Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Amsterdam verhoogt parkeertarieven rand van de stad

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Amsterdam gaat de parkeertarieven voor de zogeheten locaties voor Parkeren en Reizen (P+R) aan de rand van de stad verhogen. Dit zou nodig zijn omdat de parkeertarieven op deze locaties al bijna tien jaar niet zijn meegestegen met inflatie en dat "kost de gemeente geld". "De verhoging van de tarieven moet ervoor zorgen dat er net zoveel geld bij de P+R-voorzieningen binnenkomt als we eraan uitgeven", aldus de gemeente.

De daltarieven voor parkeren aan de rand van de stad stijgen vanaf juli van 1 euro naar 6 euro per dag. De daltarieven gelden van maandag tot en met vrijdag vanaf 10.00 uur, het hele weekend, en op feestdagen. Wie voor 10.00 uur op de P+R-locaties parkeert, betaalt vanaf juli niet 8 euro maar 13 euro per dag. Dat is nog altijd een stuk goedkoper dan parkeren in het Amsterdamse centrum; daar kost een parkeerplek 7,50 euro per uur.

Het idee van de P+R-locaties is dat bezoekers hun auto relatief goedkoop aan de rand van de stad kunnen parkeren, zodat ze daarna met het openbaar vervoer verder reizen. Daardoor zijn er minder auto's in de hoofdstad.

Centrumcheck

De gemeente wil bezoekers die elders in de stad moeten zijn ook stimuleren de auto achter te laten bij een P+R-locatie en daarna verder te reizen met het ov. Daarom vervalt later in het jaar ook de zogeheten 'centrumcheck' voor parkeerders op deze locaties. Nu is het nog zo dat wie de auto parkeert op een P+R-locatie, op de terugweg bij het openbaar vervoer in het centrum moet inchecken. "U kunt straks in de hele stad inchecken om de auto weer bij de P+R op te halen. U betaalt dan nog steeds het voordelige P+R-tarief", aldus de gemeente.

Eerder maakte de gemeente Den Haag ook al bekend parkeertarieven te gaan verhogen om mensen te ontmoedigen met de auto te gaan. 

Door: ANP

28 mei '24 ( 8:42)

Frank van der Lende krijgt avondshow op Radio Veronica

Frank van der Lende krijgt een nieuw programma op Radio Veronica. De radio-dj gaat vanaf komende maandag de avondshow Frank tot Laat maken. Het programma is iedere week te horen van maandag tot en met donderdag tussen 21.00 en 00.00 uur.

27 mei '24 (12:13)

Provincie Overijssel maakt zich klaar voor flinke groei toerisme

Het gaat goed met het toerisme en recreatie in de provincie Overijssel. De sector, met 48.000 werkende mensen, kent een sterk herstel na de coronapandemie. Overijssel blijkt een populaire bestemming. Afwisselende landschappen, prachtige natuur en historische dorpen en steden zijn voor mensen de reden om naar de provincie te reizen. Ook zijn er relatief veel hoogwaardige campings. De verwachting is daarom dat steeds meer mensen Overijssel weten te vinden. In 2030 is er mogelijk sprake van 1 miljoen overnachtingen. In totaal zijn het er dan 10 miljoen, meldt de provincie.

23 mei '24 (15:24)

Einde tijdperk: geen 'Leukste uitje van Nederland' verkiezing meer

De ANWB stopt met de jaarlijkse verkiezing van het 'Leukste Uitje van Nederland'. Dit besluit is genomen na een periode van meer dan tien jaar waarin deze verkiezing een begrip was in de recreatiesector, zo meldt Pretwerk.

22 mei '24 (12:06)

Onderzoek: winkelstraten Nederland dit voorjaar veel drukker

De winkelstraten in Nederland zijn dit voorjaar veel drukker dan voorgaande jaren. Dat stelt onderzoeksbureau Locatus, dat elk halfjaar de straten opgaat om het aantal passanten in winkelgebieden te tellen.

22 mei '24 (11:40)

Zo is gemeente Schouwen-Duiveland bezig met toerisme

In de provincie Zeeland is toerisme een belangrijke economische factor. Zo ook in de gemeente Schouwen-Duiveland. Toch staat het toerisme in de provincie, meldt Omroep Zeeland, onder druk. Bewoners van de gemeente Noord-Beveland staan niet te springen over de uitbreiding van Roompot. Schouwen-Duiveland merkt daar dan weer minder van, blijkt uit het tweejaarlijks symposium in de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven over het vervolg van toerisme in de gemeente.

16 mei '24 (13:34)

10 leuke activiteiten voor het aankomende Pinksterweekend

Het Pinksterweekend is een perfecte gelegenheid om eropuit te gaan en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, culturele uitstapjes of gewoon lekker ontspannen, Nederland heeft voor elk wat wils. Hier zijn 10 leuke activiteiten om te ondernemen tijdens het Pinksterweekend.

16 mei '24 (13:15)

Corendon lanceert eigen vluchten naar Bonaire

Reisorganisatie Corendon introduceert een nieuwe route naar het Caribische eiland Bonaire. Met deze toevoeging aan hun aanbod van bestemmingen brengt Corendon reizigers rechtstreeks vanuit Nederland naar dit tropische paradijs, zo meldt TravelPro.

16 mei '24 ( 8:41)

Mogelijk een 'recordzomer' voor Easyjet door stijgende vraag naar vliegvakanties

EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een "sterke winstgroei". Over de afgelopen zes maanden noteerde de airline nog wel rode cijfers, al viel dat verlies mee in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

15 mei '24 (13:18)

Lange files voorspeld in verband met Pinksterweekend

Ga jij vrijdag de weg op? Let dan goed op! Mensen die vrijdagmiddag de weg op gaan moeten rekening houden met veel files omdat het lange pinksterweekend dan start, meldt de ANWB. Veel mensen gaan voor het lange weekend naar een camping of vakantiepark. Ook op maandag, tweede pinksterdag, kan het druk worden op de weg omdat vakantiegangers dan weer naar huis gaan.

15 mei '24 ( 9:21)

Overgrote meerderheid klanten wil opnieuw boeken via vakantieplatform

Een klein 90 procent van klanten van vakantieplatformen zijn van plan in de komende drie jaar via hetzelfde platform te boeken. In de afgelopen drie jaar boekten klanten gemiddeld 3,3 keer bij eenzelfde partij, blijkt uit de Nationale Benchmark Vakantieplatformen. Dit is een onderzoek van Multiscope onder ruim 6.000 Nederlanders, meldt de organisatie.