Roompot opent Beach Resort Brouwersdam op Schouwen-Duiveland

Deze week opent Roompot haar nieuwste locatie in Nederland. Op Schouwen-Duiveland is de afgelopen tijd hard gewerkt aan het Beach Resort Brouwersdam. Het resort in Zeeland heeft diverse bungalows en tiny houses. In het eerste weekend van april worden de eerste gasten ontvangen. 

Bij het ontwikkelen van het Beach Resort Brouwersdam heeft Roompot hoog ingezet op vergroening. Bij de aanleg is de begroeiing zoveel mogelijk bespaard. Verder zijn alle accomodaties uitgerust met twaalf zonnepanelen. In een accuhuisje wordt alle daarmee extra opgewekte stroom opgeslagen voor momenten waarop dat nodig is. Roompot wil hiermee zo'n 57.000 kg CO2 per jaar besparen, zonder aan luxe voor de gasten te hoeven inboeten. Verder zijn de huisjes met hout bekleed en is getracht om alles zoveel mogelijk op te laten gaan in de omgeving. 

Veelzijdige accomodaties

Het nieuwe park telt diverse accomodaties die modern zijn ingericht. De luxe lodges en tiny houses zijn geschikt voor 2 tot 12 personen. Voor bezoekers met honden zijn er speciale pets lodges ingericht. Daarnaast zijn er ook baby lodges voor een veilig verblijf met een baby of dreumes en wellness lodges met eigen hottub en sauna. Elke accommodatie heeft een eigen houten vlonderterras. 

Het resort ligt vlakbij plaatsjes als Ouddorp, Zierikzee en Renesse. Verder zijn er bossen, stranden en duinen in de buurt om te wandelen of te fietsen. Op het park zelf kun je (kite)surfen, SUP’pen, en zeilen. 

De eerste gasten worden op 31 maart ontvangen. De horeca en fietsverhuur openen later dit jaar. Meer informatie is te vinden op de website

Door: Nationale Recreatiegids