Pathé beleeft na drie jaar weer ouderwets drukke kerstdagen

Bioscoopketen Pathé, de grootste exploitant van Nederland, heeft weer ouderwets drukke kerstdagen achter de rug. Het bedrijf deelt nooit concrete aantallen bezoekers. "Maar we kwamen weer dicht in de buurt van de bezoekersaantallen in 2018 en 2019", meldt een woordvoerder. In de afgelopen twee jaar waren de bioscopen met kerst niet open vanwege de diverse coronalockdowns.

Het kerstweekend was het op één na drukst bezochte bioscoopweekend van het jaar bij Pathé. Alleen in het pinksterweekend trokken de theaters van Pathé meer bezoekers; dit kwam vooral door grote blockbusters als Top Gun II, Jurassic Park 6 en Doctor Strange In The Multiverse of Madness die toen tegelijkertijd draaiden.

Knor

De best bezochte film was het tweede deel van Avatar, The Way of Water. Ook familiefilms als Hotel Sinestra en De Gelaarsde Kat II deden het goed. Een bijzondere titel is overigens de animatiefilm Knor, die inmiddels al een half jaar in de bioscopen draait. Volgens Pathé zijn in diverse theaters veel voorstellingen in de kerstvakantie al uitverkocht. De bioscopen in Haarlem en Eindhoven spannen de kroon.

De Nederlandse bioscopen komen in de tweede week van januari met de jaarcijfers. Tot die tijd delen zij geen concrete aantallen bezoekers.

Door: ANP