Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Amsterdam verhoogt parkeertarieven rand van de stad

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Amsterdam gaat de parkeertarieven voor de zogeheten locaties voor Parkeren en Reizen (P+R) aan de rand van de stad verhogen. Dit zou nodig zijn omdat de parkeertarieven op deze locaties al bijna tien jaar niet zijn meegestegen met inflatie en dat "kost de gemeente geld". "De verhoging van de tarieven moet ervoor zorgen dat er net zoveel geld bij de P+R-voorzieningen binnenkomt als we eraan uitgeven", aldus de gemeente.

De daltarieven voor parkeren aan de rand van de stad stijgen vanaf juli van 1 euro naar 6 euro per dag. De daltarieven gelden van maandag tot en met vrijdag vanaf 10.00 uur, het hele weekend, en op feestdagen. Wie voor 10.00 uur op de P+R-locaties parkeert, betaalt vanaf juli niet 8 euro maar 13 euro per dag. Dat is nog altijd een stuk goedkoper dan parkeren in het Amsterdamse centrum; daar kost een parkeerplek 7,50 euro per uur.

Het idee van de P+R-locaties is dat bezoekers hun auto relatief goedkoop aan de rand van de stad kunnen parkeren, zodat ze daarna met het openbaar vervoer verder reizen. Daardoor zijn er minder auto's in de hoofdstad.

Centrumcheck

De gemeente wil bezoekers die elders in de stad moeten zijn ook stimuleren de auto achter te laten bij een P+R-locatie en daarna verder te reizen met het ov. Daarom vervalt later in het jaar ook de zogeheten 'centrumcheck' voor parkeerders op deze locaties. Nu is het nog zo dat wie de auto parkeert op een P+R-locatie, op de terugweg bij het openbaar vervoer in het centrum moet inchecken. "U kunt straks in de hele stad inchecken om de auto weer bij de P+R op te halen. U betaalt dan nog steeds het voordelige P+R-tarief", aldus de gemeente.

Eerder maakte de gemeente Den Haag ook al bekend parkeertarieven te gaan verhogen om mensen te ontmoedigen met de auto te gaan. 

Door: ANP

30 november '23 ( 9:03)

Rechter doet uitspraak in kort geding tussen Peter Gillis en ex Nicol Kremers

De rechtbank in Utrecht doet donderdag uitspraak in het kort geding dat Peter Gillis heeft aangespannen tegen zijn ex-partner Nicol Kremers. De Massa is Kassa-ster is van mening dat Kremers zich niet heeft gehouden aan een geheimhoudingsplicht in een vaststellingsovereenkomst.

30 november '23 ( 8:17)

Driedelige documentaire over moord Duinmeijer

De NTR heeft een driedelige documentaire gemaakt over de moord op Kerwin Duinmeijer in 1983. In de serie KERWIN, die vanaf 12 december te zien is op NPO Start, reconstrueert zijn broer Purly Lucas de dood van Kerwin en de impact die de racistische moord heeft gehad.

29 november '23 ( 9:51)

Radio4All: nu overal op FM te horen met vanaf vrijdag nieuwe muziek

Bij Radio4All wordt tot nu toe voornamelijk lofi muziek uitgezonden, muziek van lage kwaliteit, maar vanaf vrijdag wordt deze rustige muziek vervangen door zogenoemde Happy Beats. Dat maakt de radiozender, waarvan Giel Beelen creatief directeur is, dinsdag bekend. Daarnaast zendt het station vanaf nu vanuit alle zestien opgestelde FM-antennes over het hele land uit.

27 november '23 (11:04)

Meer grote aanbieders pakketreizen vermelden hun prijzen nu op de juiste manier

Meer grote aanbieders van pakketreizen in Nederland passen hun prijzen aan na eisen ACM. Dit houdt in dat zij één prijs tonen waarin alle onvermijdbare kosten zijn opgenomen of dat zij verplichte kosten als één bedrag onder de prijs vermelden. Hierdoor is het voor consumenten meteen duidelijk wat de uiteindelijke kosten zijn, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

24 november '23 (11:43)

Koningin Maximá adopteert drie egels

De koninklijke familie is uitgebreid door koningin Maximá. Zij adopteerde drie egeltjes, zo deelt ze op de Instagrampagina van het koningshuis. De egels zijn uitgezet in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.

24 november '23 ( 8:47)

Grote Clubactie brengt recordbedrag van 16 miljoen euro op

De Grote Clubactie heeft dit jaar ruim 16 miljoen euro opgebracht voor sport-, cultuur- en hobbyclubs. Het bedrag - om precies te zijn 16.381.041 euro - is 3,6 miljoen euro hoger dan vorig jaar. Het geld is binnengehaald door 310.000 leden van 5710 verenigingen in ons land, die langs de deuren gingen om loten te verkopen en daarmee geld op te halen voor hun club.

20 november '23 (10:59)

Meer gemeenten stellen dit jaar een vuurwerkverbod in

Het aantal gemeenten dat een vuurwerkverbod instelt stijgt. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Vorig jaar gold een vuurwerkverbod in 12 gemeenten, inmiddels kunnen mensen in 16 gemeenten geen consumentenvuurwerk meer afsteken. Voor de jaarwisseling van 2024/2025 willen nog eens drie gemeenten een verbod op vuurwerk, meldt RTL Nieuws.

20 november '23 ( 9:12)

Politieke partijen van alle kleuren willen sleutelen aan publieke omroep

Hilversum wacht met spanning op 22 november: de kans is groot dat de politiek na de verkiezingen gaat sleutelen aan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De nieuw verkozen Tweede Kamer gaat namelijk de ingrijpende voorstellen bespreken van het adviescollege dat heeft nagedacht over de toekomst van het omroepstelsel. Bovendien denkt VVD aan bezuinigingen en wil de partij van Pieter Omtzigt (Nieuw Sociaal Contract) - die hoog staat in de peilingen - één van de drie televisiezenders schrappen.

16 november '23 (10:02)

Landelijke storing in systeem om OV-fietsen te huren

De NS kampt met een landelijke storing in het systeem om OV-fietsen in- en uit te checken. Daarom adviseert de vervoerder reizigers op dit moment geen OV-fiets te huren op de stations. Het inleveren van zo'n fiets kan wel.

15 november '23 ( 9:43)

Kuipers en Depla gaan langs coffeeshop voor start wietproef

Over een maand gaat de wietproef in Tilburg en Breda van start. Daarom bezochten minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en burgemeester Depla dinsdag coffeeshop Het Paradijs in Breda. Volgens de minister is de proef van belang omdat er nog veel onduidelijkheden zijn over de legale wietkweek. Dat meldt Omroep Brabant.