Veel personeelstekorten in de watersportbranche

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Vorige week opende Hiswa te Water in Lelystad. Tijdens deze gigantische watersportbeurs viel het personeelstekort niet meer te negeren. Door een sector die constant aan het groeien is kwamen veel problemen op het gebied van werkverschaffing naar boven. Veel bedrijven verlangen naar personeel. Dit meldt De Stentor. 

Interesse 

Tijdens de coronatijd groeide de interesse voor de watersport enorm. Grote spelers binnen de branche zijn zich hiervan bewust en organiseerden afgelopen week een banenmarkt in de Batavia Haven. De branche laat weten dat het gaat om honderden banen in allerlei verschillende sectoren. Van traditionele banen in de scheepbouw tot administratieve en commerciële vacatures. Ook is er een grote vraag naar marketeers. 

Niet alleen seizoenswerk 

De branche laat tevens weten dat het gaat om banen voor een langere tijd. Dat werk in de watersportsector seizoenswerk zou zijn is een mythe. Zelfs in de verhuur zijn er meer dan genoeg mensen in het laagseizoen actief bij het onderhouden of repareren van sloepen en bootjes.

Door: Nationale Recreatiegids