Gemeente Groningen presenteert waterstofprogramma tijdens Eurosonic Noorderlsag

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De Gemeente Groningen wil de regio promoten als waterstofregio. De eerste zet hiervan is een presentatie van de voordelen van waterstof als energiebron tijdens het festival Eurosonic Noorderslag (ESNS), dat deze week plaatsvind in Groningen. In drie speciaal ingerichte Domes worden bezoekers geïnformeerd over de rol van waterstof in de energietransitie, concrete toepassingen, kansen en perspectieven in de toekomst. Dit meldt Entertainment Business. 

Daarnaast heeft het festival nog een primeur. Tijdens het evenement wordt in samenwerking met The Powershop de HydroGen Power van Bredenoord, een waterstofaggregaat met daarin brandstofceltechniek en een battery pack geplaatst. Die kan overal worden ingezet en constant stroom leveren. Volgens ESNS is het uniek dat dit gebeurt. Niet eerder werd een waterstofaggregaat binnen stedelijk gebied ingezet. Tijdens het evenement wordt de aggregaat ingezet en getest voor gebruik op festivals en evenementen. Mocht het een succes zijn, kan het in de toekomst dieselaggregaten of netstroom vervangen. 

Klimaatdoelstellingen

Het festival doet dit om de muziekindustrie op weg te helpen naar een duurzame toekomst. ESNS heeft een lange termijn duurzaamheidsbeleid en zet zich daarvoor in door zelf concrete stappen te nemen om de C02-uitstoot steeds verder te verminderen. Daarnaast faciliteert ESNS de uitwisseling van kennis om bewustzijn te vergroten en te inspireren tot innovatieve actie. Het event werkt zo toe naar de doelstelling om in 2025 een volledig circulair festival te zijn.

Door: Nationale Recreatiegids