Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Onderzoek Randstad: Efteling meest aantrekkelijke werkgever

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Onderzoek Randstad: Efteling meest aantrekkelijke werkgever
Efteling en Maastricht UMC+ zijn de meest aantrekkelijke werkgevers van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse Randstad Employer Brand Research dat onderzoeksbureau Kantar uitvoerde onder ruim 11.000 Nederlanders van 18 tot 67 jaar. De bedrijven winnen daarmee de Randstad Award. In het onderzoek kiezen respondenten uit de 150 grootste Nederlandse organisaties de aantrekkelijkste werkgevers. Nog altijd zijn salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden de belangrijkste factoren bij het vinden van nieuwe werknemers. Een prettige werksfeer en een goede balans tussen werk en privéleven worden hoog gewaardeerd door zowel nieuwe als bestaande werknemers. De hightech en IT sector zijn nog altijd de meest aantrekkelijke sectoren. Dat meldt Randstad. 

Randstad onderzoekt ieder jaar de aantrekkelijkheid van de 150 grootste profit en non-profit werkgevers van ons land. Het onderzoek laat zien waar werknemers naar kijken in hun beoordeling van een werkgever. Ook de aantrekkelijkheid van sectoren wordt onderzocht. De hightech en IT sectoren worden het meest aantrekkelijk gevonden. In de top 10 van beste werkgevers in 2023 staan drie hightech bedrijven, namelijk ASML, Philips en Thales. Deze sector was de afgelopen drie jaar de meest aantrekkelijke sector. 

Gelijkheid, diversiteit en inclusie 

Het aanbieden van arbeidsvoorwaarden op het gebied van mentale gezondheid en welzijn en het actief ondersteunen van inclusie en diversiteit zijn essentieel voor Nederlandse werkgevers. 37 procent van de respondenten vindt het belangrijk om te werken voor een bedrijf dat gelijkheid, diversiteit en inclusie actief ondersteunt.

Goed werkgeverschap 

Hans Huzen, Directeur Randstad Inhouse Services: “Werkgevers kunnen zich onderscheiden met goed werkgeverschap in de krappe arbeidsmarkt. Naast de traditionele top drie van belangrijke aspecten die van belang zijn voor een werkgever, zie ik in de praktijk dat steeds meer werknemers kijken naar de rol die bedrijven en werkgevers spelen in de samenleving. Goed voor mensen zorgen, oog hebben voor de samenleving en een inclusieve en veilige werkomgeving bieden zijn van steeds essentiëler belang. En dat geldt zeker voor de jongere generatie.” 

Ruimte voor ontwikkeling en vrijheid 

De Efteling scoort vooral op de zeer goede reputatie, prettige werksfeer en financiële gezondheid. Fons Jurgens, Algemeen Directeur Efteling: “Het is ontzettend mooi om bekroond te worden met de Randstad Award, beste werkgever. We hebben al jaren enorm veel aandacht voor alle medewerkers die bij de Efteling werken. Door hun goede inzet zorgen zij voor de betovering van onze gasten en maken zij iedere dag weer het verschil. Daarom vinden we het ook erg belangrijk om hen ruimte te bieden voor ontwikkeling en vrijheid te geven om het werk op de beste manier in te delen. Een goede samenwerking en wederzijds vertrouwen is dan noodzakelijk. Na een vervelende periode met veel extra maatregelen vanwege de pandemie, is het fantastisch om te zien dat iedereen weer doet waar diegene echt goed in is: het betoveren van onze gast. Deze prachtige prijs is voor ons een kers de op taart!”

Door: Nationale Recreatiegids 

30 november '23 ( 9:03)

Rechter doet uitspraak in kort geding tussen Peter Gillis en ex Nicol Kremers

De rechtbank in Utrecht doet donderdag uitspraak in het kort geding dat Peter Gillis heeft aangespannen tegen zijn ex-partner Nicol Kremers. De Massa is Kassa-ster is van mening dat Kremers zich niet heeft gehouden aan een geheimhoudingsplicht in een vaststellingsovereenkomst.

