Subsidie uit het Rijk voor de herleving van het traditionele winkelgebied

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
In totaal is er 22 miljoen euro vanuit het Rijk beschikbaar gesteld om Nederlandse winkelgebieden weer aantrekkelijker te maken voor bezoekers en recreatie. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat doet een beroep op het fonds Impulsaanpak Winkelgebieden. Dit meldt Stadszaken. 

Online 

De toename aan online winkelaankopen maakt van sommige Nederlandse steden heuse spooksteden. Bruisende winkelcentra zien een aanzienlijke afname in het aantal bezoekers. Met dit nieuwe projectplan probeert het Rijk de winkelgebieden slimmer in te richten. Het geld is bestemd voor de herstructurering van een aaneengesloten gebied.

Samenwerking 

Gemeenten en private partijen zullen hiervoor moeten samenwerken om de traditionele winkelcentra weer aantrekkelijk te maken voor de burger of de bezoeker. Verder moet de kapitaalinjectie ook bijdragen aan de algehele uitstraling van het winkelgebied. Ondernemers zouden volgens minister Micky Adriaansens niet moeten lijden onder een vervallend straatbeeld.

100 miljoen 

Gemeenten en ondernemers kunnen verzoeken indienen voor een subsidieaanvraag. De Rijksoverheid zal uiteindelijk beoordelen of deze vallen onder het revitaliseren van winkelgebieden die dreigen te vervallen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zal de regeling uitvoeren en in totaal 100 miljoen euro toewijzen.

Door: Nationale Recreatiegids