Selfie-experience Youseum is failliet na tegenvallende Europese resultaten

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Youseum, dat in november 2019 werd opgestart in Amsterdam, is failliet. Volgens een artikel in Quote heeft de internationale expansie het bedrijf de kop gekost. Op de website van Youseum staat dat de twee Nederlandse vestigingen vanaf 7 mei dicht gaan. Dat meldt Youseum.  

Bij de start van het concept was Youseum zeker vernieuwend. Het bedrijf speelde in op de populariteit van selfies op social media, maar wel met een kritische ondertoon. Youseum was een plek waar je ook werd uitgedaagd om kritisch na te denken over het belang van jezelf als middelpunt van je eigen social-media feed. 

Duitsland en Zweden 

In januari 2022 haalden de initiatiefnemers een bedrag van 3 miljoen euro op om een internationale expansie te financieren. Ze wilden in Duitsland en Zweden het concept introduceren. In november 2022 werd het concept ook in Abu Dhabi gepresenteerd, weliswaar als pop-up-store. 

Stockholm 

Quote meldt dat de vestiging in Stockholm totaal niet van de grond kwam. De zware verliezen die het bedrijf daar draaide zorgde ervoor dat Youseum op 25 april jl. failliet werd verklaard.  

Door: Nationale Recreatiegids / Femke van Arendonk