Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Toeristische sector Achterhoek positief over start seizoen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Toeristische sector Achterhoek positief over start seizoen
Uit de voorjaarspeiling van Achterhoek Toerisme onder campings, hotels en bungalowparken in de Achterhoek blijkt dat de sector tevreden is over de start van het seizoen. Ook zijn de vooruitzichten voor Hemelvaart, Pinksteren en het zomerseizoen positief. Dit meldt de stichting in een persbericht. 

Zeven op de tien ondervraagde bedrijven is tevreden over de eerste vier maanden van het jaar of het (kampeer)seizoen tot nu toe. Hotels zijn het meest tevreden. De van hotel naar hotel arrangementen lopen erg goed. De bungalowbedrijven zijn het meest verdeeld over het eerste deel van 2023. Van de campings is twee derde tevreden of zeer tevreden is over het kampeerseizoen tot nu toe. Met name de periode rondom Pasen was voor de kampeersector goed. De meivakantie viel voor sommige campings wat tegen ivm het regenachtige en koude weer in april/mei.

Veel boekingen voor Hemelvaart en Pinksteren

Bijna alle ondervraagde bedrijven verwachten tijdens Hemelvaart en Pinksteren even veel of meer gasten dan vorig jaar. Een aantal campings geeft aan tijdens deze weekenden al volledig volgeboekt te zijn. Voor de zomerperiode zijn de bedrijven nog wat terughoudender, ongeveer een vijfde verwacht meer gasten dan vorige zomer, maar eveneens een vijfde verwacht komende zomer juist minder gasten dan in de zomer van 2022. Ook kan een deel van de bedrijven op dit moment nog geen inschattingen doen. De consument wacht steeds vaker de weersvoorspellingen af en boekt meer last-minute. “Ik denk dat we kunnen concluderen dat we dit toeristisch seizoen goed zijn begonnen. De vooruitzichten voor de rest van het seizoen zijn positief en dat is volledig in lijn met de cijfers over de afgelopen jaren”, aldus Manuel Hezeman, Directeur Achterhoek Toerisme.

Voorjaarscampagne

Hezeman: “De uitkomsten van de peiling sluiten ook aan bij de positieve resultaten die we met een voorjaarscampagne in zowel Nederland als Duitsland behaalden. Dit zien we vooral terug in de toename van het websitebezoek en de downloads van de Achterhoek Routes app”. De voorjaarscampagne bestond uit printmedia, een online campagne, buitenreclame en persreizen door bekende media als Bijzonderplekje.nl, NRZ en Barts Boekje. Ook is er ingezet op de Vlaamse markt met een persbezoek en uitgebreid artikel in Pasar magazine.

Peiling

Twee keer per jaar laat Achterhoek Toerisme een korte peiling onder het toeristische bedrijfsleven uitvoeren om een globaal beeld te krijgen van de ontwikkeling in de sector. Voor deze voorjaarspeiling is een selectie van campings, hotels en bungalowbedrijven benaderd. De voorjaarspeiling liep van 4 t/m 10 mei.

Door: Nationale Recreatiegids

30 november '23 (12:48)

Budgetverdeling gemaakt door provincies om prijsstijging OV te voorkomen

De provincies hebben een verdeling gemaakt van de 300 miljoen euro die het kabinet beschikbaar heeft gesteld om prijsstijgingen in het regionale openbaar vervoer te voorkomen. De twee grote vervoerregio's in Nederland, Amsterdam en Rotterdam/Den Haag, krijgen gezamenlijk ruim de helft van dat bedrag. Gelderland ontvangt van de provincies het meeste geld: bijna 21 miljoen euro.

30 november '23 ( 9:03)

Rechter doet uitspraak in kort geding tussen Peter Gillis en ex Nicol Kremers

De rechtbank in Utrecht doet donderdag uitspraak in het kort geding dat Peter Gillis heeft aangespannen tegen zijn ex-partner Nicol Kremers. De Massa is Kassa-ster is van mening dat Kremers zich niet heeft gehouden aan een geheimhoudingsplicht in een vaststellingsovereenkomst.

