Sportvissen; een recreatiemarkt met veel mogelijkheden

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Tijdens de coronapandemie zijn veel recreatieve activiteiten gesneuveld door dalende bezoekersaantallen. Sportvissen zit daarentegen in de lift. Sportvisexploitant Toms Creek opende zelfs een tweede visvijver. Dit meldt Pretwerk.

Ontspannen dagje uit

Al jaren is Toms Creek een succesvolle visvijver in Lelystad. Hier is het zes dagen per week mogelijk om te vissen op forellen, steuren, karpers en meervallen. In vijvers van verschillende grote en verschillende uitdagingsniveau kunnen bezoekers vissen op hun eigen tempo. Tevens kun je een fotomoment maken met je vangst, om de vis daarna weer terug te werpen.

Bezoekers kunnen uitrusten bij een professionele horecakeuken die pal naast het vispark is te vinden. Ook wandelaars en fietsers kunnen hier onderweg een stop maken om even uit te rusten. Met behulp van een QR-code kunnen vissers zelfs aan de waterkant bestellen.

Meer vispashouders

Om sportvissen zo populair is geworden krijgt Toms Creek nu een tweede vestiging. In 2020 en 2021 steegs het aantal vispashouders met zo’n 20 procent. Forelvijver H2O wordt nu voorbereid en zal naar verwachting binnenkort openen. 

Door: Nationale Recreatiegids