Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Campings door heel Europa gaan komend jaar prijzen verhogen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Campings door heel Europa gaan komend jaar prijzen verhogen
Volgens onderzoek van JetCamp.com, een internationale boekingssite voor campings, zal kamperen het komende jaar hoe dan ook duurder worden. In het onderzoek zijn meer dan 100 campingeigenaars gevraagd over hoe de vlag erbij hangt voor het komende seizoen. Veel van hen geven aan de prijzen te verhogen. Dit meldt Pretwerk. 

90% van de respondenten gaat de tarieven voor komend jaar verhogen. 70 procent is van plan de prijzen met 1 tot 20 procent te verhogen, waarvan bijna de helft de prijzen met 6 tot 10 procent zal verhogen. Nog eens 13 procent van de respondenten geeft aan dynamische prijzen te gebruiken, waarbij de prijs wordt bepaald door stijging of daling van de operationele kosten. 

Energieprijzen en inflatie

De redenen die worden gegeven voor het verhogen van de prijzen zijn voornamelijk de hoge energiekosten die gemaakt moeten worden door de huidige crisis. Daarnaast wordt ook inflatiecorrectie vaak genoemd. De meeste campings geven aan dat de nieuwe prijzen aan het begin van het komende seizoen berekend en gepubliceert zullen worden. Nu al prijzen vastleggen is lastig door de snel veranderende situatie. 

Actie ondernemen

Veel eigenaren hebben wel gezegd de prijsstijgingen tot een minimum te willen beperken. Maatregelen om dit te bewerkstelligen zijn het besparen van energie en het investeren in duurzamere energiebronnen zoals zonnepanelen. Door gasten te vragen energie te besparen door korter te douchen, kunnen de prijsstijgingen al aardig worden gedrukt. Daarnaas worden bepaalde investeringen ook uitgesteld door de financiële situatie. De totale kostenstijging leidt er tevens toe dat campings de volgende plannen uit- of afstellen: vooraf geplande uitbreiding, energie-intensieve diensten , vooraf gepland onderhoud en personeelsuitbreiding. 

Door: Nationale Recreatiegids

23 mei '24 (15:24)

Einde tijdperk: geen 'Leukste uitje van Nederland' verkiezing meer

De ANWB stopt met de jaarlijkse verkiezing van het 'Leukste Uitje van Nederland'. Dit besluit is genomen na een periode van meer dan tien jaar waarin deze verkiezing een begrip was in de recreatiesector, zo meldt Pretwerk.

22 mei '24 (12:06)

Onderzoek: winkelstraten Nederland dit voorjaar veel drukker

De winkelstraten in Nederland zijn dit voorjaar veel drukker dan voorgaande jaren. Dat stelt onderzoeksbureau Locatus, dat elk halfjaar de straten opgaat om het aantal passanten in winkelgebieden te tellen.

22 mei '24 (11:40)

Zo is gemeente Schouwen-Duiveland bezig met toerisme

In de provincie Zeeland is toerisme een belangrijke economische factor. Zo ook in de gemeente Schouwen-Duiveland. Toch staat het toerisme in de provincie, meldt Omroep Zeeland, onder druk. Bewoners van de gemeente Noord-Beveland staan niet te springen over de uitbreiding van Roompot. Schouwen-Duiveland merkt daar dan weer minder van, blijkt uit het tweejaarlijks symposium in de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven over het vervolg van toerisme in de gemeente.

16 mei '24 (13:34)

10 leuke activiteiten voor het aankomende Pinksterweekend

Het Pinksterweekend is een perfecte gelegenheid om eropuit te gaan en te genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, culturele uitstapjes of gewoon lekker ontspannen, Nederland heeft voor elk wat wils. Hier zijn 10 leuke activiteiten om te ondernemen tijdens het Pinksterweekend.

16 mei '24 (13:15)

Corendon lanceert eigen vluchten naar Bonaire

Reisorganisatie Corendon introduceert een nieuwe route naar het Caribische eiland Bonaire. Met deze toevoeging aan hun aanbod van bestemmingen brengt Corendon reizigers rechtstreeks vanuit Nederland naar dit tropische paradijs, zo meldt TravelPro.

16 mei '24 ( 8:41)

Mogelijk een 'recordzomer' voor Easyjet door stijgende vraag naar vliegvakanties

EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een "sterke winstgroei". Over de afgelopen zes maanden noteerde de airline nog wel rode cijfers, al viel dat verlies mee in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

15 mei '24 (13:18)

Lange files voorspeld in verband met Pinksterweekend

Ga jij vrijdag de weg op? Let dan goed op! Mensen die vrijdagmiddag de weg op gaan moeten rekening houden met veel files omdat het lange pinksterweekend dan start, meldt de ANWB. Veel mensen gaan voor het lange weekend naar een camping of vakantiepark. Ook op maandag, tweede pinksterdag, kan het druk worden op de weg omdat vakantiegangers dan weer naar huis gaan.

15 mei '24 ( 9:21)

Overgrote meerderheid klanten wil opnieuw boeken via vakantieplatform

Een klein 90 procent van klanten van vakantieplatformen zijn van plan in de komende drie jaar via hetzelfde platform te boeken. In de afgelopen drie jaar boekten klanten gemiddeld 3,3 keer bij eenzelfde partij, blijkt uit de Nationale Benchmark Vakantieplatformen. Dit is een onderzoek van Multiscope onder ruim 6.000 Nederlanders, meldt de organisatie.

14 mei '24 ( 8:56)

Vakantiegeld Nederlanders gaat niet altijd naar vakantie

Een op de tien Nederlanders gebruikt het vakantiegeld niet om op vakantie te gaan, maar om vaste lasten te betalen. Vooral jongeren gebruiken hun vakantiegeld om kosten te betalen, meldt prijsvergelijker Pricewise. Van deze groep lost 14 procent er achterstanden of schulden mee af, net als 14,3 procent van de 40- tot 49-jarigen.

08 mei '24 ( 8:52)

Ook Corendon-reiziger gaat betalen voor rolkoffer als handbagage

Corendon gaat vanaf woensdag kosten in rekening brengen bij reizigers die grote stukken handbagage meenemen. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij na berichtgeving van De Telegraaf. Voor bagage die groter is dan een kleine rugzak, zoals een rolkoffer, betalen mensen voortaan minimaal 15 euro per enkele reis.