Streamingdienst NPO Start mag verder worden uitgebreid

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) mag streamingdienst NPO Start verder uitbreiden. Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media heeft daarvoor woensdag toestemming gegeven. Eerder dit jaar oordeelde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat de door NPO gewenste uitbreiding beperkt effect heeft op de markten waarop NPO actief is. Ook het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur adviseerden positief.

Met de uitbreiding van NPO Start kunnen onder meer programma's die 's avonds lineair worden uitgezonden, overdag al vooruitgekeken worden. Dat kon tot dusver niet omdat NPO Start officieel een dienst is waarmee programma's die eerder op de tv-zenders van NPO te zien waren, teruggekeken konden worden.

Meer eigen titels

De toestemming van Uslu maakt het nu ook mogelijk om het aanbod van het gratis toegankelijk platform NPO Start verder uit te breiden met programma's die speciaal gemaakt zijn voor de streamingdienst. De eerste titels die de komende periode op NPO Start zullen verschijnen zijn onder meer Pointer Checkt, waarin nepnieuws onderzocht wordt, een VIPS-serie van Au Pairs en een documentaireserie van Fidan Ekiz over de cancelcultuur. Ook programma's die tot nu toe alleen via de onlinekanalen van de omroepen te zien waren, kunnen nu via NPO Start bekeken worden.

Door: ANP