Tussen Den Haag en Rotterdam komt een nieuw uitwaaigebied

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Aan de Nieuwe Waterweg nabij de Bonnepolder tussen Rotterdam en Den haag wordt de natuur weer in ere hersteld. In een gebied dat lange tijd moeilijk leek te ontwikkelen is gekozen voor een recreatieve bestemming met een windturbine en een natuurbegraafplaats. Dit meldt Binnenlands Bestuur.  

Ruimte 

De Bonnenpolder tussen Rotterdam en Den Haag bleef jaren een moeizaam vraagstuk. Nu heeft de gemeente Rotterdam een nieuw bestemmingsplan opgesteld waarin de polder een combinaties van functies krijgt. Er komt ruimte voor de natuur, wandel- fiets- en verblijfsrecreatie en ruimte voor duurzame energieopwekking. Ook komen er natuurgraven en hoopt men dat zeldzame vogels terugkeren. Dat zal volgens specialisten echter nog acht jaar kunnen duren.

Mogelijkheden

Ondernemers en belanghebbenden zien ook mogelijkheden. Zo zijn er plannen om verblijftoerisme te stimuleren in deze aantrekkelijke natuurregio. Er zijn geluiden over een hobbit-achtige vallei met thematische hutjes in de stijl van The Lord of the Rings. Het waterschap denkt na over een vispaaiplaats en een voedselbos. Zo komen de belangen van alle Rotterdammers samen in dit nieuwe stukje groen dat in de komende vier jaar vorm moet krijgen.

Door: Nationale Recreatiegids