Booking Experts: winterkamperen steeds populairder aan het worden

Boekingsplatform Booking Experts stelt aan de hand van hun eigen data dat winterkamperen steeds populairder aan het worden is. Niet alleen gaan steeds meer Nederlanders in eigen land winterkamperen, ook Duitsers herontdekken winterkamperen in Nederland na afgelopen corona jaren. Dit meldt Pretwerk. 

Steeds meer campings zijn het gehele jaar geopend, of openen speciaal voor winter kampeerders hun deuren tijdens de kerstvakantie. Dat winterkamperen steeds meer in trek is komt volgens Booking Experts door een aantal oorzaken. 

Door de pandemie van COVID-19 heeft men meer behoefte om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur. Winterkamperen biedt de kans om dit in alle rust te doen, omdat het rustiger op de camping is vanwege de lagere temperaturen. Daarnaast biedt winterkamperen een unieke ervaring. Kamperen in de winter is anders dan kamperen in de zomer, waardoor het een unieke en opwindende ervaring kan zijn.
Verder is kamperen is doorgaans goedkoper dan het boeken van een hotel of vakantiehuis en in de winter hanteren veel campings een laagseizoen tarief. Ook zijn producten meer ontworpen voor het kamperen in de winter. Dit maakt het gemakkelijker om goed voorbereid te zijn op de kou. Tot slot bieden Nederlandse campings steeds vaker kampeerplaatsen met privé sanitair. Deze zijn vaak verwarmd, dit maakt het aantrekkelijker om te gaan kamperen in de winter.

Drukke kerstvakantie

Bij de gerenommeerde topcamping Beerze Bulten zien ze deze trend in het winterkamperen. Hier is de kerstvakantie op het park nagenoeg volgeboekt bij de beschikbaar gestelde plaatsen met privé sanitair. Vakantiepark BreeBronne kent een grote toestroom van Duitse winter kampeerders, waarvan het merendeel tenminste een week verblijft in deze periode. Camping De Witte Berg zag ook kansen in de trend van het winterkamperen en biedt nieuwe privé sanitair plaatsen op steenworp afstand van Ootmarsum en met uitzicht over natuurgebied Springendal. 

Door: Nationale Recreatiegids