Horeca Alliantie stelt noodnummer in als reactie op Miljoenennota

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Met het 'Horeca in Nood'-nummer wil de Horeca Alliantie de energiestress in de sector in kaart brengen. Volgens de organisatie is er in de miljoenennota weinig aandacht voor het mbk-bedrijf in de horeca. De reacties die binnenkomen worden gebundeld en aangeboden aan het kabinet. Dit meldt Hospitality Management. 

De situatie in de horeca is schrijnend volgens de Alliantie. Hoewel het de sancties tegen Rusland begrijpt, zijn de gevolgen daarvan simpelweg niet meer alleen te dragen voor het middelgrote en kleinbedrijf. De maatregelen die het kabinet treft gaan pas in november van kracht, en het kan dan voor veel ondernemers al te laat zijn, stelt de organisatie. Daarnaast geeft de Miljoenennota weinig inzicht in de op verlichting van de energienood van duizenden restaurants, cafetaria’s en andere horecabedrijven. De eerste horecabedrijven sloten inmiddels voorgoed hun deuren vanwege de hoge energiekosten.

Situatie schetsen

De Horeca Alliantie (VCHO, ProFri, NHG) hoopt met zijn inventarisatie politiek Den Haag er goed van te doordringen wat er in de horeca momenteel aan de hand is. Daarom ook vraagt de alliantie de horecaondernemers om kort hun persoonlijke situatie te schetsen.Horecaondernemers in energienood kunnen hun persoonlijke verhaal of gedachte kwijt via sms en Whatsapp op 06-119 25 907 en via e-mailadres info@horecainnood.nl.

Door: Nationale Recreatiegids