Reisconcern TUI optimistisch over boekingen zomerperiode

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Het Duitse reisconcern TUI is optimistisch gestemd over de komende zomerperiode nu mensen weer veel meer op vakantie gaan sinds de coronapandemie. De grootste reisorganisatie van Europa zegt dat de boekingen vooral goed gaan voor vakanties naar Spanje, Griekenland en Turkije.

Het bedrijf uit Hannover heeft nu 8,3 miljoen boekingen voor de zomerperiode binnen. Volgens TUI is 55 procent van het vakantieprogramma voor de zomer inmiddels verkocht. TUI biedt onder meer pakketreizen naar hotels en resorts, maar ook cruises. Daarnaast is de touroperator actief met vluchten naar vakantiebestemmingen. Topman Sebastian Ebel spreekt dan ook van een "sterke ontwikkeling" bij de boekingen. Ook liggen de prijzen van verkochte vakanties hoger, aldus TUI.

In het eind maart afgesloten tweede kwartaal van het gebroken boekjaar werd een omzet behaald van bijna 3,2 miljard euro, tegen 2,1 miljard euro een jaar eerder. Volgens TUI gingen 2,4 miljoen klanten op vakantie met de onderneming in de afgelopen periode.

Door: ANP