Overijssel is de meest verassende toeristische bestemming dit jaar

MarketingOost probeert Overijssel aantrekkelijker te maken voor het binnenlandse toerisme. Dit doen ze door te benadrukken dat de provincie helemaal niet zo ver van alles afligt als gedacht. Met een sterke campagne hopen ze het publiek naar deze vaak vergeten provincie te halen. Dit meldt Tubantia. 

Potentieel

Verspreid over de Provincie zijn vele knalroze borden met de tekst: ‘Avontuurtje in ’n uurtje?’ Als men een blik op de kaart dan wordt al snel duidelijk hoe centraal de provincie ligt. Verder heeft Overijssel veel onontdekte plekjes. Groningen, Friesland en Drenthe spreken al snel de Noordelijke verbeelding aan, terwijl Gelderland, Brabant en Limburg meer inspelen op het beboste Zuiden. Overijssel ligt er midden tussenin en heeft daarom veel potentie.

Gunstige voorspellingen

Uit onderzoek is gebleken dat 41 procent van de Nederlanders nog geen vakantiebestemming heeft geboekt. MarketingOost hoopt deze groep naar Overijssel te halen. De tekenen zijn gunstig. Uit de toerismecijfers van de afgelopen jaren bleek dat Overijssel in 2021 meer bezoekers had dan in 2020, maar ook meer dan voor de coronapandemie. In totaal werden er vorig jaar 3,5 miljoen overnachtingen verkocht.

Door: Nationale Recreatiegids