Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Streamingdienst Videoland blijft groeien met ruim 1,2 miljoen abonnees

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Streamingdienst Videoland blijft groeien met ruim 1,2 miljoen abonnees
Het aantal betalende abonnees van Videoland van mediabedrijf RTL is in Nederland in het eerste kwartaal van het jaar gegroeid tot ruim 1,2 miljoen. Dat is bijna een tiende meer abonnees dan in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens moederbedrijf RTL Group trekken streamingdiensten, zoals Videoland hier of RTL+ in andere landen, de laatste tijd steeds meer kijkers. RTL+ telt in Duitsland bijvoorbeeld al bijna 4,4 miljoen abonnees. Dat is ruim 38 procent meer dan een jaar terug. Die forse groei is voornamelijk te danken aan een partnerschap met Deutsche Telekom dat RTL+ Premium heeft opgenomen in zijn bundel voor Magenta TV.

Verslechterde advertentiemarkt 

Wel heeft het Luxemburgse mediaconcern last van een verslechterde advertentiemarkt. Vooral in Duitsland en Frankrijk tellen adverteerders flink minder neer voor reclames op televisie, nu de economie over gehele linie is afgezwakt te midden van de flink opgelopen inflatie. In Nederland kromp deze markt volgens RTL licht.

De totale opbrengsten gingen met 9 procent omlaag naar 1,4 miljard euro. Dit komt niet alleen door de lagere advertentieomzet, ook speelt mee dat RTL afgelopen jaar onderdelen in Kroatië en België heeft afgestoten.

"In lijn met onze verwachtingen waren de tv-reclamemarkten in het eerste kwartaal zeer uitdagend", zegt topman Thomas Rabe van RTL Group in een toelichting. Hij gaat ervan uit dat de advertentiemarkt in de tweede helft van het jaar wel weer zal aantrekken, met name in Duitsland. Daarom is er volgens hem geen reden om aan te nemen dat RTL niet aan zijn eerder gestelde financiële verwachtingen voor heel 2023 zou kunnen voldoen.

Door: ANP 

30 november '23 (12:48)

Budgetverdeling gemaakt door provincies om prijsstijging OV te voorkomen

De provincies hebben een verdeling gemaakt van de 300 miljoen euro die het kabinet beschikbaar heeft gesteld om prijsstijgingen in het regionale openbaar vervoer te voorkomen. De twee grote vervoerregio's in Nederland, Amsterdam en Rotterdam/Den Haag, krijgen gezamenlijk ruim de helft van dat bedrag. Gelderland ontvangt van de provincies het meeste geld: bijna 21 miljoen euro.

30 november '23 ( 9:03)

Rechter doet uitspraak in kort geding tussen Peter Gillis en ex Nicol Kremers

De rechtbank in Utrecht doet donderdag uitspraak in het kort geding dat Peter Gillis heeft aangespannen tegen zijn ex-partner Nicol Kremers. De Massa is Kassa-ster is van mening dat Kremers zich niet heeft gehouden aan een geheimhoudingsplicht in een vaststellingsovereenkomst.

30 november '23 ( 8:17)

Driedelige documentaire over moord Duinmeijer

De NTR heeft een driedelige documentaire gemaakt over de moord op Kerwin Duinmeijer in 1983. In de serie KERWIN, die vanaf 12 december te zien is op NPO Start, reconstrueert zijn broer Purly Lucas de dood van Kerwin en de impact die de racistische moord heeft gehad.

29 november '23 ( 9:51)

Radio4All: nu overal op FM te horen met vanaf vrijdag nieuwe muziek

Bij Radio4All wordt tot nu toe voornamelijk lofi muziek uitgezonden, muziek van lage kwaliteit, maar vanaf vrijdag wordt deze rustige muziek vervangen door zogenoemde Happy Beats. Dat maakt de radiozender, waarvan Giel Beelen creatief directeur is, dinsdag bekend. Daarnaast zendt het station vanaf nu vanuit alle zestien opgestelde FM-antennes over het hele land uit.

27 november '23 (11:04)

Meer grote aanbieders pakketreizen vermelden hun prijzen nu op de juiste manier

Meer grote aanbieders van pakketreizen in Nederland passen hun prijzen aan na eisen ACM. Dit houdt in dat zij één prijs tonen waarin alle onvermijdbare kosten zijn opgenomen of dat zij verplichte kosten als één bedrag onder de prijs vermelden. Hierdoor is het voor consumenten meteen duidelijk wat de uiteindelijke kosten zijn, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

24 november '23 (11:43)

Koningin Maximá adopteert drie egels

De koninklijke familie is uitgebreid door koningin Maximá. Zij adopteerde drie egeltjes, zo deelt ze op de Instagrampagina van het koningshuis. De egels zijn uitgezet in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.

24 november '23 ( 8:47)

Grote Clubactie brengt recordbedrag van 16 miljoen euro op

De Grote Clubactie heeft dit jaar ruim 16 miljoen euro opgebracht voor sport-, cultuur- en hobbyclubs. Het bedrag - om precies te zijn 16.381.041 euro - is 3,6 miljoen euro hoger dan vorig jaar. Het geld is binnengehaald door 310.000 leden van 5710 verenigingen in ons land, die langs de deuren gingen om loten te verkopen en daarmee geld op te halen voor hun club.

20 november '23 (10:59)

Meer gemeenten stellen dit jaar een vuurwerkverbod in

Het aantal gemeenten dat een vuurwerkverbod instelt stijgt. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Vorig jaar gold een vuurwerkverbod in 12 gemeenten, inmiddels kunnen mensen in 16 gemeenten geen consumentenvuurwerk meer afsteken. Voor de jaarwisseling van 2024/2025 willen nog eens drie gemeenten een verbod op vuurwerk, meldt RTL Nieuws.

20 november '23 ( 9:12)

Politieke partijen van alle kleuren willen sleutelen aan publieke omroep

Hilversum wacht met spanning op 22 november: de kans is groot dat de politiek na de verkiezingen gaat sleutelen aan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De nieuw verkozen Tweede Kamer gaat namelijk de ingrijpende voorstellen bespreken van het adviescollege dat heeft nagedacht over de toekomst van het omroepstelsel. Bovendien denkt VVD aan bezuinigingen en wil de partij van Pieter Omtzigt (Nieuw Sociaal Contract) - die hoog staat in de peilingen - één van de drie televisiezenders schrappen.

16 november '23 (10:02)

Landelijke storing in systeem om OV-fietsen te huren

De NS kampt met een landelijke storing in het systeem om OV-fietsen in- en uit te checken. Daarom adviseert de vervoerder reizigers op dit moment geen OV-fiets te huren op de stations. Het inleveren van zo'n fiets kan wel.