Marijke Vuik volgt Robèr Willemsen op als voorzitter Koninklijke Horeca Nederland

Afgelopen dinsdag is Robèr Willemsen gestopt als voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland. Hij heeft het stokje overgedragen aan Marijke Vuik. Zij is onder andere eigenaar van biercafé Doerak en Café het Klooster in Delft. Ook heeft ze een bierwinkel ‘Hoptic’ in dezelfde stad. Tot voor kort was ze raadslid van de D66. Dat meldt Entree Magazine.

Willemsen zegt in een afscheidsvideo dat hij het werk gaat missen en dat het ‘een groot deel van mijn leven is geweest.’ Zo vertelt hij over de zware jaren tijdens corona, maar ook over zijn trotsheid op de veerkracht en passie van de horecasector. “Dat gaf me energie om door te gaan.”

Nieuwe weg inslaan 

Met Vuik aan het roer is het tijd voor de KHN om een nieuwe weg in te slaan, aldus de oud-voorzitter in de video. Hij vindt Marijke Vuik de ideale kandidaat hiervoor. Daarnaast bedankt hij de sector in het filmpje en geeft hij aan dat hij trots is op de branche.

Zijn tijd als voorzitter 

Entree ging in gesprek met Willemsen over zijn tijd als voorzitter van de KHN. Tijdens het gesprek vertelde Willemsen hoe hij een publiek figuur is geworden, mede door de coronaperiode. Daarbij zegt hij dat iedereen over hem mag vinden wat hij wil, maar dat dit ‘een bepaalde druk met zich meebrengt.’ Hij geeft aan dat hij verder wil groeien met zijn eigen bedrijven in de toekomst. Daarvan heeft hij er op dit moment acht.

Door: Nationale Recreatiegids