Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gemeente Groningen presenteert waterstofprogramma tijdens Eurosonic Noorderlsag

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
Gemeente Groningen presenteert waterstofprogramma tijdens Eurosonic Noorderlsag
De Gemeente Groningen wil de regio promoten als waterstofregio. De eerste zet hiervan is een presentatie van de voordelen van waterstof als energiebron tijdens het festival Eurosonic Noorderslag (ESNS), dat deze week plaatsvind in Groningen. In drie speciaal ingerichte Domes worden bezoekers geïnformeerd over de rol van waterstof in de energietransitie, concrete toepassingen, kansen en perspectieven in de toekomst. Dit meldt Entertainment Business. 

Daarnaast heeft het festival nog een primeur. Tijdens het evenement wordt in samenwerking met The Powershop de HydroGen Power van Bredenoord, een waterstofaggregaat met daarin brandstofceltechniek en een battery pack geplaatst. Die kan overal worden ingezet en constant stroom leveren. Volgens ESNS is het uniek dat dit gebeurt. Niet eerder werd een waterstofaggregaat binnen stedelijk gebied ingezet. Tijdens het evenement wordt de aggregaat ingezet en getest voor gebruik op festivals en evenementen. Mocht het een succes zijn, kan het in de toekomst dieselaggregaten of netstroom vervangen. 

Klimaatdoelstellingen

Het festival doet dit om de muziekindustrie op weg te helpen naar een duurzame toekomst. ESNS heeft een lange termijn duurzaamheidsbeleid en zet zich daarvoor in door zelf concrete stappen te nemen om de C02-uitstoot steeds verder te verminderen. Daarnaast faciliteert ESNS de uitwisseling van kennis om bewustzijn te vergroten en te inspireren tot innovatieve actie. Het event werkt zo toe naar de doelstelling om in 2025 een volledig circulair festival te zijn.

Door: Nationale Recreatiegids

22 september '23 (15:23)

Vijf tips voor ontspanning na (en tijdens) een lange werkweek

Het is september en dat betekent dat het echte leven weer gaat beginnen. De schoolstoelen zijn weer bezet, werkcomputers worden opgestart en de koffie op kantoor wordt in kannen aangesleept. Opleiding en werk zijn van essentieel belang, maar wat je daarbuiten om doet is misschien nog veel belangrijker. Om na het weekend met een frisse blik weer terug achter de laptop te kruipen, is hier een lijst met zeven tips om heerlijk tot rust te komen tijdens en buiten de werkweek.

22 september '23 (11:22)

Assense politiek wil voor altijd herten kunnen aaien

Kinderen in Assen doen hun uiterste best om het hertenkamp in de stad te behouden. Ook de Kinderraad heeft een oproep gedaan aan de politiek om het hertenkamp te laten staan. Nu heeft de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering ook haar steun betuigd aan de oproep. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

22 september '23 ( 8:50)

Radiozenders NPO kampten met onlinestoring, inmiddels verholpen

De radiozenders van de NPO kampen vrijdagochtend met een onlinestoring. Dat heeft een woordvoerder van de Publieke Omroep bevestigd.

20 september '23 (13:31)

Tuintegels wippen voor gratis planten in Haarlem

De gemeente Haarlem komt dit weekend met een actie om tuinen groener te maken. Mensen die op zaterdag 23 september tuintegels inleveren, krijgen in ruil daarvoor gratis plantjes om in de tuin aan te poten. Steeds meer Haarlemmers doen mee aan de Tegelwipdag, meldt gemeente Haarlem.

20 september '23 (10:44)

NOC*NSF: sport hét middel voor versterken maatschappelijk weefsel

Sportkoepel NOC*NSF ziet een grote rol weggelegd voor sport in het versterken van "het maatschappelijk weefsel dat de samenleving bij elkaar houdt" en de kansengelijkheid in de miljoenennota. Sport is daarvoor een onontbeerlijk beleidsinstrument en het rendement daarvan kan sterk verhoogd worden, reageert de sportkoepel.

20 september '23 (10:14)

Ondernemers roepen kabinet op juiste maatregelen te nemen

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland vinden het goed om te zien dat het demissionaire kabinet in zijn prinsjesdagplannen de lasten voor ondernemers niet zwaar verhoogt. Daarbij wijzen ze op de ondernemers van wie de winstgevendheid onder druk staat. Wel is het volgens de organisaties belangrijk de juiste maatregelen te nemen. "Het opnieuw stevig verhogen van onder andere het minimumloon klinkt sympathiek, maar mensen houden daar relatief weinig van over."

19 september '23 (15:15)

Petitie 3FM voor ESF-nominatie Joost Klein heeft al 10.000 krabbels gescoord

Als het aan NPO 3FM en duizenden luisteraars ligt, gaat rapper en youtuber Joost Klein volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival (ESF) in Zweden. De zender startte vorige week woensdag een petitie om Klein naar Stockholm te krijgen en dinsdag werd bekend dat inmiddels al meer dan 10.000 mensen hiervoor hebben getekend.

19 september '23 (12:20)

Gemeente Lelystad wil Bataviastad uitbreiden met hotel, attracties en survivalpark

Straks wordt het meer dan alleen maar shoppen in Bataviastad in Lelystad. De gemeente heeft details vrijgegeven over de plannen voor Bataviastad. Zo komen er onder meer een hotel, pretparkattracties en een survivalpark. Dat meldt de gemeente Lelystad.

19 september '23 (10:58)

Touroperator TUI ziet ondanks inflatie sterke vraag naar reizen in wintermaanden

Touroperator TUI ziet een sterke vraag naar vakantiereizen in de winterperiode, ondanks de hoge inflatie die de koopkracht van huishoudens ondermijnt. Volgens het bedrijf liggen de boekingen voor het winterseizoen 15 procent hoger dan een jaar geleden, terwijl de prijzen 4 procent hoger zijn.

19 september '23 ( 9:13)

De Griezels van Roald Dahl in 2025 als animatiefilm te zien op Netflix

Van het boek De Griezels van schrijver Roald Dahl komt in 2025 een animatiefilm op Netflix uit. Het is de eerste animatiefilm van een van de boeken van Dahl op Netflix. In 2021 kreeg de streamingdienst de rechten van de werken van de Britse schrijver in handen.