Stephen Emmer lanceert online platform tegen tinnitus

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Mediacomponist Stephen Emmer heeft een platform gelanceerd voor artiesten die kampen met Tinnitus, ofwel oorsuizen. Met de Stichting Artists against Tinnitus wil hij vanuit het perspectief van de artiest het onderwerp op de kaart zetten en verder onderzoek stimuleren. Dit meldt Entertainment Business. 

Stephen Emmer heeft al 13 jaar last van tinnitus. Hij pleit ervoor om het volume op onder meer koptelefoons en oortjes te begrenzen en wil dat de farmaceutische industrie meer prioriteit aan tinnitus-onderzoek geeft. “Laten we uit de ‘tinnituskast’ komen en er samen voor zorgen dat er een oplossing komt voor de generaties na ons.”

Tal van artiesten hebben last van tinnitus en Emmer wil in de toekomst een groot benefietconcert organiseren, waarvan de opbrengsten naar onderzoek gaan.

Jongeren met gehoorschade

Geschat wordt dat in Nederland tussen de 1 en 2,5 miljoen mensen last van tinnitus hebben, zo stelt VeiligheidNL, dat in zijn laatste onderzoek op dit gebied (uit 2020) ook stelt dat in Nederland 1,2 miljoen veertigplussers een gehoorverlies van minimaal 35 decibel hebben. Uit ander onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de 12- tot en met 18-jarigen risico loopt op gehoorschade. De website van de stichting vindt je hier.

Door: Nationale Recreatiegids