Gemeente Groningen schaft Grunopark aan

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De ontwikkeling van de stad Groningen en omstreken gaat door. Het Break Out Grunopark, een natuurgebied met een camping nabij Harkstede, zal in de toekomst worden gebruikt voor ruimtelijke uitbreidingen. De gemeente hoopt hiermee stad en land te verbinden met het bestaande recreatiegebied van het Woldmeer. Dit melden RTV Noord en Indebuurt Groningen.  

De uitbreidingen vormen onderdeel van het project Meerstad. Er wordt al bijna twintig jaar gesproken over het ontwikkelen van agglomeraties en het bebouwen van de omgeving rondom de dorpen Middelbert, Engelbert, Euvelgunne en Roodehaan. Daar komt sinds de aanschaf van het Grunopark ook de grote natuurcamping van Harkstede bij. Wethouders hopen op een uitbreiding van zo’n 8000 woningen. Eerder dit jaar meldde het CBS al dat de krimp in de gemeente Groningen steeds meer lijkt te verdwijnen.

Waterstad  

De plannen voor de meest recente uitbreiding zijn gericht op het realiseren van een ‘waterstadje’. Het Grunopark is onder de voormalige uitbater al ingericht met enkele waterattracties, zoals de waterskibaan in de Grunoplas en een klimpark. Volgens de plannen van de gemeente zou er een haventje komen die van de omgeving een populair zomerverblijf zou kunnen maken. De gemeente heeft hierbij oog voor ruime woningen en vakantiehoreca.

De gemeente hoopt tevens dat het gebied betaalbaar blijft voor de vaste campinggasten. Hoe dit gerealiseerd gaat worden met de huidige speculatie op de woningmarkt blijft nog onduidelijk. 

Door: Nationale Recreatiegids/ Mila Tukker