Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Frankrijk weer populairste vakantiebestemming Nederlanders

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Frankrijk weer populairste vakantiebestemming Nederlanders
Frankrijk heeft zijn comeback gemaakt na de pandemie. Waar Nederland (een beetje uit noodzaak) tijdens de lockdowns het meest populaire vakantieland was, is deze plaats nu weer voor de Fransen. Het thuisland komt nu na Spanje op de derde plaats. Dit komt uit de Zoover Vakantiemonitor. De review- en boekingssite kan aan de hand van 30 miljoen jaarlijkse bezoekers, zo meldt Pretwerk. 

De Vakantiemonitor maakte aan de hand van zijn miljoenen bezoekers, ruim 3,8 miljoen reviews, 1 miljoen accommodaties en 12.000 pakketreizen van alle aanbieders een nauwkeurige analyse van het doen en laten van de Nederlandse vakantieganger. Hieruit blijkt dat de pre-corona tendensen weer aardig hersteld zijn. Net als voor de pandemie is Frankrijk weer het populairste vakantieland. De afgelopen maanden zochten bijna twee keer zoveel Nederlanders naar een vakantie in Frankrijk als naar een bestemming in eigen land. Spanje staat op een stevige tweede plek, nog voor Nederland, blijkt uit de zoekdata.

Vliegvakantie

Naast Frankrijk en Spanje zijn Griekenland, Italië en Turkije dit jaar populaire bestemmingen. Dat is terug te zien in het boekgedrag van vliegvakanties. Hier staat Spanje met een aandeel van 35,6% bovenaan, gevolgd door Griekenland (23,86%), Turkije (23,58%) en Egypte (9,97%). Vooral de Turkse Rivièra, de Griekse eilanden Kreta, Kos en Rhodos, het Spaanse Mallorca en de Canarische Eilanden en Hurghada zijn populair.

Prijskaartje

De gemiddelde reissom die vakantiegangers uitgeven is in vergelijking met vorig jaar fors gestegen. In de eerste maanden van 2022 betaalden Nederlanders gemiddeld 1949 euro voor hun reis. Dit jaar is dat 2179 euro. Geboekte vakanties in Spanje, Griekenland en Turkije liggen dicht bij dit gemiddelde. Egypte is wat duurder, maar dat komt omdat veel mensen daar een all-inclusive vakantie boeken.

In 2019, voor corona, lag de gemiddelde reissom nog op 1647 euro, dus zijn de reissommen in vier jaar tijd met ruim 32 procent gestegen. Volgens Zoover heeft dat onder meer te maken met de hogere brandstofprijzen, inflatie en andere crises na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne.

Door: Nationale Recreatiegids

24 juli '24 (11:55)

Ondernemers in 'wolvengebied' Leusden zien gasten wegblijven

Ondernemers in de gemeente Leusden hebben sinds de afsluiting van landgoed Den Treek te maken met annuleringen en een fors teruglopend aantal bezoekers. Een deel van het omvangrijke natuurgebied is sinds donderdag dicht, na twee recente incidenten met een wolf. "We missen nu de passanten; wandelaars en fietsers die spontaan op het terras aanschuiven", zegt Kees Haalboom, eigenaar van pannenkoekenhuis Bergzicht. Hij heeft al bij de gemeente en de provincie Utrecht aangeklopt voor mogelijke compensatie voor gemiste inkomsten.

24 juli '24 (11:42)

Ondernemer boos omdat zijn speelparadijs in Etten-Leur nog niet klaar is

In Etten-Leur wil een ondernemer een speelparadijs neerzetten aan de Hoge Neerstraat, waar voorheen een partycentrum stond. Daar zit hij al lange tijd voor om de tafel met de gemeente. Tijdens een van die gesprekken kon hij zijn frustraties moeilijk voor zich houden. Het hele proces duurt erg lang volgens hem, meldt BN de Stem.

23 juli '24 ( 8:30)

ANWB: automobilisten kunnen beste hele zomer Parijs mijden

De ANWB roept Nederlandse automobilisten op de hele zomer de wegen rondom Parijs te mijden. Ook al zijn de Olympische Spelen nog niet begonnen, volgt de organisatie daarmee het dringende advies van de Franse politie.

19 juli '24 (13:21)

Reisbranche: storing kon niet op slechter moment komen

De wereldwijde computerstoring die voor flinke verstoringen zorgt in de luchtvaart "kon niet op een slechter moment komen". Dat zegt reisbranchevereniging ANVR. "Dit is een van de drukste weken van het jaar, midden in de zomervakantie. De consequenties zijn nog veel groter dan op een doordeweekse dag op een ander moment in het jaar", zegt directeur Frank Radstake.

18 juli '24 (12:57)

HISWA te Water: veel bezoekers en standhouders verwacht

De watersportbeurs HISWA te Water is dit jaar van 28 augustus tot en met 1 september 2024 in Batavia Haven in Lelystad. Op de beurs staan allerlei standhouders in de watersport en komen liefhebbers van de sport wederom een kijkje nemen. De organisatie hoopt dit jaar net zoveel boten en bezoekers te kunnen trekken als vorig jaar. Dit meldt HISWA te Water.

18 juli '24 ( 9:10)

ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

17 juli '24 ( 8:43)

Nederlandse export fietsen in zeven jaar tijd verdubbeld

Fietsen zijn een steeds groter exportproduct geworden voor Nederland. In een periode van zeven jaar is de exportwaarde van fietsen ruim verdubbeld, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

16 juli '24 (12:16)

Beoogde verhoging toeristenbelasting Ermelo maakt ondernemers niet blij

Het wordt vanaf volgend jaar waarschijnlijk een stukje duurder om te overnachten in Ermelo. Er moeten meer inkomsten komen via de toeristen- en forensenbelasting in de gemeente, zo’n 800.000 euro extra. Dat zal naar alle verwachting betekenen dat onder andere de toeristenbelasting verhoogd wordt. Niet iedereen kan het besluit begrijpen, meldt de Stentor.

15 juli '24 (14:33)

Loonstijging in cao's neemt voor het eerst in maanden iets toe

De gemiddelde loonstijging in nieuwe cao-afspraken is in juni voor het eerst in maanden weer wat toegenomen. AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van Nederlandse werkgevers, denkt wel dat het om een "incidentele fluctuatie" gaat. De onderliggende trend blijft dalend, is de indruk.

11 juli '24 (11:10)

‘Extremere weersomstandigheden bieden kansen voor Nederlandse recreatieondernemers’

Vorige week bracht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) de Vakantie Sentiment Monitor uit. Daarin werden een aantal conclusies getrokken, waaronder de keuze van Nederlanders om vakantie in eigen land te vieren vanwege extreme weersomstandigheden. HISWA-RECRON ziet daarin kansen voor ondernemers in Nederland, meldt de branchevereniging.