30 november '23 ( 8:17)

Driedelige documentaire over moord Duinmeijer

De NTR heeft een driedelige documentaire gemaakt over de moord op Kerwin Duinmeijer in 1983. In de serie KERWIN, die vanaf 12 december te zien is op NPO Start, reconstrueert zijn broer Purly Lucas de dood van Kerwin en de impact die de racistische moord heeft gehad.

29 november '23 ( 9:51)

Radio4All: nu overal op FM te horen met vanaf vrijdag nieuwe muziek

Bij Radio4All wordt tot nu toe voornamelijk lofi muziek uitgezonden, muziek van lage kwaliteit, maar vanaf vrijdag wordt deze rustige muziek vervangen door zogenoemde Happy Beats. Dat maakt de radiozender, waarvan Giel Beelen creatief directeur is, dinsdag bekend. Daarnaast zendt het station vanaf nu vanuit alle zestien opgestelde FM-antennes over het hele land uit.

27 november '23 (11:04)

Meer grote aanbieders pakketreizen vermelden hun prijzen nu op de juiste manier

Meer grote aanbieders van pakketreizen in Nederland passen hun prijzen aan na eisen ACM. Dit houdt in dat zij één prijs tonen waarin alle onvermijdbare kosten zijn opgenomen of dat zij verplichte kosten als één bedrag onder de prijs vermelden. Hierdoor is het voor consumenten meteen duidelijk wat de uiteindelijke kosten zijn, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

24 november '23 (11:43)

Koningin Maximá adopteert drie egels

De koninklijke familie is uitgebreid door koningin Maximá. Zij adopteerde drie egeltjes, zo deelt ze op de Instagrampagina van het koningshuis. De egels zijn uitgezet in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.

24 november '23 ( 8:47)

Grote Clubactie brengt recordbedrag van 16 miljoen euro op

De Grote Clubactie heeft dit jaar ruim 16 miljoen euro opgebracht voor sport-, cultuur- en hobbyclubs. Het bedrag - om precies te zijn 16.381.041 euro - is 3,6 miljoen euro hoger dan vorig jaar. Het geld is binnengehaald door 310.000 leden van 5710 verenigingen in ons land, die langs de deuren gingen om loten te verkopen en daarmee geld op te halen voor hun club.

20 november '23 (10:59)

Meer gemeenten stellen dit jaar een vuurwerkverbod in

Het aantal gemeenten dat een vuurwerkverbod instelt stijgt. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Vorig jaar gold een vuurwerkverbod in 12 gemeenten, inmiddels kunnen mensen in 16 gemeenten geen consumentenvuurwerk meer afsteken. Voor de jaarwisseling van 2024/2025 willen nog eens drie gemeenten een verbod op vuurwerk, meldt RTL Nieuws.

20 november '23 ( 9:12)

Politieke partijen van alle kleuren willen sleutelen aan publieke omroep

Hilversum wacht met spanning op 22 november: de kans is groot dat de politiek na de verkiezingen gaat sleutelen aan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De nieuw verkozen Tweede Kamer gaat namelijk de ingrijpende voorstellen bespreken van het adviescollege dat heeft nagedacht over de toekomst van het omroepstelsel. Bovendien denkt VVD aan bezuinigingen en wil de partij van Pieter Omtzigt (Nieuw Sociaal Contract) - die hoog staat in de peilingen - één van de drie televisiezenders schrappen.

16 november '23 (10:02)

Landelijke storing in systeem om OV-fietsen te huren

De NS kampt met een landelijke storing in het systeem om OV-fietsen in- en uit te checken. Daarom adviseert de vervoerder reizigers op dit moment geen OV-fiets te huren op de stations. Het inleveren van zo'n fiets kan wel.

15 november '23 ( 9:43)

Kuipers en Depla gaan langs coffeeshop voor start wietproef

Over een maand gaat de wietproef in Tilburg en Breda van start. Daarom bezochten minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en burgemeester Depla dinsdag coffeeshop Het Paradijs in Breda. Volgens de minister is de proef van belang omdat er nog veel onduidelijkheden zijn over de legale wietkweek. Dat meldt Omroep Brabant.