Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Frankrijk weer populairste vakantiebestemming Nederlanders

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Frankrijk weer populairste vakantiebestemming Nederlanders
Frankrijk heeft zijn comeback gemaakt na de pandemie. Waar Nederland (een beetje uit noodzaak) tijdens de lockdowns het meest populaire vakantieland was, is deze plaats nu weer voor de Fransen. Het thuisland komt nu na Spanje op de derde plaats. Dit komt uit de Zoover Vakantiemonitor. De review- en boekingssite kan aan de hand van 30 miljoen jaarlijkse bezoekers, zo meldt Pretwerk. 

De Vakantiemonitor maakte aan de hand van zijn miljoenen bezoekers, ruim 3,8 miljoen reviews, 1 miljoen accommodaties en 12.000 pakketreizen van alle aanbieders een nauwkeurige analyse van het doen en laten van de Nederlandse vakantieganger. Hieruit blijkt dat de pre-corona tendensen weer aardig hersteld zijn. Net als voor de pandemie is Frankrijk weer het populairste vakantieland. De afgelopen maanden zochten bijna twee keer zoveel Nederlanders naar een vakantie in Frankrijk als naar een bestemming in eigen land. Spanje staat op een stevige tweede plek, nog voor Nederland, blijkt uit de zoekdata.

Vliegvakantie

Naast Frankrijk en Spanje zijn Griekenland, Italië en Turkije dit jaar populaire bestemmingen. Dat is terug te zien in het boekgedrag van vliegvakanties. Hier staat Spanje met een aandeel van 35,6% bovenaan, gevolgd door Griekenland (23,86%), Turkije (23,58%) en Egypte (9,97%). Vooral de Turkse Rivièra, de Griekse eilanden Kreta, Kos en Rhodos, het Spaanse Mallorca en de Canarische Eilanden en Hurghada zijn populair.

Prijskaartje

De gemiddelde reissom die vakantiegangers uitgeven is in vergelijking met vorig jaar fors gestegen. In de eerste maanden van 2022 betaalden Nederlanders gemiddeld 1949 euro voor hun reis. Dit jaar is dat 2179 euro. Geboekte vakanties in Spanje, Griekenland en Turkije liggen dicht bij dit gemiddelde. Egypte is wat duurder, maar dat komt omdat veel mensen daar een all-inclusive vakantie boeken.

In 2019, voor corona, lag de gemiddelde reissom nog op 1647 euro, dus zijn de reissommen in vier jaar tijd met ruim 32 procent gestegen. Volgens Zoover heeft dat onder meer te maken met de hogere brandstofprijzen, inflatie en andere crises na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne.

Door: Nationale Recreatiegids

06 december '23 (13:48)

Nieuwe tegenslag voor Peter Gillis: vakantiepark Prinsenmeer moet per direct dicht

Vakantiepark Prinsenmeer in Ommel van Peter Gillis moet direct dicht. Alle vergunningen voor het park worden door de gemeente ingetrokken, omdat er ernstige vermoedens zijn dat Gillis die voor criminele doeleinden gebruikt. Dit betekent dat hij geen horeca-, milieu-, en exploitatievergunning meer heeft. Gasten en illegalen op het park moeten voor zaterdag weg zijn. Dit meldt NU.nl. 

06 december '23 ( 9:18)

TUI boekt recordomzet

Reisconcern TUI heeft het afgelopen jaar een recordomzet geboekt. Na het einde van de coronacrisis profiteerde de Duitse vakantieaanbieder van de opleving van het toerisme. Dat zorgde na jaren van verliezen ook weer voor een nettowinst.

05 december '23 (16:48)

'Sintspits' zorgt voor twee keer zoveel file in avondspits

De avondspits is dinsdag al vroeg begonnen. De ANWB meldt rond 16.20 uur ruim 660 kilometer file, "ruim twee keer zoveel als normaal op dit tijdstip", aldus een woordvoerder van de ANWB.

05 december '23 ( 9:05)

Emma Kok en André Rieu gaan ook volgend jaar samen op tournee

De 15-jarige Emma Kok gaat ook in 2024 op tournee met vioolvirtuoos André Rieu. De violist maakt dat maandag bekend op Instagram. Emma Kok maakte eerder dit jaar diepe indruk met haar vertolking van het Franstalige Voilà tijdens de Vrijthofconcerten van Rieu.

04 december '23 (11:50)

Eerste resultaten huisdierenpoepactie DierenPark Amersfoort bekend

Weten jullie nog dat wij in april een oproep deden om de poep van jouw huisdieren te doneren aan DierenPark Amersfoort voor enzymonderzoek? De eerste resultaten hiervan zijn bekend. Het onderzoek, een samenwerking van DierenPark Amersfoort en ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam), richtte zich op de enzymactiviteit in de uitwerpselen van zowel huisdieren als dieren die leven in de dierentuin. Uit de eerste resultaten blijkt dat er grote verschillen tussen de enzymactiviteit zijn. Dat meldt DierenPark Amersfoort.

04 december '23 ( 8:52)

Kwart Nederlanders geeft meer uit aan feestdagen, 1 op 5 juist minder

Ruim een kwart van de Nederlandse consumenten verwacht meer uit te geven aan Sinterklaas en Kerstmis dan vorig jaar en één op de vijf juist minder. Die laatste groep doet dat omdat de prijzen hoger zijn, omdat ze bewuster om willen gaan met geld en alleen noodzakelijke dingen willen kopen. Dat zegt ABN AMRO op basis van onderzoek onder 1250 mensen.

30 november '23 (12:48)

Budgetverdeling gemaakt door provincies om prijsstijging OV te voorkomen

De provincies hebben een verdeling gemaakt van de 300 miljoen euro die het kabinet beschikbaar heeft gesteld om prijsstijgingen in het regionale openbaar vervoer te voorkomen. De twee grote vervoerregio's in Nederland, Amsterdam en Rotterdam/Den Haag, krijgen gezamenlijk ruim de helft van dat bedrag. Gelderland ontvangt van de provincies het meeste geld: bijna 21 miljoen euro.

30 november '23 ( 9:03)

Rechter doet uitspraak in kort geding tussen Peter Gillis en ex Nicol Kremers

De rechtbank in Utrecht doet donderdag uitspraak in het kort geding dat Peter Gillis heeft aangespannen tegen zijn ex-partner Nicol Kremers. De Massa is Kassa-ster is van mening dat Kremers zich niet heeft gehouden aan een geheimhoudingsplicht in een vaststellingsovereenkomst.

30 november '23 ( 8:17)

Driedelige documentaire over moord Duinmeijer

De NTR heeft een driedelige documentaire gemaakt over de moord op Kerwin Duinmeijer in 1983. In de serie KERWIN, die vanaf 12 december te zien is op NPO Start, reconstrueert zijn broer Purly Lucas de dood van Kerwin en de impact die de racistische moord heeft gehad.

29 november '23 ( 9:51)

Radio4All: nu overal op FM te horen met vanaf vrijdag nieuwe muziek

Bij Radio4All wordt tot nu toe voornamelijk lofi muziek uitgezonden, muziek van lage kwaliteit, maar vanaf vrijdag wordt deze rustige muziek vervangen door zogenoemde Happy Beats. Dat maakt de radiozender, waarvan Giel Beelen creatief directeur is, dinsdag bekend. Daarnaast zendt het station vanaf nu vanuit alle zestien opgestelde FM-antennes over het hele land uit.