Nieuwbouw Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch valt duurder uit

De nieuwbouw van Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch is in 2021 van start gegaan. Vooral de flink gestegen materiaalprijzen en energiekosten hebben geleid tot een financieel tekort. Gevolg daarvan is een overschrijding van het beschikbare budget. In totaal gaat het om 12,1 miljoen euro. Dat meldt de gemeente 's-Hertogenbosch.

In Nederland kampen meer bouwprojecten met enorme kostenstijgingen, vertraging of juridische problemen als gevolg van de veranderde prijzen. Wethouder Mike van der Geld: "Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een flinke financiële tegenvaller is. Zeker in een tijd waarin veel mensen moeilijk rond kunnen komen is dit wrang en hadden we liever anders bericht. Dit bedrag gaat niet ten koste van andere zaken. Onze gemeente staat er financieel solide voor."

Sleutel terug

Het voormalige theatergebouw was verouderd en voldeed al een aantal jaren niet meer aan de hedendaagse technische eisen. Daarom besloot de gemeenteraad in 2018 dat er op dezelfde plek in de binnenstad, aan de Parade, een nieuw gebouw moest komen. In het najaar krijgt het theater de sleutel weer terug.

Door: Nationale Recreatiegids