Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Booking Experts: winterkamperen steeds populairder aan het worden

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Booking Experts: winterkamperen steeds populairder aan het worden
Boekingsplatform Booking Experts stelt aan de hand van hun eigen data dat winterkamperen steeds populairder aan het worden is. Niet alleen gaan steeds meer Nederlanders in eigen land winterkamperen, ook Duitsers herontdekken winterkamperen in Nederland na afgelopen corona jaren. Dit meldt Pretwerk. 

Steeds meer campings zijn het gehele jaar geopend, of openen speciaal voor winter kampeerders hun deuren tijdens de kerstvakantie. Dat winterkamperen steeds meer in trek is komt volgens Booking Experts door een aantal oorzaken. 

Door de pandemie van COVID-19 heeft men meer behoefte om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur. Winterkamperen biedt de kans om dit in alle rust te doen, omdat het rustiger op de camping is vanwege de lagere temperaturen. Daarnaast biedt winterkamperen een unieke ervaring. Kamperen in de winter is anders dan kamperen in de zomer, waardoor het een unieke en opwindende ervaring kan zijn.
Verder is kamperen is doorgaans goedkoper dan het boeken van een hotel of vakantiehuis en in de winter hanteren veel campings een laagseizoen tarief. Ook zijn producten meer ontworpen voor het kamperen in de winter. Dit maakt het gemakkelijker om goed voorbereid te zijn op de kou. Tot slot bieden Nederlandse campings steeds vaker kampeerplaatsen met privé sanitair. Deze zijn vaak verwarmd, dit maakt het aantrekkelijker om te gaan kamperen in de winter.

Drukke kerstvakantie

Bij de gerenommeerde topcamping Beerze Bulten zien ze deze trend in het winterkamperen. Hier is de kerstvakantie op het park nagenoeg volgeboekt bij de beschikbaar gestelde plaatsen met privé sanitair. Vakantiepark BreeBronne kent een grote toestroom van Duitse winter kampeerders, waarvan het merendeel tenminste een week verblijft in deze periode. Camping De Witte Berg zag ook kansen in de trend van het winterkamperen en biedt nieuwe privé sanitair plaatsen op steenworp afstand van Ootmarsum en met uitzicht over natuurgebied Springendal. 

Door: Nationale Recreatiegids

30 november '23 (12:48)

Budgetverdeling gemaakt door provincies om prijsstijging OV te voorkomen

De provincies hebben een verdeling gemaakt van de 300 miljoen euro die het kabinet beschikbaar heeft gesteld om prijsstijgingen in het regionale openbaar vervoer te voorkomen. De twee grote vervoerregio's in Nederland, Amsterdam en Rotterdam/Den Haag, krijgen gezamenlijk ruim de helft van dat bedrag. Gelderland ontvangt van de provincies het meeste geld: bijna 21 miljoen euro.

30 november '23 ( 9:03)

Rechter doet uitspraak in kort geding tussen Peter Gillis en ex Nicol Kremers

De rechtbank in Utrecht doet donderdag uitspraak in het kort geding dat Peter Gillis heeft aangespannen tegen zijn ex-partner Nicol Kremers. De Massa is Kassa-ster is van mening dat Kremers zich niet heeft gehouden aan een geheimhoudingsplicht in een vaststellingsovereenkomst.

30 november '23 ( 8:17)

Driedelige documentaire over moord Duinmeijer

De NTR heeft een driedelige documentaire gemaakt over de moord op Kerwin Duinmeijer in 1983. In de serie KERWIN, die vanaf 12 december te zien is op NPO Start, reconstrueert zijn broer Purly Lucas de dood van Kerwin en de impact die de racistische moord heeft gehad.

29 november '23 ( 9:51)

Radio4All: nu overal op FM te horen met vanaf vrijdag nieuwe muziek

Bij Radio4All wordt tot nu toe voornamelijk lofi muziek uitgezonden, muziek van lage kwaliteit, maar vanaf vrijdag wordt deze rustige muziek vervangen door zogenoemde Happy Beats. Dat maakt de radiozender, waarvan Giel Beelen creatief directeur is, dinsdag bekend. Daarnaast zendt het station vanaf nu vanuit alle zestien opgestelde FM-antennes over het hele land uit.

27 november '23 (11:04)

Meer grote aanbieders pakketreizen vermelden hun prijzen nu op de juiste manier

Meer grote aanbieders van pakketreizen in Nederland passen hun prijzen aan na eisen ACM. Dit houdt in dat zij één prijs tonen waarin alle onvermijdbare kosten zijn opgenomen of dat zij verplichte kosten als één bedrag onder de prijs vermelden. Hierdoor is het voor consumenten meteen duidelijk wat de uiteindelijke kosten zijn, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

24 november '23 (11:43)

Koningin Maximá adopteert drie egels

De koninklijke familie is uitgebreid door koningin Maximá. Zij adopteerde drie egeltjes, zo deelt ze op de Instagrampagina van het koningshuis. De egels zijn uitgezet in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.

24 november '23 ( 8:47)

Grote Clubactie brengt recordbedrag van 16 miljoen euro op

De Grote Clubactie heeft dit jaar ruim 16 miljoen euro opgebracht voor sport-, cultuur- en hobbyclubs. Het bedrag - om precies te zijn 16.381.041 euro - is 3,6 miljoen euro hoger dan vorig jaar. Het geld is binnengehaald door 310.000 leden van 5710 verenigingen in ons land, die langs de deuren gingen om loten te verkopen en daarmee geld op te halen voor hun club.

20 november '23 (10:59)

Meer gemeenten stellen dit jaar een vuurwerkverbod in

Het aantal gemeenten dat een vuurwerkverbod instelt stijgt. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Vorig jaar gold een vuurwerkverbod in 12 gemeenten, inmiddels kunnen mensen in 16 gemeenten geen consumentenvuurwerk meer afsteken. Voor de jaarwisseling van 2024/2025 willen nog eens drie gemeenten een verbod op vuurwerk, meldt RTL Nieuws.

20 november '23 ( 9:12)

Politieke partijen van alle kleuren willen sleutelen aan publieke omroep

Hilversum wacht met spanning op 22 november: de kans is groot dat de politiek na de verkiezingen gaat sleutelen aan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De nieuw verkozen Tweede Kamer gaat namelijk de ingrijpende voorstellen bespreken van het adviescollege dat heeft nagedacht over de toekomst van het omroepstelsel. Bovendien denkt VVD aan bezuinigingen en wil de partij van Pieter Omtzigt (Nieuw Sociaal Contract) - die hoog staat in de peilingen - één van de drie televisiezenders schrappen.

16 november '23 (10:02)

Landelijke storing in systeem om OV-fietsen te huren

De NS kampt met een landelijke storing in het systeem om OV-fietsen in- en uit te checken. Daarom adviseert de vervoerder reizigers op dit moment geen OV-fiets te huren op de stations. Het inleveren van zo'n fiets kan wel.