Toeristische sector trekt aan in Zuid-Hollandse vestingsteden

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
In de stad Gorinchem is het aantal toeristen weer op het niveau van voor de pandemie. Over de tweede helft van 2021 zaten de bestedingen op ruim 22 miljoen euro. Dit meldt De Stad Gorinchem.nl.  

Unesco vestingstad 

Toeristen weten Gorinchem wel te vinden. De stad is rijk aan verschillende culturele erfgoedlocaties. Denk aan de Hollandse Waterlinies, een door het UNESCO erkende plaats die onder het Werelderfgoed valt. De ANWB riep de Zuid-Hollandse stad uit als beste vestingstad van Nederland. Een jaarverslag van Gorinchem Citymarketing concludeerde dat de stad dit jaar weer veel bezoekers welkom heet.

Goede prognoses

Onderzoek wees uit dat het voor 52% ging om horecabezoeken, 38% om stadswandelingen en 5% om fietstochten. Bezoekers gaven gemiddeld zo’n 45,20 euro uit als ze een dagje uit waren in de stad. Ook de VVV merkte een flinke stijging op ten opzichte van 2020. Zo’n 69% meer bezoekers kwamen langs het toeristische informatiepunt. De verkoop van recreatieve producten, zoals kaarten en huurfietsen, steeg enorm. Ook zag de VVV een toename in het aantal torenbeklimmingen.

Informatie voor toeristen 

De stad straalt een unieke Nederlandse sfeer uit met stijlvol gerestaureerde architectuur en een bloeiende horecabranche. Benieuw naar deze fijne stad? Volg deze website voor de belangrijkste trekpleisters.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: De Stad Gorinchem