Ondernemers in hoogwatergebied Limburg en Brabant krijgen omzetcompensatie

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Ondernemers die afgelopen zomer veel omzet zijn misgelopen door het hoge water in de Maas in Limburg en Brabant worden gecompenseert door de overheid. Het Rijk trekt hier 24 miljoen euro voor uit. Dit meldt HISWA/RECON. 

HISWA/RECRON, KHN, LWV en MKB Limburg hebben de afgelopen tijd samengewerkt met de overheid om deze compensatie voor ondernemers te realiseren. De regeling geldt voor omzetverlies in het derde en vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022. Het meldingsformulier Tegemoetkoming omzetschade na waterschade Limburg en Noord-Brabant (TOWL) is vanaf 24 oktober beschikbaar op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Veel schade

Volgens de betrokken partijen en Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) zijn ondernemers in het gebied hard geraakt door de overstromingen die veroorzaakt werden door het hoge water. Panden hebben waterschade opgelopen en toeristen bleven weg, waardoor flink wat omzet verloren ging. De materiële schade werd al vergoed uit het noodfonds, maar voor de gemiste omzet was nog geen regeling tot nu. 

Door: Nationale Recreatiegids