30 november '23 ( 8:17)

Driedelige documentaire over moord Duinmeijer

De NTR heeft een driedelige documentaire gemaakt over de moord op Kerwin Duinmeijer in 1983. In de serie KERWIN, die vanaf 12 december te zien is op NPO Start, reconstrueert zijn broer Purly Lucas de dood van Kerwin en de impact die de racistische moord heeft gehad.

29 november '23 ( 9:51)

Radio4All: nu overal op FM te horen met vanaf vrijdag nieuwe muziek

Bij Radio4All wordt tot nu toe voornamelijk lofi muziek uitgezonden, muziek van lage kwaliteit, maar vanaf vrijdag wordt deze rustige muziek vervangen door zogenoemde Happy Beats. Dat maakt de radiozender, waarvan Giel Beelen creatief directeur is, dinsdag bekend. Daarnaast zendt het station vanaf nu vanuit alle zestien opgestelde FM-antennes over het hele land uit.

27 november '23 (11:04)

Meer grote aanbieders pakketreizen vermelden hun prijzen nu op de juiste manier

Meer grote aanbieders van pakketreizen in Nederland passen hun prijzen aan na eisen ACM. Dit houdt in dat zij één prijs tonen waarin alle onvermijdbare kosten zijn opgenomen of dat zij verplichte kosten als één bedrag onder de prijs vermelden. Hierdoor is het voor consumenten meteen duidelijk wat de uiteindelijke kosten zijn, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

24 november '23 (11:43)

Koningin Maximá adopteert drie egels

De koninklijke familie is uitgebreid door koningin Maximá. Zij adopteerde drie egeltjes, zo deelt ze op de Instagrampagina van het koningshuis. De egels zijn uitgezet in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.

24 november '23 ( 8:47)

Grote Clubactie brengt recordbedrag van 16 miljoen euro op

De Grote Clubactie heeft dit jaar ruim 16 miljoen euro opgebracht voor sport-, cultuur- en hobbyclubs. Het bedrag - om precies te zijn 16.381.041 euro - is 3,6 miljoen euro hoger dan vorig jaar. Het geld is binnengehaald door 310.000 leden van 5710 verenigingen in ons land, die langs de deuren gingen om loten te verkopen en daarmee geld op te halen voor hun club.

20 november '23 (10:59)

Meer gemeenten stellen dit jaar een vuurwerkverbod in

Het aantal gemeenten dat een vuurwerkverbod instelt stijgt. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Vorig jaar gold een vuurwerkverbod in 12 gemeenten, inmiddels kunnen mensen in 16 gemeenten geen consumentenvuurwerk meer afsteken. Voor de jaarwisseling van 2024/2025 willen nog eens drie gemeenten een verbod op vuurwerk, meldt RTL Nieuws.

20 november '23 ( 9:12)

Politieke partijen van alle kleuren willen sleutelen aan publieke omroep

Hilversum wacht met spanning op 22 november: de kans is groot dat de politiek na de verkiezingen gaat sleutelen aan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De nieuw verkozen Tweede Kamer gaat namelijk de ingrijpende voorstellen bespreken van het adviescollege dat heeft nagedacht over de toekomst van het omroepstelsel. Bovendien denkt VVD aan bezuinigingen en wil de partij van Pieter Omtzigt (Nieuw Sociaal Contract) - die hoog staat in de peilingen - één van de drie televisiezenders schrappen.

16 november '23 (10:02)

Landelijke storing in systeem om OV-fietsen te huren

De NS kampt met een landelijke storing in het systeem om OV-fietsen in- en uit te checken. Daarom adviseert de vervoerder reizigers op dit moment geen OV-fiets te huren op de stations. Het inleveren van zo'n fiets kan wel.