Vakantiegeld gaat steeds vaker naar dagjes uit en korte stedentrips

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Een onderzoek uitgevoerd door payrolldienstverlener SD Worx heeft uitgewezen dat Nederlanders steeds vaker hun vakantiegeld bewaren voor kleinere reizen. Dit meldt Salaris Vanmorgen. 

Sparen of zomervakantie

Rond de 40 procent van de respondenten gaf aan dat het vakantiegeld word gebruikt om te sparen voor latere momenten. Zo’n 30 procent gaf aan dat het vakantiegeld direct wordt gebruikt voor een lange zomervakantie. Wintersport blijkt veel minder in trek. Maar zo’n 3 procent van de Nederlanders spaart zijn of haar vakantiegeld actief voor de wintervakantie.

Onzekere tijden

Toch zijn er ook verschuivingen waar te nemen. Zo’n 20 procent van de ondervraagden gaf aan dat het geld wordt gebruikt voor kortere dagjes weg. Nog eens 10 procent spaart het vakantiegeld op voor citytrips of kortere reizen.

Opvallend is dat maar weinig mensen hun vakantiegeld investeren in een nieuw vervoersmiddel of een duurzame aanpassingen aan het huis. In de onzekere tijden waarin we leven kiezen mensen uiteindelijk het snelst voor het parkeren van hun vakantiegeld.

Door: Nationale Recreatiegids