Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Creditcardbedrijf: Nederlanders geven meer uit aan uitjes en entertainment

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Creditcardbedrijf: Nederlanders geven meer uit aan uitjes en entertainment
Nederlanders hebben in het eerste kwartaal van dit jaar veel meer uitgegeven aan vermaak buitenshuis dan een jaar eerder. Ook vakanties in Nederland waren populair, stelt creditcardverstrekker ICS dat naar de betalingen keek die met creditcards werden gedaan.

Zo ging het aantal creditcardbetalingen voor attracties met haast driekwart omhoog ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar. Dat was de laatste periode waarin nog een coronalockdown van kracht was in Nederland. In fastfoodzaken betaalden we de helft vaker, in gewone restaurants was er een toename van 43 procent. Maar thuisbezorging van maaltijden, die tijdens de pandemie een enorme opmars kende, was juist minder populair.

De hoeveelheid uitgaven aan entertainment lagen ook hoger dan voor de coronapandemie. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019 werd 17 procent vaker met de creditcard afgerekend. Bij Eten & Drinken, waar restaurants onder vallen, was de stijging 12 procent.

Fysieke winkels

Behalve voor vermaak is er ook een voorzichtige opleving voor fysieke winkels. Van alle winkelbetalingen gebeurde 41 procent in fysieke winkels, terwijl dat een jaar eerder nog 37 procent was. Vooral boeken- en muziekwinkels en winkels die consumentenelektronica verkopen waren meer in trek dan onlinewinkels op die terreinen. Winkels die tijdens corona populair waren, zoals doe-het-zelfzaken en tuincentra werden juist minder populair.

Verder betaalden we vaker voor vakanties. Zowel in Nederland als het buitenland werden meer hotels geboekt. Ten opzichte van de periode voor corona reizen we nog wel minder. Het aantal betalingen dat ICS in de reiscategorie registreerde was een tiende lager dan in de eerste drie maanden van 2019.

Door: ANP

30 mei '24 (12:12)

Unieke samenwerking: Hello Fresh en de Efteling maken recepten gebaseerd op attracties

HelloFresh en de Efteling hebben hun krachten gebundeld om een unieke samenwerking te lanceren. Voor het eerst brengen ze samen een reeks recepten uit die zijn geïnspireerd op de beroemde attracties van het sprookjespark. Deze samenwerking combineert de magie van de Efteling met de culinaire expertise van HelloFresh, zo meldt Fonk.

30 mei '24 ( 8:38)

Woensdag brachten Amsterdammers laatste eerbetoon aan Jan Otten

Amsterdammers hebben woensdag afscheid genomen van Wallen-ondernemer Jan Otten, die afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd overleed. Na een tocht langs verschillende plekken op de Wallen was er een openbaar afscheid in de roze verlichte Waalse Kerk, met optredens van onder anderen Glennis Grace en Samantha Steenwijk.

28 mei '24 ( 8:42)

Frank van der Lende krijgt avondshow op Radio Veronica

Frank van der Lende krijgt een nieuw programma op Radio Veronica. De radio-dj gaat vanaf komende maandag de avondshow Frank tot Laat maken. Het programma is iedere week te horen van maandag tot en met donderdag tussen 21.00 en 00.00 uur.

27 mei '24 (12:13)

Provincie Overijssel maakt zich klaar voor flinke groei toerisme

Het gaat goed met het toerisme en recreatie in de provincie Overijssel. De sector, met 48.000 werkende mensen, kent een sterk herstel na de coronapandemie. Overijssel blijkt een populaire bestemming. Afwisselende landschappen, prachtige natuur en historische dorpen en steden zijn voor mensen de reden om naar de provincie te reizen. Ook zijn er relatief veel hoogwaardige campings. De verwachting is daarom dat steeds meer mensen Overijssel weten te vinden. In 2030 is er mogelijk sprake van 1 miljoen overnachtingen. In totaal zijn het er dan 10 miljoen, meldt de provincie.

23 mei '24 (15:24)

Einde tijdperk: geen 'Leukste uitje van Nederland' verkiezing meer

De ANWB stopt met de jaarlijkse verkiezing van het 'Leukste Uitje van Nederland'. Dit besluit is genomen na een periode van meer dan tien jaar waarin deze verkiezing een begrip was in de recreatiesector, zo meldt Pretwerk.

22 mei '24 (12:06)

Onderzoek: winkelstraten Nederland dit voorjaar veel drukker

De winkelstraten in Nederland zijn dit voorjaar veel drukker dan voorgaande jaren. Dat stelt onderzoeksbureau Locatus, dat elk halfjaar de straten opgaat om het aantal passanten in winkelgebieden te tellen.

22 mei '24 (11:40)

Zo is gemeente Schouwen-Duiveland bezig met toerisme

In de provincie Zeeland is toerisme een belangrijke economische factor. Zo ook in de gemeente Schouwen-Duiveland. Toch staat het toerisme in de provincie, meldt Omroep Zeeland, onder druk. Bewoners van de gemeente Noord-Beveland staan niet te springen over de uitbreiding van Roompot. Schouwen-Duiveland merkt daar dan weer minder van, blijkt uit het tweejaarlijks symposium in de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven over het vervolg van toerisme in de gemeente.

16 mei '24 (13:34)

10 leuke activiteiten voor het aankomende Pinksterweekend

Het Pinksterweekend is een perfecte gelegenheid om eropuit te gaan en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, culturele uitstapjes of gewoon lekker ontspannen, Nederland heeft voor elk wat wils. Hier zijn 10 leuke activiteiten om te ondernemen tijdens het Pinksterweekend.

16 mei '24 (13:15)

Corendon lanceert eigen vluchten naar Bonaire

Reisorganisatie Corendon introduceert een nieuwe route naar het Caribische eiland Bonaire. Met deze toevoeging aan hun aanbod van bestemmingen brengt Corendon reizigers rechtstreeks vanuit Nederland naar dit tropische paradijs, zo meldt TravelPro.

16 mei '24 ( 8:41)

Mogelijk een 'recordzomer' voor Easyjet door stijgende vraag naar vliegvakanties

EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een "sterke winstgroei". Over de afgelopen zes maanden noteerde de airline nog wel rode cijfers, al viel dat verlies mee in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.