Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Amsterdam verhoogt parkeertarieven rand van de stad

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
Amsterdam gaat de parkeertarieven voor de zogeheten locaties voor Parkeren en Reizen (P+R) aan de rand van de stad verhogen. Dit zou nodig zijn omdat de parkeertarieven op deze locaties al bijna tien jaar niet zijn meegestegen met inflatie en dat "kost de gemeente geld". "De verhoging van de tarieven moet ervoor zorgen dat er net zoveel geld bij de P+R-voorzieningen binnenkomt als we eraan uitgeven", aldus de gemeente.

De daltarieven voor parkeren aan de rand van de stad stijgen vanaf juli van 1 euro naar 6 euro per dag. De daltarieven gelden van maandag tot en met vrijdag vanaf 10.00 uur, het hele weekend, en op feestdagen. Wie voor 10.00 uur op de P+R-locaties parkeert, betaalt vanaf juli niet 8 euro maar 13 euro per dag. Dat is nog altijd een stuk goedkoper dan parkeren in het Amsterdamse centrum; daar kost een parkeerplek 7,50 euro per uur.

Het idee van de P+R-locaties is dat bezoekers hun auto relatief goedkoop aan de rand van de stad kunnen parkeren, zodat ze daarna met het openbaar vervoer verder reizen. Daardoor zijn er minder auto's in de hoofdstad.

Centrumcheck

De gemeente wil bezoekers die elders in de stad moeten zijn ook stimuleren de auto achter te laten bij een P+R-locatie en daarna verder te reizen met het ov. Daarom vervalt later in het jaar ook de zogeheten 'centrumcheck' voor parkeerders op deze locaties. Nu is het nog zo dat wie de auto parkeert op een P+R-locatie, op de terugweg bij het openbaar vervoer in het centrum moet inchecken. "U kunt straks in de hele stad inchecken om de auto weer bij de P+R op te halen. U betaalt dan nog steeds het voordelige P+R-tarief", aldus de gemeente.

Eerder maakte de gemeente Den Haag ook al bekend parkeertarieven te gaan verhogen om mensen te ontmoedigen met de auto te gaan. 

Door: ANP

29 september '23 (10:15)

Vernield monument voor overleden kankerpatiënten herbouwd in 2024

Het monument voor overleden kankerpatiënten in Dronten dat eerder dit jaar werd vernield, wordt in maart 2024 herbouwd. Dat laat KWF Kankerbestrijding vrijdag weten.

29 september '23 ( 9:10)

Reisorganisatie Vacansoleil heeft hoofd niet boven water kunnen houden

Vacansoleil is failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant, meldt de reisorganisatie. Het bankroet volgt op het uitstel van betaling, dat het bedrijf dinsdag aanvroeg. Volgens Vacansoleil werken medewerkers aan maatwerkoplossingen voor klanten die momenteel op vakantie zijn of nog gaan.

28 september '23 (12:06)

Professionals doen inspiratie op tijdens Recreatie Vakbeurs in november

Van 14 tot en met 16 november komen 8.500 recreatieprofessionals bij elkaar voor de jaarlijkse vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg. Dit meldt Recreatief Totaal. 

27 september '23 (11:29)

Hornbach ziet vraag naar klusspullen aantrekken na nat voorjaar

Hornbach zag de vraag naar zijn klus- en tuinproducten in het afgelopen kwartaal aantrekken. De Duitse doe-het-zelfketen zag de verkoop eerder nog teruglopen door het koude en natte voorjaar. Maar het weer werd daarna beter, wat volgens Hornbach uiteindelijk voor een inhaalslag heeft gezorgd. Wel houdt het bedrijf voor de rest van het jaar rekening met verslechterde economische vooruitzichten binnen Europa.

26 september '23 (15:02)

Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden

Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden. De aanbieder van campingvakanties heeft uitstel van betaling aangevraagd, wat vaak een voorbode is van faillissement.

26 september '23 (14:59)

Ook ingebroken in auto van Barry Paf tijdens première Kane-docu

Ook in de auto van radio-dj Barry Paf is maandagavond tijdens de première van de documentaire over Kane ingebroken. Dat laat hij weten op Instagram. Eerder deelde Giel Beelen al dat zijn ruit diezelfde avond was ingeslagen en zijn spullen waren buitgemaakt.

26 september '23 ( 9:00)

Ingebroken in auto Giel Beelen: hele muziekbestand Radio4All weg

De ramen van de huurauto van Giel Beelen zijn maandagavond ingeslagen terwijl de radio-dj bij de première van de documentaire van de band Kane was. Dieven hebben twee laptops buitgemaakt waarop het "hele muziekbestand van Radio4All" staat. Dat vertelt Beelen, die creatief directeur van de nieuwe radiozender is, in een bericht op Instagram.

26 september '23 ( 8:55)

CBS: voor het eerst in jaren stijging aantal vrijwilligers

Zo'n vier op de tien Nederlanders deden vorig jaar vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bij een sportclub, school of kerk. Daarmee is het aandeel vrijwilligers in 2022 toegenomen na de flinke daling in de coronajaren. Desondanks is deze groep volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nog altijd kleiner dan in de periode voor corona.

25 september '23 (10:41)

Uitvinder zoekt deelnemers voor pilot tegen fietsdiefstal

Uitvinder Thijs Schumacher zoekt deelnemers om zijn uitvinding te testen. Hij wil fietsdiefstal met zijn nieuwe uitvinding FRAME-ID voorkomen. Met dit verwijderbare scan-and-trace systeem, wat in de zadelstangbuis van de fiets wordt geplaatst, wil hij alle fietsen inwendig voorzien van een permanent scanbaar framenummer. Dit zet de fietsen op naam en zorgt mogelijk dat het aantal fietsdiefstallen in Nederland vermindert. Daarvoor is hij op zoek naar 20.000 vrijwilligers, meldt FRAME-ID.

25 september '23 (10:08)

Zoover: Nederlanders boekten meer lastminute zonvakanties en betaalden daar ook meer voor

Deze zomer hebben Nederlandse vakantiegangers 58 procent meer lastminute zonvakanties geboekt dan vorig jaar. Daarbij waren Turkije en Spanje de populairste bestemmingen bij vliegvakanties. De gemiddelde reissom voor een geboekte zonvakantie steeg van 1969 euro in 2022 naar 2282 euro dit jaar, een stijging van bijna 16 procent. Dat meldt boekingssite Zoover.