Nieuwe eigenaren voor GuestHouse Hotel en Hotel de Kroon

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
GuestHouse Hotel en Hotel de Kroon in Kaatsheuvel zijn door exploitant Coen Schelfhorts verkocht. Beheer van beide hotels komt nu in handen van het ondernemersechtpaar Jan en Janneke den Hartog. Zij zijn al eigenaar van Gall&Gall, Albert Heijn en een Etos in Kaatsheuvel. Bekende namen dus, het stel dat per 1 maart de twee hotels overneemt. Dit meldt Hospitality Management. 

In 2019 werd het GuestHouse Hotel tweede bij de Dutch Hotel Awards. Het concept van het hotel is van begin tot eind vormgegeven door Schelfhorts en zijn team. Nu vindt hij dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Hij geeft aan dat er een goed managementteam is neergezet voor beide hotels en zegt dat zij geschikt zijn om ‘zelfstandig verder te bouwen aan dit mooie hotel’. Schelfhorst gaat met zijn hospitality consultancy bedrijf andere organisaties ondersteunen in verschillende kwesties.

Nieuwe uitdaging

Ondertussen hebben de Den Herthogs veel ervaring opgedaan in de retailsector. Nu gaan zij voor een nieuwe uitdaging in de hotellerie. Daarbij blijft Schelfhorst het echtpaar tot juli ondersteunen als adviseur. De dagelijkse leiding gedaan door het managementteam. Die valt onder de leiding van General Manager Christianne Glazenburg.

De twee ondernemers waren al langere tijd op zoek naar een mogelijkheid om hun portfolio uit te breiden. De afgelopen vijf jaar hebben zij een team opgesteld in hun winkels waardoor zij hun handen van de dagelijkse leiding af kunnen houden. Het is lastig om in deze tijden een nieuwe supermarkt te vinden om te exploiteren. Omdat alle bedrijven in hetzelfde gebouw zijn gevestigd, was de overname van de hotels voor de ondernemers een weloverwogen keuze.

Door: Nationale Recreatiegids