelt ze op de Instagrampagina van het koningshuis. De egels zijn uitgezet in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.

24 november '23 ( 8:47)

Grote Clubactie brengt recordbedrag van 16 miljoen euro op

De Grote Clubactie heeft dit jaar ruim 16 miljoen euro opgebracht voor sport-, cultuur- en hobbyclubs. Het bedrag - om precies te zijn 16.381.041 euro - is 3,6 miljoen euro hoger dan vorig jaar. Het geld is binnengehaald door 310.000 leden van 5710 verenigingen in ons land, die langs de deuren gingen om loten te verkopen en daarmee geld op te halen voor hun club.

20 november '23 (10:59)

Meer gemeenten stellen dit jaar een vuurwerkverbod in

Het aantal gemeenten dat een vuurwerkverbod instelt stijgt. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Vorig jaar gold een vuurwerkverbod in 12 gemeenten, inmiddels kunnen mensen in 16 gemeenten geen consumentenvuurwerk meer afsteken. Voor de jaarwisseling van 2024/2025 willen nog eens drie gemeenten een verbod op vuurwerk, meldt RTL Nieuws.

20 november '23 ( 9:12)

Politieke partijen van alle kleuren willen sleutelen aan publieke omroep

Hilversum wacht met spanning op 22 november: de kans is groot dat de politiek na de verkiezingen gaat sleutelen aan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De nieuw verkozen Tweede Kamer gaat namelijk de ingrijpende voorstellen bespreken van het adviescollege dat heeft nagedacht over de toekomst van het omroepstelsel. Bovendien denkt VVD aan bezuinigingen en wil de partij van Pieter Omtzigt (Nieuw Sociaal Contract) - die hoog staat in de peilingen - één van de drie televisiezenders schrappen.

16 november '23 (10:02)

Landelijke storing in systeem om OV-fietsen te huren

De NS kampt met een landelijke storing in het systeem om OV-fietsen in- en uit te checken. Daarom adviseert de vervoerder reizigers op dit moment geen OV-fiets te huren op de stations. Het inleveren van zo'n fiets kan wel.