AVASTO neemt groot deel werknemers van Egdom recreatietechniek B.V. over

Begin dit jaar werd het faillissement van Van Egdom uitgesproken. Het bedrijf maakte vooral glijbanen voor zwembaden en pretparken. Er was enige tijd op een doorstart. Deze week maakte het bedrijf AVASTO, ook werkzaam in de glijbanenbranche, bekend een deel van het personeel van Van Egdom over te nemen. Dit maakt het bedrijf bekend in een persbericht. 

AVASTO is al vele jaren een bekende naam voor het leveren van maatwerk in de techniek. AVASTO heeft ontwerp en productielocaties voor staalbouw, elektrotechniek en het programmeren van software in de randstad. Ze doen veel op het gebied van industriële automatisering en onderhoud van mechanische installaties. Daarnaast produceren ze architectonische elementen van (corten)staal en doen ze aan staalbewerking voor interieurelementen.

In de recreatiebranche staat AVASTO bekend als hoogwaardige totaalleverancier van onder meer stoomcabines, whirlpools en golfslagmachines, maar ook als producent & installateur van licht en geluidseffecten voor waterglijbanen en waterspeeltuinen.

Vergroten aandeel recreatietechniek

Om de naamsbekendheid van hun recreatietak te vergroten hebben zij in 2022 de toenmalig directeur van van Egdom, Jasper Grootveld in dienst genomen en AVASTO recreatietechniek opgezet. De ambitie van AVASTO is om hun bestaande productgroep verder uit te breiden, met kwaliteit en innovatie als speerpunten. Daarnaast heeft AVASTO de capaciteit om waterspeeltuinen en sprayparken in huis te produceren.

"Doordat we nu in een keer ons bestaande team van vakmensen verder uit kunnen bereiden op het gebied van engineering, werkvoorbereiding, fabricage & assemblage en montage buitendienst met oud medewerkers van Van Egdom, kunnen we een enorme stap zetten. Dit is natuurlijk goed nieuws voor AVASTO, maar ook voor al de klanten in deze sector, en het unieke Nederlandse product wat van Egdom wereldwijd op de kaart heeft gezet", verklaart het bedrijf. 

“Met het failliet gaan van van Egdom deed zich de unieke kans voor om een grote groep zeer kundige en ervaren werknemers over te nemen, iets waar we niet lang over hoefden na te denken", zegt de directie van AVASTO. 

Door: Nationale Recreatiegids